| Message |
|
|
cip wrote:....si locul unde e amplasat acvariul e luminos-in living.
Daca vorbesti despre lumina zilei, ai grija sa nu te umpli de alge.
|
 |
|
|
fish_lover wrote:10x Dolly............si intrabare ..cati ani ai ?
Merg pe 70.  Mai precis, 69 si 7 luni.
|
 |
|
|
Razvan M wrote:.. asa ca nu mai sari cu gura cand nu stii ce se petrecere, daca ai chef acuma sa vii cu amenintari cu "O sa zbori de pe forumul asta" stai calm ... Singurul care o sa zboare de pe forum o sa fii tu daca continui sa te porti asa... mai du-te la cativa useri de pe aici si le mai zi.. o sa zbori in Tomesti sa vedem daca la toti or sa le convina..
Toate cele bune...
Ei bine, eu nu as fi chiar asa de sigura ca johnny va zbura...Daca nu iti controlezi limbajul, chiar domnia-ta va fi vizata. Asa ca...grija maaareee. 
|
 |
|
|
addiy wrote:
Si daca observati ceva la plante si stiti care ar fi cauza pentru care sunt asa... va rog sa-mi spune-ti.
Plantuta are cumva o frunza galbena si alta pe cale de duca?  Daca vad eu bine, atunci ii lipseste ceva - mai precis nutrientii. Fertilizanti folosesti?
|
 |
|
|
acata wrote:Nu am inteles prea bine de ce trebuie sa creasca la 15 cm ca sa se aleaga perechi? La oameni trebuie sa aibe toti 1.80 sau ceva de genul asta ca sa se aleaga perechi?
Asta e chiar tare !!!!  )
|
 |
|
|
sykes wrote:...nu stiu cum e mai bine sa o tin plantata sau la suprafata
Poti sa o plantezi fara probleme. Si eu am avut tot plantata! :-)
|
 |
|
|
alka wrote:pai parca tot de aici de pe forum stiam ca filtrul nu trebuie spalat ca in el se afla tot felul de bacterii benefice, etc. nu e asa ?? 
Nu trebuie spalat foarte des, dar de spalat, se spala - cu apa pe care ai scos-o din acvariu cind faci schimburile de apa. Perioada poate varia in functie de marimea acvariului, debitul filtrului, numarul pestilor, etc
|
 |
|
|
gogu wrote:spuneti-mi cu ce se pot asocia carasii si cam cati incap?
Carasii nu se mai asociaza cu nici un alt peste. Iar in 80l nu poti tine decit unul singur. Si nici scalari sa nu te gindesti sa tii intr-un bazin atit de mic.
Alege mai bine alti pesti - neoni, rasbora, conchonius - sunt pesti de cird, mici, zglobii, colorati. Daca vei tine vivipari, o sa te umpli de pui si iti vei supraaglomera acvariul si iarasi nu e bine. Asta daca vrei un sfat/parere.
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:Omu' mai are un topic cu acvariu' lui. I s-a spus acolo ca-i prea aglomerat, da' tot cum vrea el face  .
O avea, dar si memoria mea are limite.  In primul rind ar fi trebuit sa posteze la Boli/tratamente. In al doilea rind, sa dea toate amanuntele posibile. In al treilea rind, sa mai tina si cont de unele sfaturi - dar asta nu-i obligatoriu, fireste...  N-are decit sa faca exact ce il taie capul. 
|
 |
|
|
alka wrote:am schimbat substratul cu unul cu granulatie de 0.3 - 0.4 din ala cum au aia de la careffour am pus apa in acvariu si nu a fost nici o problema .. cand am schimbat apa dupa o sapt. apa s`a facut maronie si sunt o gramada de mizerii in suspensie in acvariu .. pentru scos clorul din apa folosesc tetra aqua safe ... la recomandarea unui "nene" am pus tetra planta min pentru ca plantele din acvariu is cam "palide" .. am pus si algu min tot de la tetra ... dupa toata chestia asta asta apa a ramas maronie si e plutesc prin ea tot felul de chestii. algu min si aqua safe am folosit pana acum fara probleme ... tot dupa asta pe plante a aparut o pelicula ca un fel de panza de paianjen maro . in concluzie am pus aqua safe, algu min si planta min toate deodata ( pe instructiuni scrie ca trebuie adaugate dupa schimbarea apei) dupa care au aparut prb. astea ... ce pot sa fac ..? sa incerc o schimbare a apei ? sau ce ?
De filtrare nu zici nimic?
|
 |
|
|
fish_lover wrote:MOR GUPPY....dc? ii gasesc morti..cu cozile devorate... dc? in acvariu mai am tetrazoni si betta ...ca si xipho au murit ..si molly 
Pai daca nu au conditii de viata, mor, normal. Or fi ei pesti rezistenti, dar singuri nu se pot intretine - sunt la mina ta. Schimburi de apa faci? Sunt prea multi in bazin? Masuratori de pH. GH, etc ai facut vreodata? Le dai prea multa mincare? Ce volum are bazinul si citi pesti ai in el? Ce specii?
Daca nu dai toate aceste detalii, nimeni nu are cum sa te ajute, oricit ar vrea.
|
 |
|
|
fish_lover wrote:Stiti cumva cum se numeste vreo specie de melci cu un colorit destul de frumos sau macar cu diverse "desene" sa zic asa , pe el ? Mai exact caut niste melci care sa nu fie ca cei normali , sa fie mai speciali,mai draguti ...10x ..Bafta ! 
Neritina. 
|
 |
|
|
CMG wrote:  muahahahahaha chiar imi violeaza masculii astia femela intr-un hal .....
E a doua oara cind te atentionez cu privire la exprimarea ta.  Iti este asa de greu sa te exprimi mai putin "colorat"?
CMG wrote:puietu inca e mic nu il pun sa mai creasca
Si unde o sa-l pui? In congelator?
Parca a tunat si v-a adunat in ultima vreme. 
|
 |
|
|
gogu wrote:In legatura cu bucile alea, nu am crezut ca va suparati asa, am crezut ca sunteti baieti mari si stiti sa radeti la o gluma( sunt si mai urate caa asta  ).
Nu te sfatuiesc sa incerci. Limbajul suburban il poti folosi unde vrei tu, cu cine vrei tu si cu cine iti permite. Aici insa nu este permis. Politetea si bunul simt al unei persoane sunt cartea ei de vizita.
Sfaturi pentru acvariul tau eu nu mai am. Ce a fost de zis, s-a zis deja. Sa-l stapinesti sanatos!
|
 |
|
|
fish_lover wrote:nu cu mse cheama ..stiu doar ca are niste viermisori si e amestecate si cu cva plantute ....e ciudata ...probabil sunt tubifex...
Ce clasa esti tu, mai??? 
|
 |
|
|
Userul elrey a fost banat. Motivul - lipsa celor 7 ani de acasa.
Aviz amatorilor!!!! 
|
 |
|
|
danyel wrote:ai mai putea sa folosesti carbunele activ pentru limpezirea apei si nu numai ca este bun ca absoarbe ... nu mai stiu ce era o chestie chimica .. cum isi deschide carbunele pori si absoarbe chestile alea din apa .Poate fii si asta o solutie dar cred ca ce-a mai buna solutie ti-a propus-o Dalles
Carbunele activ se foloseste dupa ce faci un tratament in acvariu. Tot schimburile de apa sunt baza.  Si un numar de pesti rezonabil, in concordanta cu volumul acvariului. 
|
 |
|
|
b0gDaN3l wrote:
Ce sa fie? mentionez ca inca n-am bagat nici un peste in acvariu si nici lumina dar nici schimburi de apa dese....
Pai de ce? Nu asa se face ciclare. Fa schimburi de apa la 3-4 zile.
Iar de alga aceea te pot scapa melcii - ori pomaceea, ori cei mici si negri. 
|
 |
|
|
fr0ggy wrote:dolly, dupa postul tau incep sa ma simt post ca pentru un proiect in loc sa tocesc la biblioteca infecta a facultatii am preferat sa stau acasa la caldura, sa chem un prieten mai documentat si sa ne holbam cu ochii in monitor pe gugal dupa informatii ajutatoare  ) in final EU mi-am facut proiectul, dar nu as fi reusit nici pe departe asa de repede si bine ca in versiunea cu 2 creere imbibate de alcool. la urma urmei suntem oameni 
Da' vad ca nu mai stiti de gluma...  whatever...  pe vremea mea a fost altfel - cartile si cursurile erau baza. Probabil ca eu sunt mai de moda veche.
@diutza - bafta! 
|
 |
|
|
diutza wrote:
Are cineva idei sa ma ajute?
..adica sa faca cineva lucrarea ta de diploma?...  Ma tem ca n-ai nimerit tocmai bine...
Scuze, dar nu m-am putut abtine. :sic:
|
 |
|
|