[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Am acvariu de 5 zile (si am mai multe intrebari )  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
schlossermarius
Junior member
[Avatar]

IP:

vereb wrote:si lumea imi spune sa fiu pasnic, citind acest topic acu, s-a ridicat adrenalina la la nivel cod 0 ,
nu vreau sa fac critici negative, macar asa putin, ai rasfoit pina a cumpara acvariul si restul o brosura,pliant de prezentare,navigat un pic pe net sa vezi numai poze??????, apoi sa treci la actiune!!!!atui
nici nu stiu cum sa te sfatuiesc, desi colegii au facut ,
dai, donezi pestisorii, ce ai tu acolo nu merge, compatibilitatea, marimea cind vor ajunge la maturitate, caracteristici de apa etc
incepe cu lecturare privind,ciclarea, rolul plantelor, despre imp luminii etc.

Vei vedea apoi ce acvariu vom face impreuna ,

succes

MS mult vereb

SmariusS
[WWW] [Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Cel mai bine ar fi sa donezi pestii,sa-i duci de unde i-ai cumparat. Cat despre pompa ar trebui sa renunti la ideea de a folosi asa ceva in acvariu, poti face oxigenarea cu o usoara valuire la suprafata apei cu returul de la pompa ta, este suficient daca nu ai acvariul suprapopulat. Este bine sa o tii in casa pentru alte utilizari( scoate clor din apa, filtru bolborositor la un acvariu carantina....etc). Ca sa intelegi si mai bine ce se intampla ar trebui sa urmezi sfaturile colegilor si sa te apuci de studiu, sa vezi care cu ce se mananca si abia dupa incearca sa iei nste decizii, dar ar fi bine si atunci sa ceri sfaturi.
[ICQ]
schlossermarius
Junior member
[Avatar]

IP:

narcis wrote:Cel mai bine ar fi sa donezi pestii,sa-i duci de unde i-ai cumparat. Cat despre pompa ar trebui sa renunti la ideea de a folosi asa ceva in acvariu, poti face oxigenarea cu o usoara valuire la suprafata apei cu returul de la pompa ta, este suficient daca nu ai acvariul suprapopulat. Este bine sa o tii in casa pentru alte utilizari( scoate clor din apa, filtru bolborositor la un acvariu carantina....etc). Ca sa intelegi si mai bine ce se intampla ar trebui sa urmezi sfaturile colegilor si sa te apuci de studiu, sa vezi care cu ce se mananca si abia dupa incearca sa iei nste decizii, dar ar fi bine si atunci sa ceri sfaturi.

da ai dreptate ms.

PS: filtrul face valuri la suprafata apei. e ca o mini cascada

SmariusS
[WWW] [Yahoo!]
schlossermarius
Junior member
[Avatar]

IP:

Ceva rapid si de folos pentru un incepator.....................pacat ca l-am vazut prea tarziu.

SmariusS
[WWW] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Momentan n-are plante, deci poata sa scoata co2-ul din apa cu pompa de aer ca nu-s probleme.
Eu in schimb as recomanda sa o foloseasca o perioada, pana se mai stabilizeaza bazinul. Nefiind ciclat, compusi toxici sunt la gramada. O aerare buna s-ar putea sa-l ajute sa treaca mai usor peste perioada asta.

SI acum intreb. De dimineata pana acum, ai citit ceva din ce ti-am recomandat noi? Dar sincer sa raspunzi. Daca da, ce?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
schlossermarius
Junior member
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Momentan n-are plante, deci poata sa scoata co2-ul din apa cu pompa de aer ca nu-s probleme.
Eu in schimb as recomanda sa o foloseasca o perioada, pana se mai stabilizeaza bazinul. Nefiind ciclat, compusi toxici sunt la gramada. O aerare buna s-ar putea sa-l ajute sa treaca mai usor peste perioada asta.

SI acum intreb. De dimineata pana acum, ai citit ceva din ce ti-am recomandat noi? Dar sincer sa raspunzi. Daca da, ce?

Da am citit am vazut ca am facut foarte multe greseli, si sper sa le indrept cat mai repede....in plus as dori sa si plantez acvariu cu toate ca asta trebuia sa o fac la inceput si sa las bazinul 2-3 saptamani sa mearga in gol. Mi-ati fost oricum de un real ajutor si va multumesc. Sigur o sa mai am si alte intrebari pe parcurs .

SmariusS
[WWW] [Yahoo!]
schlossermarius
Junior member
[Avatar]

IP:

Pozitia filtrului in acvariul meu e buna sau trebuie pus mai jos.?

SmariusS
[WWW] [Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Filtrul trebuie pus la 2-3 cm sub luciul apei, ca se creeze o usoara valuire la suprafata.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: