vereb wrote:si lumea imi spune sa fiu pasnic, citind acest topic acu, s-a ridicat adrenalina la la nivel cod 0 ,
nu vreau sa fac critici negative, macar asa putin, ai rasfoit pina a cumpara acvariul si restul o brosura,pliant de prezentare,navigat un pic pe net sa vezi numai poze??????, apoi sa treci la actiune!!!!atui
nici nu stiu cum sa te sfatuiesc, desi colegii au facut ,
dai, donezi pestisorii, ce ai tu acolo nu merge, compatibilitatea, marimea cind vor ajunge la maturitate, caracteristici de apa etc
incepe cu lecturare privind,ciclarea, rolul plantelor, despre imp luminii etc.
Cel mai bine ar fi sa donezi pestii,sa-i duci de unde i-ai cumparat. Cat despre pompa ar trebui sa renunti la ideea de a folosi asa ceva in acvariu, poti face oxigenarea cu o usoara valuire la suprafata apei cu returul de la pompa ta, este suficient daca nu ai acvariul suprapopulat. Este bine sa o tii in casa pentru alte utilizari( scoate clor din apa, filtru bolborositor la un acvariu carantina....etc). Ca sa intelegi si mai bine ce se intampla ar trebui sa urmezi sfaturile colegilor si sa te apuci de studiu, sa vezi care cu ce se mananca si abia dupa incearca sa iei nste decizii, dar ar fi bine si atunci sa ceri sfaturi.
narcis wrote:Cel mai bine ar fi sa donezi pestii,sa-i duci de unde i-ai cumparat. Cat despre pompa ar trebui sa renunti la ideea de a folosi asa ceva in acvariu, poti face oxigenarea cu o usoara valuire la suprafata apei cu returul de la pompa ta, este suficient daca nu ai acvariul suprapopulat. Este bine sa o tii in casa pentru alte utilizari( scoate clor din apa, filtru bolborositor la un acvariu carantina....etc). Ca sa intelegi si mai bine ce se intampla ar trebui sa urmezi sfaturile colegilor si sa te apuci de studiu, sa vezi care cu ce se mananca si abia dupa incearca sa iei nste decizii, dar ar fi bine si atunci sa ceri sfaturi.
da ai dreptate ms.
PS: filtrul face valuri la suprafata apei. e ca o mini cascada
Momentan n-are plante, deci poata sa scoata co2-ul din apa cu pompa de aer ca nu-s probleme.
Eu in schimb as recomanda sa o foloseasca o perioada, pana se mai stabilizeaza bazinul. Nefiind ciclat, compusi toxici sunt la gramada. O aerare buna s-ar putea sa-l ajute sa treaca mai usor peste perioada asta.
SI acum intreb. De dimineata pana acum, ai citit ceva din ce ti-am recomandat noi? Dar sincer sa raspunzi. Daca da, ce?
stefanp wrote:Momentan n-are plante, deci poata sa scoata co2-ul din apa cu pompa de aer ca nu-s probleme.
Eu in schimb as recomanda sa o foloseasca o perioada, pana se mai stabilizeaza bazinul. Nefiind ciclat, compusi toxici sunt la gramada. O aerare buna s-ar putea sa-l ajute sa treaca mai usor peste perioada asta.
SI acum intreb. De dimineata pana acum, ai citit ceva din ce ti-am recomandat noi? Dar sincer sa raspunzi. Daca da, ce?
Da am citit am vazut ca am facut foarte multe greseli, si sper sa le indrept cat mai repede....in plus as dori sa si plantez acvariu cu toate ca asta trebuia sa o fac la inceput si sa las bazinul 2-3 saptamani sa mearga in gol. Mi-ati fost oricum de un real ajutor si va multumesc. Sigur o sa mai am si alte intrebari pe parcurs .