Haha, nu ^^ dar se dizolva/crapa de.a lungul timpului in apa. Nu ar fi o problema prea mare resturile, dar mie atunci mi s.a parut ca acesti pesti nu sunt pentru mine
Ai fi uimit sa afli ca exista multi posesori ^^ la acvariul public din Constanta am vazut prima data, dar si la alte persoane tot din Constanta, apa dura de acolo este exact ce le trebuie. Am avut oportunitatea in 2016 sa fac rost de Burundi, insa am considerat ca africanii nu sunt pt mine pe.atunci si nevoia constanta de cochilii am considerat.o un impediment
Pentru ca nu era niciun topic despre ei pe acest forum(sau cel putin nu unul dedicat), dupa jumatate de ora de cautat/gasit cochilii de melci, m.am gandit sa vorbim putin si despre ei intr.un mod cat mai de departe de academic, simplu sa inteleaga toata lumea. King of Dyi a facut acest lucru de ceva timp, insa noi suntem romani si nu ne doare de ce fac altii. Se pare ca acesti pesti apartin lacului Tanganyika si sunt mai multe subspecii, unele mai mari, altele mai mici, inmultindu-se cu ajutorul scoicilor/cochiliilor de melci pe care le aduna si le fac asemeni unui "cartier" de unde ies si se cresc zeci de pui si generatii de pui de.a lungul timpului. O sa vin cu mai multe informatii aditionale in scurt timp, deocamdata va las cu o poza cu cochiliile gasite si cu rugamintea ca in cazul in care vreu ul dintre voi a avut acest tip de pesti, sa impartaseasca informatii. Printesa de burundi-Neolamprologus brichardi- m-ar atrage cel mai mult, insa Lamprologus occelatus pare a fi cel mai "fiabil" pentru un acvariu dedicat.
Wow,deci Tropica inmulteste planta fluitans. O informatie ce imi castiga si mai mult respectul fata de ei, pe langa faptul ca solutia de la ei mi.a salvat carasul de la hidropizie
Discusii ca discusii, dar tu Aline ai intr.adevar un adevarat biotop perfect. De fiecare data cand imi amintesc sau imi amintesti ca ai red head tapajos si manacapuru, ma ia cu euforie in special de la geophagusi(chestie personala) dar si de la exoticitatea scalarilor manacapuru. Nu pot sa zic decat Felicitari
Da frate, bravo ^^ se pare ca nu sunt singurul care se poate lauda cu pestii inteligenti din cate am inteles si am vazut la altii, flowerhornii sunt ca niste catei, interactioneaza cel mai mult cu stapanul, dar cel mai probabil pt ca sunt tinuti singuri in acvariu si astfel cel care le aduce mancare e singura fiinta cu care interactioneaza.
Fadds, nu mai lauda buretii aia atata pt filtrare mecanica, buretii sunt intr.adevar CEI MAI BUNI !!!
Doua filmari prima de asta seara, a doua imediat dupa ce a fost discutia atunci cu recunoasterea hranwi de catre oscar
Ma bag si eu, desi nu pot spune ca inteleg prea multe, insa inteleg ca nu am facut ciclarea vreodata pana acum cu plante in acvariu inca de la startare, insa o sa o fac de.acum. ideile principale mi le.am facut dupa discutiile voastre si imi place ca tot ce se scrie aici e constructiv, chiar daca deviem de la subiect, chiar daca se urla la noi si eu simt la fel cand se scrie cu majuscule, insa presupun ca colegul dan a vrut sa se faca odata inteles fara a fi nevoit sa se mai repete. O mica completare sa ma dau si eu destept, la faptul ca zeolitul nu se arunca, ci se poate "reseta" la vechile proprietati. Intr.adevar, nimanui nu ii vine sa o faca atunci cand il vede colmatat, insa daca tii la economie/portofel poti face asta.
Pana la urma, pot fi luate in calcul plantele ca "material filtrant"(in cazul in care exista totusi si material biologic) sau este i cantitate neglijabila, de recomandat in special atunci cand nu exista filtrare ? Am vazut acvarii fara filtrare ce erau sustinute doar cu plante, insa consider ca fara schimburi de apa este doar o chestiune de timp pana la haos in acvariu.
Ah, scuze. Chiar credeam ca sunt de marimea icrelor datorita calitatii pozei. Nu stiu ce sa zic, nu m.am confruntat cu asa ceva.
@da narcis, stiu si eu ca nu aveau cum sa depuna acolo, am crezut ulterior ca au fost trase de filtru
Pai tocmai, omu a calculat tunderea plantelor ca o eliminare din start a unei eventuale ofiliri a plantei respective si emanatiile din ea/ele daca am inteles eu bine. Ideea e ca am mai zis si acu vreo cateva pagini, toata lumea are dreptate pt ca fara bascalie, v.ati contrazis spunand acelasi lucru dar in termeni diferiti. Cea mai mare dreptate o are insa ala de mai sus, care tot zice ca ceramica poroasa e cel mai bun biologic pret/randament
Da, deci sunt icre. Cel mai probabil de cory,dar pot fi si de scalari, si de ancistrus.(ancistrus cel mai putin probabil, masculul sta cu ele pana eclozeaza, ti.ai fi dat seama de felul in care le apara ca sunt ale lui).
Nu conteaza prea mult marimea sau increngatura, atata timp cat nu vin cu burta lipita de spate. Uite un subiect de discutie cu cei de oriunde ai comanda:"Ba, eu iau orice oricum, dar sa nu fie cu paraziti !" Desi iubesc nevertebrate.ro, as considera ca fiind inacceptabil dandu.mi pesti cu paraziti intestinali, practic as lua.o ca pe o jignire,ceva personal, nepasandu.le de mine ca client. Ma oun in locul tau si daca ar fi recenta treaba, m.as pune pe ei sa imi dea produse de acvaristica sau alti pesti pt a imi popula cum si cat vreau acvariile. Mi se pare repet, INACCEPTABIL sa primesti pesti bolnavi de la o firma ce nu numai ca se respecta, dar o Respect. Gandindu.ma la pestii ce ii am acum, as merge pe ideea ca de la nevertebrate e imposibil sa am vreun risc, astfel ca i.as baga imediat dupa aclimatizare impreuna. As putea pierde toti pestii sau niciunul, important este gestul de nrpasare.
Da bre, evolutia este constanta, in soecial ca ai avut dorinta si te.ai tinut, pt ca degeaba iti spunem noi ce trebuie, daca tu nu faci. Noi me bucuram ca iti place mult, pt ca nu este chiar ce ar trebui, ar mai trebui niste spatiu, insa e clar foarte bine fata de ce a fost
Practic, are dreptate. Un timp mai mai indelungat a apei in spatiile cu filtrare biologica permite bacteriilor bune sa proceseze mai bine chimia apei. Eu folosesc tehnica asta demult, ati observat ca daca outul este puternic si bate intr.o parte a geamului si geamul este aproape, acolo apar primele alge, deseori ce se preling asa, in masa apei lipite torusi de geam.