| Message |
|
|
|
In conditiile astea iti sugerez si eu doua filtre canistra. 55 cm sint suficienti pentru inaltime, daca-i prea inalt iti va fi greu sa ajungi cu mina la substrat cind plantezi sau tunzi iar lumina va fi cam putina in partea de jos.
Pentru lumina ai nevoie de minim 300 W cu posibilitatea sa poti aprinde tuburile separat, sa iluminezi in functie de nevoie.
|
 |
|
|
ylang wrote:In primul rand va fi un acvariu plantat, la fauna nu m am gandit inca, as vrea si discusi sau scalari, dar nu m ar deranja nici neoni si creveti
Precizeaza te rog cit de plantat va fi ....... adica plantele vor fi principala ta preocupare?
Sau vrei sa te limitezi la citeva plante nepretentioase?
In functie de raspunsu' tau vei primi sfaturile  .
|
 |
|
|
|
Sint suficiente doua intarituri longitudinale in partea de sus, late de 4-5 cm. Daca se poate din geam de 8 mm.
|
 |
|
|
|
Sint zone in care bulele-s exagerat de multe si de mari. Eu l-as desface si l-as relipi. I-as pune si intarituri.
|
 |
|
|
|
Cred ca-s alge, arata-ne o poza.
|
 |
|
|
Sugestia mea e sa-l faci  . Pune-i intarituri sanatoase, fund dublu si e bine  .
|
 |
|
|
Dany333 wrote:ma iau de persoanele care incearca sa ma ajute,eu fiind cu bun simt de obicei
Sa stii ca si noi avem un temperament interesant: nu-i mai ajutam pe cei care se iau de noi cind incercam sa-i ajutam.
|
 |
|
|
Iti daoo io tie nooma' forme  .......
|
 |
|
|
Da, cred ca o lumina in spate poate genera poze de mare efect. Poate si un ventilator care sa valureasca suprafata apei ....... ai de lucru  .
CristiC wrote:Bah ce fain arata bazinul asta.
Si te maninca pielea si pe tine  ? Ca intr-o vreme parca erai un pic tentat  .
|
 |
|
|
Daca tii o singura pereche de discusi in cei 300 litri n-ar trebui sa ai probleme cu filtrarea. Atentie mare cind apar puii. Ai de gind sa-i scoti dupa ce se hranesc singuri?
Giany wrote:Daca sunt mai multe perechi in acelasi acvariu si depun icre , ceilalti le vor manca ?
Probabil ca ceilalti n-o sa manince icrele, parintii ar trebui sa le apere. Dar o sa manince alevinii dupa ce incep sa inoate.
Se mai poate ca parintii sa fie deranjati de ceilalti pesti si sa manince ei icrele.
Sfatu' meu e sa tii doar o pereche.
|
 |
|
|
Daaaaaaaaaaaaaaa  . Asa imi place mult. E momentu' sa scoti plasticu' din acvariu si sa faci multeeeeeeeeeeee (zeci de) poze cu diverse setari din care sa alegi 2-3 perfecte  .
|
 |
|
|
Sa fii binevenit  !
|
 |
|
|
|
E posibil sa fi fost mai in virsta cind i-ai luai si sa fie un pic impiliti? O sa mai creasca chiar daca au depus deja.
|
 |
|
|
Insist si eu sa-l faci cit mai lat  . Da-o incolo de "siguranta"  , n-o sa fii data afara, da vina pe noi.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
hadul wrote:cica e cam naspa hydropiper asta - mofturoasa rau! as merge pe plante cu care sigur nu dau gres, pe de-o parte, iar pe de alta parte ma zgarma tare plantuta aia - a fost o vreme cand mi-am darit-o foarte tare
O urasc  , e naspa, face figuri, face numa' ce vrea, am momente in care o vreau si momente in care vreau s-o arunc in WC  .
|
 |
|
|
Gabi C wrote:Cred ca la acvariu am atins un punct de maxim , iar daca vor mai fi modificari vor fi minime.
Cred ca ai dreptate  . Apuca-te de facut poze coolte, cit mai multe si mai diferite sa ai de unde alege.
|
 |
|
|
eliasmanu wrote:Sa nu il umplu ? exista riscul sa cedeze lipiturile ? sau mai rau ... sticla ? (la presiunea de aprox 0.06 bar cat o sa fie pe fundul bazinului ) sau intamplat cazuri sa cedeze ?
La lipituri nu-i problema daca-s bine facute. Riscul e sa crape geamu' din fata (sau spate). Riscul e intr-adevar mic dar exista. De ce sa ti se intimple tocmai tie?
Eu cunosc un caz: un acvariu cu lungimea de 2 metri (coincidenta nefericita  ) si inaltimea de 70 cm (cred, nu mai stiu sigur). A crapat geamu' din fata dupa vreo 10 ani. Bineinteles cind nu era nimeni acasa. Cauza principala a fost subtirimea geamului (10 mm) si intariturile insuficiente.
|
 |
|
|
Ieri dupamasa am dat o tura la cules de Tubifex, slabuta recolta, nici Tubifexu' nu mai e ce-a fost pe vremuri  .
calin_gherman wrote:Da' mult te-ai gandit
Creieru' meu multilateral dezvoltat munceste in continuu in background ....... scoate cite o idee geniala cind te-astepti mai putin  .
|
 |
|
|
Intre timp mi-am amintit regula de baza a reproducerii speciilor dificile: hrana vie. Cred ca niste Tubifex te-ar ajuta considerabil  .
|
 |
|
|