| Message |
|
|
viulian wrote:Aoleu ce-am facut :-)
Pe scurt: firul maro din poza de mai sus trebuie mutat la mijloc, si infipte apoi in priza
In rest, sunt 7 iesiri - pentru ca una e folosita de ambele neoane (deci 8 cat am zis initial daca ar fi fost separat).
Thx, merge perfect si diferenta se cunoaste 
|
 |
|
|
nu prea seamana cu ce ai tu acolo
poza1
poza1
poza1
|
 |
|
|
Am un balast electronic Phillips 2x18W pentru a-l inlocui pe cel vechi clasic.
Intrebarea este...
mai este valabila vechea schema 2x 18 in serie, cu startere si balast clasic?
Daca nu, cum se mai leaga in serie 2 neoane x 18 W la un balast electronic ?
Am o idee despre cum ar trebui avand in vedere schema de pe balast insa mai bine masor de mai multe ori si tai o data
Ps. toti stim ca o poza face cat o mie de cuvinte, insa ma multumesc si cu indicatii scrise 
|
 |
|
|
spiderdany wrote:
Nu stiu ce sa fac m-am umplut de melci peste 200, multi si mici, ce sa fac, imi devoreaza plantele ?
Nu au "coltii" atat de puternici incat sa atace frunzele sanatoase. La schimbul de apa aduna cat ai rabdare si, daca nu ii vrea nimeni, la gunoi cu ei 
|
 |
|
|
andras wrote:La scalari si unele specii de sanitari dauneaza.
Si la toate speciile de plante pe care le ai in acvariu.
|
 |
|
|
mihai86 wrote:de la JBL am Ferropol de 500ml nou, Aqua Basis: 2 pungi de 5 l mi se pare f. putin, mai bine Dupla ground 20 L .... poate de saptamana viitoare ma apuc.
Ai grija ca AquaBasis este "ingrasamant" pe cand Dupla ground este inert chimic, un fel de nisip muuult mai usor, conceput pentru o tasare cat mai mica.
|
 |
|
|
jsac wrote:nu poate sa fie ca peste tot... un buton, dai click si gata ?!!
Inainte sa arunci cu noroi in munca unor oameni, munca de care ne folosim for free arunca un ochi aici, acasa la cei ce au facut galeria, apoi poti sa te apuci sa implementezi un "feature" care sa ne ofere ... un buton, dai click si gata ?!!
Relativ la pestii tai, condoleante
Citeste te rog articolul acesta. Sunt mari sanse sa gasesti acolo raspunsul la intrebarea din ce cauza au murit.
|
 |
|
|
jsac wrote:ce tziganie
Explica-te te rog...
|
 |
|
|
Baldur wrote:
Eu m-am gindit la autocolant dar am incercat pe un geam normal si a prins basici micute de aer dedesupt.
chiar daca iti raman si dupa ce urmezi sfatul marelui Porc dupa ce setezi acvariul nu o sa se mai observe.In timp plantele de fundal, algele sau mazga care o sa se dezvolte pe acel geam or sa le acopere.
Era pe aici pe forum un post care explica mai pe indelete cum se lipeste autocolantul folosind apa si rigla sau card, foloseste search-ul.
|
 |
|
|
LYM wrote:Apropo, chiar are vreun afect daca se fac valurele la suprafata? Apa nu se ciobalcare, doar este miscata asa un pic de catre filru ...
schimbul de oxigen aer-apa e direct proportional cu agitatia suprafetei apei (caz valabil si pentru co2)
|
 |
|
|
koala wrote:Am probleme cu temperatura apei ... in apartament este foarte cald, sunt peste 27 grade Celsius ( nevasta-mea e in culmea fericirii )  iar in apa acvariului am aproape 30 grade ... ce 'reaku ma fac cu treij' de grade la africani ? ...
Cred ca o sa fii primul de pe site ce isi anunta chiller-ul la africani 
|
 |
|
|
frumos, cred ca iti ia 1 zi intreaga sa le bibilesti pe fiecare 
|
 |
|
|
BlackAdder wrote:
canadezu wrote:Inca un mic update
De ceva vreme ma lupt cu GDA, asa ca acum 1 saptamina am decis sa o las in pace sa-si faca de cap, se pare ca metoda da rezultate:
Cand am citit ca GDA trebuie lasata in pace nu am crezut ca asta da rezultate. Spre norocul meu momentan nu am avut asemenea probleme
off topic:
am avut tipul asta de alga de fiecare data cand am setat acvariul de 60 litri, adica de 2 ori
Aparea dupa aprox. 3 saptamani de la setare si apoi disparea dupa inca vreo 2-3. Singurul lucrul care l-am facut a fost sa adaug 1 singura data 2-3ml dintr-o solutie de fertilizat flori (nu il luati ca pe un sfat sau indicatie, acest lucru s-a intamplat 1 singura data pe durata setup-ului). Cel mai probabil coincidenta era faptul ca disparea la 2-3 zile.
In concluzie sunt unul dintre cei carora le-a disparut de la sine
Macar de-ar fi toate la fel
On topic:
frumos, imi place mult mai mult cu negru. Obs: oare n-ai putea sa muti hardware-ul acela intr-un colt? Parca prea sta in calea senzatiei de adancime 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
rezolvat 
|
 |
|
|
spiderdany wrote:As folosi si eu 2 neoane de 20W la balast de 58W , dar intrebarea mea este daca acest lucru va afecta durata de viata a neoanelor? daca da cam cu cat? Daca ar fi sub 10% pot trai cu ideea.
Vreau sa va mai intreb de osram 965 din cate am citit e foarte bun multa lume cumpara si din cate stiu e mai scump ca osram flora, va intreb deoarece acuma am 2xosram flora si 1xphilips 830 (unu sa ars in timpul experimentelor) se potriveste cu combinatia care o am?
Ce sa cumpar Flora, 830 sau 965?
Pana iti pleaca plantele din loc limiteaza-te la flora sau 830 dar mai bine flora.
|
 |
|
|
chitron wrote:Explicate daca tot te ai bagat de fapt ce dorestoi sa spui.
vroiam sa stiu de ce provinienta este know-how si quality assurance-ul la firma hailea adica daca este 100% chineza sau o firma care si-a relocat fabricile in china.
|
 |
|
|
off topic
chitron wrote:
Intrebatre penstru stie toate  rodusele Eheim si Fluval spune te rog locul de productie si atit.?
know-how-ul si q.a -ul de ce provenienta sunt?
on topic:
search dupa filtru de substrat, altfel, mai bine cumpara ceva.
|
 |
|
|
|
Donez pui. In prezent au 1 cm si aproximativ 4-5 saptamani. Au fost hraniti cu Hikari Discus only.
O sa revin si cu poze cat de curand.
|
 |
|
|
andras wrote:Am intrebat, fiindca nu-mi dau seama cu ce se prinde moss-ul daca indepartez nylonul. Asa stiu ca n-are radacini.
Multumesc pentru raspunsuri.
Poti sa te uiti cu o lupa sau o pereche de ochelari mai puternici si ai sa vezi de ce nu ii mai trebuie radacini
PS. La mine s-a prins si de ventuza care tine spraybarul de la filtru, in schimb n-a vrut sa se prinda de niste pietre vulcanice nici moarta.
|
 |
|
|