[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Pai daca va aduceti aminte, pe 2078 aveam skimmer, filtru de 10' cu purigen, reactor co2 tot de 10', plus un heater hydor extern. Ma rog, altele erau posibilitatile financiare pe vremea aia, acum m-am cam certat cu ministrul de finante
Partea de skimmer e foarte ok la topclean. Problema e la grila de jos, care e MULT prea mica si se infunda extrem de des. Daca sorbul normal de la filtru, cel clasic, se infunda cu mizerii dupa 1-2 luni, asta de la topclean nu dura mai mult de 3-4 zile pana dadea cu mucii de gard.
Nu m-ar fi deranjat daca il aveam acasa, dar cum merg eu la cabinet o data pe saptamana (cateodata la 2-3 saptamani), gaseam mereu filtrul ragaind, plin de aer.

Plus partea financiara.

Un Eheim micro skim350 costa ~150 lei, jbl topclean ~100 lei, ocean free surfskimmer ~145 lei. Sunsun.. 32 lei.
Era zic ca e o recomandare buna, mai ales pentru cei care au buget mai restrans. Eu sunt mega multumit de chinezarie.

edit: imi aduc aminte ca la batcave/aquatic/goblen aveam topclean 2 si mergea impecabil. Dar aveam si filtru puternic, eheim professionel 2078. La atmanul pe care il am acum.. probabil ca ar functiona, daca il las gol golut.
Tu esti mai baftos, noi am copilarit cu radiatiile de la Cernobil si ne-au afectat
Niste derbedei, eu cred ca si fumeaza.
Zi-ne frate ce acvariu ai, ca se tot roaga lumea de tine. Daca ai un bazin de 3-400 litri + echipamentele potrivite, stim despre ce discutam. Daca ai un borcan de 20 de litri si un filtru intern, iti recomand niste melci.
Totul sta in detalii.
Nu e chiar asa, Samy. Daca prind alge, trebuiesc tinute in clor, frecate bine cu periuta, etc.
Plus ca e un chin (si un risc) sa scot furtunul de pe ele si sa il bagi la loc.
Da, n-au treaba. Xipho pot ciupi sau alerga alti pesti, dar nu se intampla des si nici nu prezinta pericol major.
Sunt elegante si cele de inox.
Acvariul, ca de obicei, e de shpaga
Xipho, platy. Pesti easy si frumosi.
In sfarsit, am facut afacerea vietii. Am rezolvat problema biofilmului, dupa ce m-am chinuit cu jbl topclean, eheim si ocean free, care costa mult si fac putin, cu un sunsun jy03. Incredibil si neasteptat. Pe langa faptul ca e mai mare decat eheim/of e totusi suficient de mic cat sa nu deranjeze. Iar pretul e de-a dreptul ridicol.. 32 lei boss. Nu ma asteptam in veci ca o chinezarie sa fie cu mult peste alte firme consacrate.. Pun si o poza cu agregatul.

image

Recomand maxim
La poponeata bre, la dodoasca! S-a innegrit acolo - e bortoasa. Nu s-a innegrit - a bagat in ea ca vaca.
Bine ai revenit, domnul meu
Ordine si disciplina, ca soldatii
Imi pare asa de bine ca discutiile de pe forum au ramas la fel de vii si complexe ca pe vremuri, abia fac fata la a citi si intelege mesajele. Toata lumea stie tot, nimeni nu mai are curiozitati si nelamuriri, ceea ce ma bucura nespus - am evoluat
Noroc cu mica publicitate, ca mai misca ceva pe aici, ca in rest, maxim 10 persoane mai sunt interesate si de altceva.

Sper macar sa reusesc sa va supar cu acest mesaj, muile si ironiile sunt binevenite si de asteptat.
Lucian wrote:1 si 2 - parera mea

Irelevant, asta stiam (cine sa fie nenea ala care m-a invatat acum multi ani?)
Sunt tare curios sa aflu si alte opinii.
Nu prea stiu daca am deschis topicul unde trebuie, dar in fine.

In ultima vreme aud tot felul de pareri despre dozarea carbo (nu conteaza producatorul sau numele produsului).
Ca sa fiu scurt, principalele pareri:

- se adauga zilnic, ca supliment pentru aditia de co2 (metoda preferata de mine)
- se adauga zilnic, doar daca nu ai aditie de co2
- se adauga doar la nevoie, daca apar algele
- e bun doar pentru tratarea (in afara acvariului) a plantelor afectate de alge
- nu bag asa ceva, e pisat de pisica

As dori mai multe pareri, eventual cu argumente.
Argumentul meu e ca asa m-a invatat un nene acum multi ani.
Eu la chimie am ramas repetent, dar ma pricep la privit.
Poate te inspira si faci diferenta dintre un acvariu si un.. si un.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/48110.page
Te-am scos de la inima, narcis
Pisicile e veata mea
Ce ma faceam eu in viata daca nu erau altii care stiu mai bine
Nu am, e mai complicat nitel
Da, e sagittaria subulata pusilla. N-o sa aiba timp sa acapareze nimic, ca in curand voi fi nevoit sa desfiintez bazinul, ma mut la tzaranoaia.

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: