[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Fii smecher, cool, trendy si fancy si leaga cu "soricei" furtunul de minciog. Mai scutesti o mana.
Nu stiu daca merge la tuns plante, dar eu asa curatam pietrele cu periuta de dinti si aspiram in acelasi timp.
Si cu a treia mana aspiri cu furtunul in zona in care tai.
Pai da, o sa fie in interiorul standului
Filtrul intern e complet si pregatit. Azi il bag in probe si joi sau vineri il montez pe pozitie. Am pus si un aspirator alaturi, pentru comparatie

image

image
Relax.

image
Zici ca ai pregatit pacientul pentru operatie
S-ar putea ca cele 30-40 minute de soare direct sa fie una din cauzele pentru care ai alge.
Tetra AquaSafe si Easy life Easystart nu trebuie sa pui decat la startarea bazinului, sau la schimburile de apa.
Ia un filtru mai mare (HOB) si burduseste-l cu materiale filtrante bio (siporax, matrix, eheim substrate pro, dupa buget)

15 ore de iluminat nici acvaristii care au bazine vechi de 3 ani nu indraznesc.. Fiind crud bazinul, redu perioada de iluminare la 4-5 ore pe zi.

In general algele apar de la:

- lipsa mentenanta
- lipsa schimburi de apa
- prea multa lumina
- prea multa incarcatura biologica (caca de peste)

Imi place semnul acela retro
Filtrarea nu e neaparat despre numarul de pesti, ci pentru a mentine echilibrul biologic. Din punctul meu de vedere, filtrele interne sunt bune doar pentru plimbat apa

edit: daca filtru sta degeaba de multa vreme, iti recomand sa ungi bine garniturile cu vaselina siliconica inainte de a-l pune in functiune.
O sa mai fie asa 1-2 luni, chiar daca faci schimburi de apa regulate.
M-am uitat la acel Aquael Turbo 500 si nu-mi inspira nimic. Iti recomand sa treci la un filtrul HOB (hang on back). Vei avea filtrare mai buna, echipamente mai putine in display si spatiu mai mare pentru medii.
Daca permite bugetul, Eheim Liberty sau Seachem Tidal. Daca nu, sunt foarte multe modele ieftine pe piata.

Pentru maroneala, poti ajuta o perioada cu un filtru tip burete (cum era pe vremuri) si eventual cu Easy Life Filter Medium.
Super fain! Arhitectura exact ca in Austria, mai ales poza 3, cu arcada. Doar ca in Austria abunda de flori la ferestre, e mai vesel
Ca sa zic asa, poze face oricine. Fotografii fac doar meseriasii.
digital single-lens reflex camera
Hai sa iti raspund eu. Faci cu ce te pricepi mai bine.

Mai demult mi-am cumparat dslr ca sa fac si eu poze cum faceau maestrii. Am facut pe dracu ghem, niste nenorociri de poze si am ramas cu un aparat foto inutil pe inventar.
Am vazut niste poze facute de colegi cu telefonul de mi-a picat falca in veceu..
Dan P wrote:Am renuntat la femela. Acum e iar liniste si pace

Fixed
Am tras si eu o concluzie, am aflat ce ma interesa cu adevarat - nu poci a spune ce. Dar mi s-a luat o piatra de pe inima mea mica si neagra.
Hai sa te cert. De ce n-ai scos cablul frumos, prin presetupa?
Cu cateva pompe si niste x metri de teava, poti automatiza procesul de wc
M-a prins grasule, ca mie nu-mi mai arde prea tare. Nici de acvaristica, nici de alte activitati care implica bagat si scos
Oricum, acvaristica nu mai e la fel ca acum 10-15 ani, au aparut si se sustin niste ineptii cu care nu sunt de acord, au aparut si se promoveaza agresiv anumite produse care de fapt sunt niste ciuperci ordinare (exceptant cateva care sunt bune, dar totusi nu se ridica la nivelul celor consacrate, obtinute prin ani de cercetare in laborator), nivelul si calitatea discutiilor au scazut - in timp ce abominatiunea aia de faceshit abunda de jenei si gigei atotcunoscatori care nu-s in stare sa deosebeasca sexul csiforilor si nu pot creste nici macar o amarata de elodea dar sunt tari in gura ca niste mici dumnezei de cartier, celebri pe scara blocului.
Tot respectul pentru cei cativa ramasi activi pe forum si care stiu cu ce se mananca acest frumos hobby, ca in rest.. comete care apar, ne fut la icre cu chestii demne de cascadorii rasului apoi dispar in neantul uitarii.
Draga domnule, sunteti o hiena
Am aflat si eu dupa ce am prapadit doua bucati, ca e mai usor daca inmoi furtunul in apa fierbinte si daca ungi teava un pic cu lubrifiant pentru tevi pvc.

Scuze Gabi pentru derapaje
Eu te apreciez oricum, in general. Si pot face o profetie: si urmatorul tau setup ajunge la topicul spagarilor cremosi

Samy, mie mi s-au spart in mana 2 lilypipe, o data am scapat nevatamat, dar a doua oara am scos bucatica de sticla din manuta.

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: