[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Porcu
Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Offtopic 100%: ti-am vazoot craboo' ala coo abtibild si m-am cracanat de ris, e mortal .
dan.pavelescu wrote:Putea sa foloseasca o manusa cauciucata (nu din cele subtiri) sau o ventuza (cum aveam noi in copilarie pistoalele cu ventuze).

Si sa-i faca un corp al pompei mai serios, cu doua supape pentru cresterea randamentului.
Io-s curios cite ore tine membrana din balon .
shark_razvan wrote:Daca nu este cantuita e periculoasa muchia de sus ? te poti taia in ea ? Exista cumva un profil "U" cu care sa acopar acea muchie ?

S-ar putea sa gasesti profil la Praktiker sa Dedeman. Da' daca dai cu niste smirghel fin pe muchii nu te mai tai.
Idoobitabil prima varianta .
dan.pavelescu wrote:Faraoane.. Mi-ai frant inima

Stiu ....... da' nu puteai scapa nepedepsit pentru asta (plus altele):

dan.pavelescu wrote:Daca trec eu pe la tine, faci un acvariu cu apa sarata?

P.S. Cu merisoare sau grapefruit e mai bine ?
Gabi C wrote:Maestre ma bucur ca ai reaparut printre noi.
Mi ar placea sa facem un acvariu nou.cred ca as pastra lungimea dar l as face de 40 cm de lat.
Daca vreodata ai drum prin München te somez da treci si pe la Mine.

Am fost si voi mereu printre voi .
Drum pe acolo nu cred c-o sa am vreodata ....... poata cind oi fi fantoma .

Gabi C wrote:ma pregateam sa scriu ca bem si un wisky de 18 ani

Daca ai o bere din aia cu lamiie poate ma indemn si io la drum ....... luam berea cu noi, mergem la groapa de nisip a copiilor si ne jucam cu pietrele si cu lemnele ....... da' mai intii troznim un vagon de acvariu cit peretele ....... ai fi uimit cit de inventiv pot fi cind e vorba de gasit locuri pentru acvarii mari .
Gabi C wrote:pentru prima data mi am dat seama ca acvariul meu e destul de mic

Gabi C wrote:a fost prima data cind am înjurat capacu juwel- mi am facut o tona de nervi.

Sa fie momentu' pentru unu' mai mare ? Poate vii in concediu pe aici si lipim unu' cit de mare incape in masina .

Ma simt obligat sa plusez : saptamina trecuta am reparat un Juwel, din ala cu lungimea de 1 metru pentru ca cedase lipitura. Cedase pentru ca lateralele-s din geam cu grosimea de 4 mm ....... cum sa folosesti geam de 4 mm la un acvariu de 150-160 litri ?

Gabi C wrote:Ca un om serios si cu copiii ce sint , azi cind am iesit de la job am iesit in parcu de linga bloc cu radacinile si citeva din pietre sa incerc ceva .

As fi vrut sa fiu acolo .
Gabi C wrote:
Cred ca am sa vorbesc de marine cu mister Batman doar pe pm.....

Si ce? Crezi ca asa noo vei fi prins ?

dan.pavelescu wrote:ca sunt pilaf in domeniu

Asta noo-i important, mie mi-e frica de pooterea ta de convingere .
Nu stiu de ce ti se pare ca nu-i grozav ....... mie mi se pare o filmare de calitate . Daca nu cumva orbesc din cauza batrinetii .......
E dovada ca acvariu' exista ....... desi avind in vedere capacitatile tale ....... orice e posibil .
Gabi C wrote:Intr o zi imi fac si eu un nano de asta ....

Gabi C wrote:( sper sa nu citeasca Luminatia sa Faraonu ce am scris )

Si io am sperat sa-i batem pe albanezi .

dan.pavelescu wrote:Te voi sustine cu ce pot

Ala coo ciocanoo'-s io, sa noo existe confoozii.
Va prezentam acvariul colegului nostru Gabi C. 
Pentru intrebari si comentarii, topicul original este aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/36455.page
==================================================================

Data startului: 12 martie 2016
Dimensiuni acvariu: Juwel Rio 125 
Volum brut: 126 L 

Echipamente

Iluminare: neoane T5, 28 W : JBL Ssolar Ultra Natur si Dennerle Amazon Day, timp iluminare 8 ore/zi 

CO2
- butelie 2 kg 
- Reactor JBL Taifun cu extensie 
- Electrovalva cu releu de timp 
- CO2 1 bula/sec - 9 ore pe zi. 

Filtrare
- Eheim Eccopro 300 plin cu Eheim Substrat Pro 

Substrat
- JBL Aqua Basis 
- nisip alb

Fertilizare
- JBL Ferropol 
- Easy Life Potasiu 
- Easy Life Easy Carbo 
- Easy Life Kalium 
- Easy Life Nitro 

Decor
- Roci : Cloudy Rocks 

Fauna
Rasbora arlechin 8 bucati, creveti: fara numar, Ottocinclus 4 bucati 

Flora
- Cryptocoryne wendtii green, Eleocharis parva, Hydrocotyle tripartite, Microsoryum, Christmas moss, Pogostemon helferi, Staurogyne repens si citeva fire de Rotala indica. 

Mentenanta
- saptaminal, Simbata cca 1,5 ore. 
- schimburi de apa : saptaminal cca 25% 

Despre bazin 

Acvariul este gindit dupa o idee mai veche de a mea de a scoate in evidenta frumusetea combinatiei dintre roci albastre si moss – le consider piesele principale in actualul scape. Am adaugat pe fundal si niste plante mai inalte , in speta Cryptocoryne , asta pentru a avea variatie de forma si nuante.
Am adaugat si Hydrocotyle tripartite si Pogostemon helferi pentru a mai indulci din nuantele de verde inchis ale compozitiei. Am ales nisip alb pentru ca mi se pare ideal ca foreground pentru actualul scape.
Pozele sint facute la cca 2 luni de la start cind acvariul a atins un maxim.
Sper s ava placa conceptul meu legat de aranjarea pietrelor si plantelor.

Poze:

Mie imi place si asa mai vilvoi .
Si eu votez impotriva ramirezilor, mai ales c-o sa-i apuce sapaturile ....... proportionale cu marimea lor da' totusi deranjante.

Cred ca acvariu a atins maximul si i-a venit rindu' sa apara si in sectiunea aia cu care ne dam mari sa moara dusmanii de ciuda . Prin urmare esti provocat sa concepi o descriere a acvariului (asa cum ai facut data trecuta) si cind e gata trage-ma de mineca .
Ma faceti sa banuiesc lucruri necurate ....... e posibil ca omu' a vrut sa scape de gura mea si (de frica, se stie ca-s inspaimintator) si-a tras un acvariu inexistent .
Vreau sa vad o filmare cu acvariu' alaturi de ziaru' de azi, ca-n filmele cu mafioti care rapesc copii inocenti .
Gabi C wrote:Am sa fac poza si fara echipament si cu background alb.

Doar asa putem face o comparatie cu varianta mei veche .
Io zic sa mergi la un geamgiu si sa iei niste geam de 4 mm si sa-ti lipesti singur un acvariu de vreo 30x20x20. Mai mult de 10 lei n-are cum sa fie geamu'.
Bine-ai revenit .
Lectura placuta :

Sandu wrote:Exotica a scos in vremea aia 2 editii, de aia nu mai tin minte exact anii.
O carte era mai mica cu coperta cartonata de culoare verde inchis. Si una mai mare cu coperta de culoare portocalie (avea 2 papagali pe coperta)

Imbatrinesti ....... au fost (minim) trei, a treia e cu coperta galbena (avea aceeasi 2 papagali pe coperta) ....... le am pe toate trei .
In continuare ma surprinde rigurozitatea si tinuta stiintifica a articolelor .
Incearca pentru 2-3 saptamini sa schimbi la picatura doar 10-20% zilnic. Am observat si eu pe vremuri tenta de apa albicioasa cind exageram cu debitu' picaturii.

Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Go to: