Giany wrote:in felul acesta practic e imposibil sa nu reusesc am impresia ca le da galbenus de ou fiert prima si prima data.
A incercat careva sa scoata icrele imediat dupa depunere si sa faca ca in filmulet ?
Eu am "furat" larvele imediat dupa eclozare, mi s-a parut mai usor decit sa scot icrele de la inceput. Pe un suport negru aplicam o pasta facuta din galbenus de ou crud, galbenus de ou fiert si Sera Micron. Dupa uscarea pastei scufundam suportul negru in apa. Operatiunea trebuie facuta la citeva ore, curatenia trebuie sa fie perfecta. Efortul nu prea merita, e mai bine sa-l lasi in grija parintilor.
Un film de proasta calitate pe care l-am facut pe vremuri:
Giany wrote:Nu e mai bine sa iau mai multe culori ?
Daca vrei sa-i inmultesti cindva e bine sa fie toti la fel, astfel obtii perechi la fel, logic . Altfel risti sa se aleaga o pereche formata din pesti de diferite culori si n-o sa stii ce varietate de pui o sa ai. Daca nu te deranjeaza asta ....... nu-i bai.
Giany wrote:Vreau sa imi mai usurez munca , baia e la vreo 20 metri de acvariu ma gandeam sa cumpar o pompa si un furtun. Ce pompa ar trebui sa iau ? Merge si uan din
acvariu ? Am jbl u1100.
Eu am furtun pina la baie da' nu folosesc pompa, apa curge prin cadere.
Pe vremuri se faceau pentru ca nu se gaseau de cumparat. E nevoie de un electrician, un strungar si multa indeminare. Daca nu lucrezi extrem de precis obtii ceva extrem de zgomotos si cu randament mic.
Azi e preferabil sa cumperi o pompa de aer .
Giany wrote:Pana la urma cum e mai bine sa cumpar discusii ? sub 5 cm si mai multi sau 6-7 cm 10 bucati ?
Cu cit sint mai multi se simt mai bine. E practic imposibil sa ajunga toti la maturitate. E aproape inevitabil sa nu ai pierderi. Asta ar fi un motiv serios sa iei cit mai multi ....... sa ramina destui din care sa se aleaga perechea.
Pentru ca esti incepator e bine sa-i iei un pic mai mari, deci mai putini ....... grea alegere .......
ylang wrote:pt proiectul meu 150x60x60 cu fund dublu si cantuit mi au cerut 2200 lei.
In acvariu' tau intra vreo 4 m2 de geam ....... asta inseamna peste 500 lei/mp . Esti sigur ca nu-i o greseala?
Cele doua funduri poti sa le faci din geam de 10 mm.
E posibil ca pretu' urias sa fie de la cantuire, ai peste 20 de metri de cant. In acest caz poti cantui doar muchiile vizibile.
stefanp wrote:L-am intrebat de cand am vazut-o pe facebook, da' n-a vrut sa-mi zica Io tot sper ca are vreun puiut pus la pastrare si pentru noi
Io banuiesc de ce n-a vrut sa-ti spuna, am aflat si ce planta e da' nu vreau sa vorbesc despre asta , e mai bine pentru sanatatea noastra mentala ....... si pentru integritatea fizica a lui .
Pai nu prea am ce sfat sa-ti dau. Cele facute de firmele mari sint de calitate si daca respecti regulile esti aproape sigur de succes. Cel mai bun sfat e sa folosesti substratu' conform recomandarilor producatorului .