| Message |
|
|
|
Wow, nu am mai simtit demult sentimentul de a lauda un acvariu din prima! Nu am ce completa, ma bucur de ce vad ochii.
Stai ! Pot sa completez cu ceva: tare faza cu conurile,bravo !
|
 |
|
|
Mor ce.mi place cand prin argumente pertinente,vad ca exista acvaristi competenti ^^ Bravo! Pot sa zic ca amandoi aveti dreptate ?
Pentru mine asta e parerea mea despre acvaristica din Romania. Macar in acvaristica sa ma pot lauda ca roman, noi chiar avem cunostinte,nu facem dupa ureche
|
 |
|
|
Poti sa folosesti argument impotriva parintilor, un argument pertinent astfel:" bai, v-am ascultat,,am montat, vedeti si voi ca o duc rau! Daca ii iubiti precum pretindeti, ma lasati ss ii bag in al mare. Gata!"
Inveti replica de mai sus ca pe o poezie intr.o maniera usor authoritara, dar doar din punct de vedere al unui barbat matur, reponsabil, un ton educativ.
I l spui parintilor fie ambii de fata bineinteles) si te si apuci de treaba ! Muti totul inapoi cum a fost  Nu glumesc !
|
 |
|
|
Deci prin urmare(din nou), dupa spusele voastre de mai sus, inelele ceramice sunt cel mai bun material filtrant
|
 |
|
|
|
Ti.am zis, fa.i rubrica de donatii pe acest forum
|
 |
|
|
|
Scoate pompa de aer, nu ai nevoie si mai si strica campul vizual
|
 |
|
|
Eu zic sa executi planul in continuare, stiu cum e cu parintii innebuniti de ce ne place noua, chiar saca mama mea a fost intelegatoare cam in toate sa zicem. Intr.adevar, pestii nu stau confortabil si colegii nu mai au rabdare cu tine si nu te cred in stare chiar sa ii poti da cuiva ce are grija de ei, dar am vazut cu totii cazuri mai grave cu pesti, asfel ca daca vei avea cui sa ii dai, fa.o; poti sa ii dai chiar pe imprumut daca este omul dispus sa ti.i returneze pe viitor cand vei avea cele necesare, si sa ii poti recupera 
|
 |
|
|
Nu ne punem intrebari si nu intrebam pentru ca nu stim ca exusta asemenea intrebari din asemenea subiecte
Coltul de natura, inrr.adevar este ceea ce iubesc
Later edit: Se stie ca suprafiltrarea nu este benefica plantelor, prin urmare swachem Matrix face o treaba buna
|
 |
|
|
|
In mare parte ai dreptate, da. Nu stiu de ce nu ai inteles pana acum, dar bacteriile bune nu se gasesc in masa apei, colonia de bacterii se stabileste pe materiile filtrante, decor, substrat, orice suprafata dura, in sprcial poroasa. Apa nu o arunci pe toata ci doar ce ramane dupa ce umpli jumate sau chiar 3sferturi din acvariul cel nou instalat pentru a simula schimbul de apa prin completarea cu alta noua. Nu stiu de ce ai fi ales sa o iei de la zero cu cultura de bacterii, e ilogic. Prin teorie, daca ai colonia de bacterii stabila, poti face mutarea cu 100% apa noua schimbata si sa arunci apa veche toata, dar pt a nu supune pestii printr.un stress nefondat, le faci doar un mic schimb de apa. Ai grija la timpul dintre umplere si introducerea pestilor, a nu ii arunca in acvariu si apa de acolo sa fie la o temperatura mult scazuta fata de cea in care ii tii pana faci cele necesare. Ai grija si cu incalzitorul, sa nu il uiti afara din apa, in priza fiind.
|
 |
|
|
|
Prin a nu reseta complet, m.am referit sa muti doar materialele filtrante si sa lasi o parte din apa,in niciun caz nu pastrezi apa si speli materialele filtrante cu apa de la retea, eventual faci invers, adica arunci apa toata si nu speli materialu filtrant deloc. Tu ai zis ca vrei sa o iei de la zero cu asta mic, de.aia am zis sa nu resetezi complet, ci dosr muti acvariu mai mare intr.unul mai mic. Ce nu au inteles parintii tai este ca avand un volum mai mic de apa, vei sta si mai mult cu mainile in el.
Referiror la intrebarea mea de mai sus, voiam sa iti dai singur raspunsuri la : cum sa grabesti ciclarea in caz ca se decicleaza, cum sa eviti deciclarea apei in primul rand ,etc. Dupa cum ti.am zis, nu vad niciun motiv pt a reseta decat daca crezi ca ai ceva paraziti intestinali, astfel fierbeai materialul filtrant, substratul so buretii. neavand paraziti intestinali nu exista NICIUN MOTIV pt care sa faci iar ciclarea de la zero3 saptamani.
Haide sa discutam ca sa fim sigur ca sti ce ai de facut. Trebuie sa muti acvariul mare in unul mic, dupa cum iti zisei. Ce ai de facut ?
|
 |
|
|
Samy wrote:
paradoxx wrote:
Eu cred ca materiale filtrante se aleg in functie de ce dorim sa avem in acavriu, ce acvariu etc.Nu exista o regula de cel mai bun si cel mai rau.
Exact! Am patit faza cu parazitii intestinali la jandarmi, am cateva exemplare emaciate, cand te uiti de aproape, se vede ca sunt cocosate si au burta diferita, totusi au supravietuit si le e bine dupa 1 an de la ultima trauma. Totusi, nu vorbim de suprapopulare, iar schimburile de apa le fac chiar si de 2 ori pe saptamana. Se intampla totusi, sa nu fac si 2 saptamani
Nici la ciclide nu a aparur fenomenul de filtrare deficitara, pt ca exemplarele au fost mici, in echilibru unii cu altii-sanitari si display fish- si nu am avut probleme nici cu bolile la ei.
|
 |
|
|
Prin urmare, inelele ceramice: cele mai bune calitate/cantitate/pret
Glumesc, totusi Nu glumesc. Merg pe ele de mult timp, iar in dovada contextului a ceea ce am scris mai sus , a faptului ca am folosit cu brio-ce inseamna brio?- este reprezentat tot prin experiente, astfel:
- am folosit in toate filtrele, in unele DOAR inele ceramice;
-faptul ca au o sursa stabila de mult timp, China poate accesa rezerve de ceramica stabila,curata, fara sa mai testeze all the time materialul, sa ia decizii de exploatare/vanzare bazate pe teste concrete, astfel ca nu platesc aceste teste, ei vanzand material calitativ testat in istoria rezervei poate de stat si o exploateaza si vand fara" sa mai arunce" banii;
-am folosit cu brio prin faptul ca am primit exact ceea ce ma asteptam, filtrarea a implinit pretentiile personale cu privire la intretinerea pestilor si vizualmente, pentru ca nu am teste, pestii imi spun cand e ceva in neregula;
-fiind tipul de persoana ce face achizitii de impuls emotional, de multe ori iau anumiti pesti doar pt ca sunt ultimii de prin acvarii astfel ajutand rulajul petshopului al acvariilor/pestilor, dar si pt a le da o sansa pestisorilor. Prin aceste achizitii, m.am trezit de cateva ori cu paraziti intestinali, astfel ca am bagat chimicale, am supus materialele filtrante la un stres complex, pt ca odata ce am terminat de cateva ori invazia de intestinali, erau perioade cand tor apareau, dupa 2/3 luni de la disparitie. M.am prins ca era din cauza matzei care bea apa din acvariu si desi era vaccinata reusea sa ma faca sa bag chimicale din nou in apa, astfel ca m.am declarat multumit de inelele ceramice de la Ocean free de exemplu.
Bineinteles, nu contest calitatea materialelor cu licenta pe bune, asta e doar experienta personala cu siporaxul nebranduit.
-
|
 |
|
|
|
Pai,haide sa aflam cum faci, ca sa si inveti ceva ca vad ca nu te.ai prins ce trebuie facut si cum: ai acvariu nou, si acvariu teoretic ciclat. Unde stau/se afla bacteriile" bune" la tine in acvariul teoretic stabil ?
|
 |
|
|
|
Si nu reseta complet, decat daca crezi ca ai paraziti intestinali la pesti.
|
 |
|
|
Eu zic sa mai astepti, esti din bucuresti, fa.i un post la rubrica de donatii aici, si vezi poate ii vrea cineva. @Mirciulica, tu nu.i vrei, tu vrei guppy doar din sectoarele mentionate, da ?
Daca are maner de debit, externul il poti folosi. Exemplu eheim ecco pro si Aqua pro(mi.am amintit chinezaria de o am) aubutoane/maner de debit reglabil, deci ar merge la un 25 dat pe minim. Eu te inteleg de ce pui tu atatea intrebari  acum ca ai fost certat, vrei sa nu mai faci greseli si sa ne arati ca ne asculti; daca inainteerai certat ca nu ne intrebi si ca faci de capu tau, acum te certam ca ne prea intrebi si nu faci nimic  viata e grea, Ardeiutz ^^ va trebui sa te obisnuiesti. Eu zic sa ii tii putin pana ii dai, eventual daca e urgent cu acvariu ii tii si acolo pana gasesti un proprietar dornic. Daca nu se gaseste,ii dai la petshop si gata. Daca nu exista nicio posibilitate nici asa si nu i.ar accepta, in cel mai rau caz vin eu dupa ei. Am fost la Hunedoara dupa un hoplo, pot veni pana la Bucuresti pentru 4/5/6 pesti, dar doar daca imi da Liliacul nostru si el niste qieshti ^^  sau Koala
L.e. sau Severin Severum
|
 |
|
|
|
Da, il poti pastra. Practic acesta este rolul internului cu material filtrant mecanic : a sparge particulele mari in particule mici pentru ca materialul filtrant biologic din extern sa nu se colmateze. Eumereu folosesc intern in paralel cu extern, indiferent cat de mare mic e acvariul sau debitul externului
|
 |
|
|
Hai ca incep si eu, cel cu acvariile urate dar care se lauda ca are pestii sanatosi  bre, intr.adevar, circulatia moderata/puternica la suprafata substratului nu este suficienta pt ca substratul propriu zis sa se hraneasca/respire/ elimine cu bacterii bune si bacterii rele(adica sa adune resturi, sa se hraneasca cu ele, dupa care sa mai poata si respira pentru a putea elimina "supa" bacteriologica din apa), insa si eu sustin ca exista o oarecare filtrare de luat in considerare doar prin simpla existenta a substratului; un exemplu simplu ar fi chiar si la schimbul de apa, in zilele in care el sta neatins acumuleaza incarcatura biologica, iar la schimburile de apa prin sifonarea lui poate respira si elimina acea incarcatura negativa; apoi cand pun eu apa ca un bou de la etaj cu galeata, respira din nou cand se rascoleste(elimina din nou incarcatura biologica negativa in apa prin aceasta rascolire fortata, dar la un volum mediu/mare de apa aceasta incarcatura negativa nu are un impact considerent, astfel ca ajunge sa fie luat de bureti, de filtre, de substrat din nou si astfel ciclul se reia). Refuz sa cred ca substratul, indiferent de maniera de acumulare/hranire/eliminare nu are un rol pozitiv semnificativ.
Pe partea cu buretii de vase si filtrarea acestora, consider ca filtrarea reala ce o fac ei, este prin acumularea aceea de mazga ce se lipeste de ele. Printr.un volum destul de mare de bureti, intr.adevar se poate crea o ferma stabila de bacterii benefice, insa personal consider ca o colonie de bacterii pe o suprafata mai poroasa, este mai greu de destabilizat, indiferent ca e facuta prin schimburi de apa masive,chimicale in apa/tratamente sau alte elemente externe influentatoare; o suprafata poroasa este pur si simplu mai greu de accesat pentru a inlatura bacteriile, bureteii dupa parerea mea sunt mai usor de destabilizat. Long story short, iubesc curajul lui Fadds de a accesa bureteii(cea mai IEFTINA si ACCESIBILA) ca sistem de filtrare, in special pentru ca eu nu prea bag bani in acvaristica in comoaratie cu altii, INSA nu pot sa cred ca substratul nu joaca un rol IMPORTANT in filtrare doar prin simpla lui prezenta, indiferent daca suntem constienti de adevarata lui putere de filtrare sau nu.
P.s.: hai sa terminam pe acest forum cu orgoliile, copilariile si imaturitatile. Suntem atat de multi pe acest glob de ne.am saturat chiar si de noi insine, dar unii de altii ?! Pe noi ne uneste aceasta pasiune, astfel ca fuck polemicele si nu accept sa ne dezbine discutiile in contradictoriu cand vine vorba de acvaristica, pentru ca acvaristica asta reprezinta de fapt: discutia dintre doi proprietari de pesti, amandoi crezand ca au dreptate, apoi apare al 3lea care le arata celor doi ca si ei au dreptate, doar ca el poate face mai bine. In acest hobby mereu se va putea mai bine si mereu se poate mai rau, incapatanarea este un atu in aceasta pasiune. Terminati odata cu" eu plec de pe acest forum, eu nu mai scriu, eu nu mai bla bla". Iti place ce faci, de.asta esti aici cu noi, nu mai deveniti antisociali datorita a ceea ce ne invata societatea si anume sa ne ascundem dupa masti de ajungem sa nu mai stim cine suntem ! Refuz sa cred ca cei care m.au invatat tot ce stiu si parerile ce mi le.am facut sunt destabilizate de orgolii de rahat precum cele pe care le vedem la tv intre guvernanti si nu numai. Hai sa fim noi mai inteligenti si sa socializam AICI asa CUM TREBUIE! Am crescut pe acest forum iar altii au imbatranit. Totusi, suntem prieteni prin prisma acestei pasiuni, deci comportati.va ca atare. Cei care ne.ati ajutat pana acum, ar trebui sa nu renuntati, pentru ca astfel ajungeti de fapt ceea ce urati, a fi exact ca cei pe care nu ii placeti. Fiti voi insi.va si ajuta.ti.ne! Se face atata tam tam pe nestiinta si incapatanarea fiecaruia, cand de fapt la baza, acestea sunt lucrurile ce ne.au adus aici in primul rand ! Trezirea.
|
 |
|
|
|
Ancistrus.ul mai merge, ala se invarte pe peretii acvariului si pe substrat, astfel ca are suprafata de 3 ori mai mare de"inot" fata de gourami, care doar s.ar invartii injurul cozii in 25l(mai ales ca e cel mare). E simplu: ai acvariu mare, pesti mai mari. Nu ai acvariu mare, ai pesti mici.
|
 |
|
|
|
Da, intr.adevar spunea aici un coleg despre discusii lui(acum vreo aprox 4 ani) ca i.a obisnuit de mici nepretentiosi, si au ramas nepretentiosi cu apa din Constanta. Sper ca vede discutia despre el si sa ne arate evolutia
|
 |
|
|
Lemon wrote:Apisto si Ramirezi nu prea inmulteste lumea, e mai greu, au nevoie de conditi speciale. Astia ar fi aia mici. Asa, sud-americani sunt multi, dar dimensiunea lor la maturitate nu te ajuta, poate doar niste Acare mai mici sau Nannacare, cum are Narcis.
Mie, unul, mi se par spectaculoase Ivanacara adoketa, dar au 2 defecte: nu se gasesc si sunt ale naibii de pretentioase, vor apa ca la discusii wild, cu duritate aproape 0 si ph sub 5.
Acum o luna au adus in ZooCenter Deva apistograme(mature si pui), electrique Jack Dempsey(pui) , classic jack dempsey pui. Sa nu mai zic de synodontisii nigriventris. Eu am comandat black ghost knifefish anul trecut , mi.a venit in 2/3 saptamani.(mi l.a halit oscarul dupa 1 luna jumate  desi avea 10cm, a costat 40 lei, un pret modic pentru un astfel de peste.) Electrique Jack dempsey costa 60 lei
|
 |
|
|
|
|