Fraere, are flora, fauna, gravitatie proprie si doi sateliti mai mici. Daca te uiti cu microscopul o sa vezi un iliescu mic si niste lepricani cum cara niste galeti cu aur
Nu prea sunt convins, as spune 30 de ore pe saptamana la cum te cunosc
Gaseste un echilibru in triungiul magic (co2>lumina>fertilizare) apoi lasa bazinul in pace, nu mai baga mana in el. O sa treaca prin diverse cicluri (normale) apoi se va stabiliza de la sine. Daca ai nimerit tipul de triunghi corect, bazinul se va stabiliza in bine. Daca nu, o sa ai o ferma frumoasa de alge.
Samy wrote:Mie imi place provocarile si durerile de cap
Aici, dragul meu Watson, avem pareri diferite. Inteleg pasiunea, dar acvariul nu trebuie sa fie o sursa de griji, ci ceva de care sa te bucuri. Eu am doua bazine, nu aloc mai mult de o ora pe saptamana pentru fiecare.
D-aia mi-e urat mie de acvariile astea de tip aquascape, prea multa bataie de cap.
Chiar daca si jungla e o forma de aquascape, e mult mai usor de intretinut si durerile de cap sunt rare si de scurta intensitate. In plus, confera avantajul ca un setup junglos poate fi tinut ani de zile si poti sa ii schimbi din mers aspectul fara sa-l afectezi. Si mie imi bucura ochiul mai mult.
Retine ca nu ai nevoie de lumina cacalau, decat in cazul in care acvariul e superplantat. Ce ai tu acolo, trei lulele-trei surcele, nu necesita o explozie de lumina. Acelasi lucru il pot spune si despre fertilizare.
Am mai avut noi o discutie la telefon in care iti explicam niste chestii referitoare la acvariile de tip aquascape, nu stiu daca si cat ai retinut..
Lucian wrote:P.S. Aceste doua exemple, al meu si al lui Koala , sunt pentru a invata: ASA NU!!!
Da pe naiba.. eu va stiu acvariul, ma uitam cu gura cascata la el si ma minunam. Si nu sunt multi care pot stabiliza si tine acvarii timp de 4 ani (desi eu il stiu de vreo 8-10 ani)
Nu e dracu asa de negru, bre. Aspira, schimba 50-60% din apa, curata buretele sau ce ai pentru filtrare mecanica, astepti o zi, iar dupa ce se limpezeste apa iti schimbi parerea.
Been there, done that.
Am facut si eu pe vremuri, dupa indicatiile lui nea Dragos (kirucd) si nea Lucian.
Doar ca am preferat sa trag o teava ppr de la baie pana in sufragerie, precum si o scurgere dintr-un ppr mai gros. Am avut emotii la gaurirea acvariului, dar beneficiile au fost maxime.
Schimbul de apa la picatura = reusita garantata.
Samy wrote:Nu merge am incercat data trecuta ,trebuie furtun mare care trage mult dintro data iar la 40 l nu prea ai timp.
Furtun subtire nu face fata este grea planta .
Iti iei un filtru extern, cel mai ieftin si il burdusesti cu bureti si perlon. Legi furtunul de foarfeca si ii dai bataie.
Acelasi filtru te poate ajuta si la aspirarea substratului.
Chiar daca acum esti austriac, nu uita ca o romaneasca la timpul ei face toti banii