[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
nisip+mizerie+plante  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
danyel
Junior member
[Avatar]

IP:

nu prea sunt eu expert asa in ale acvaristici dar din cate am citit eu pe aici cauza principala posibil sa fie nisipul deoarece retine mizeria in el iar plantele nu au o cuna circulatie a apei pe la radacini deci ......
[Email] [Yahoo!] [MSN]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

danyel wrote:nu prea sunt eu expert asa in ale acvaristici dar din cate am citit eu pe aici cauza principala posibil sa fie nisipul deoarece retine mizeria in el iar plantele nu au o cuna circulatie a apei pe la radacini deci ......

Citeste aici. Ciudat ca cele doua topicuri au titluri identice...

Luati-va oameni buni un filtru de calitate, aspirati substratul, schimbati apa cel putin odata pe saptamina si totul va fi bine.

PS Vrei sa-mi spui si mie unde scrie asa ceva pe forum?
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

danyel wrote:cauza principala posibil sa fie nisipul...

In principiu, afirmatia ta e adevarata, dar e scoasa din orice context. Probabil ca ai facut o incurcatura cu butoanele. Ca sa raspunzi la un topic (subiect) deja deschis trebuie sa folosesti butonul postreply (ala cu portocaliu de jos, din dreapta).
Daca folosesti newtopic (cu portocaliu, din stanga) deschizi un subiect nou. Cum s-a intamplat aici.

Deci... (vorba ta): cum ramane? Postezi cele de mai sus la topicul care trebuie? Sau lasam topicul asta deschis asa, in coada de peste, inca 24 de ore?

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
danyel
Junior member
[Avatar]

IP:

Pentru faptul ca am deschis un subiect nou imi cer scuze greseala mea . In legatura cu afirmatia mea cum ca nisipul ar fii cauza pt care apa este mrdara sincer nu mai stiu unde am citit exact posibil sa nu fii citi pe aces forum iar daca chiar asa este imi cer din nou scuze . Ce pot ca sa iti zic este faptul ca sigur am citit lucrul asta pe unde-va ca daca nu mai aduceam vorba mai ales ca sunt novice in ale acvaristici .

PS: Scuze inca o data daca am deranjat pe cineva
[Email] [Yahoo!] [MSN]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Da, asa e. Nisipul fin nu lasa apa sa circule prin el. In consecinta, nu poate adaposti un filtru biologic si mizeria din apa se descompune mai greu.
In plus, e tot timpul mai rece decat apa, sufoca radacinile plantelor si acumuleaza bacterii anaerobe. In timp, in urma proceselor inerente de putrefactie dintr-un acvariu, genereaza amoniac si hidrogen sulfurat care iti umple casa de "miresme" lesinatoare: urina si oua stricate.

PS: Fiind nou pe forum nu se poate spune ca ai deranjat, dar e bine sa ai mai multa grija la butoane de acum incolo.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: