| Message |
|
|
|
Daca dai lumina mai puternica, lasa fertilizarea. Algele se fac in marea majoritate a cazurilor de la mentenanta. Vezi ca sunt articole pe forum, despre lumina foarte puternica. E si un interviu facut de Stefan, daca nu ma insel, cu o mare acvarista de la Dennerle, Marie. Arata bine acvariul, fa si o poza sa se vad? lampa, ma bate si pe mine gandul sa incerc lampile lor.
|
 |
|
|
|
Par a fi paraziti externi, lernaea sau ceva asem?n?tor. Incearca sa identifici daca ai asa ceva.
|
 |
|
|
|
Spor la treaba!
|
 |
|
|
|
Testul cu amoniac a mai fost facut, din pacate nu am mai dat de el, e pe forum, cu teste zilnice. Din cate îmi aduc aminte, sunt mai bine de 10 ani de atunci, ciclarea s-a incheiat in 3 saptamani.
Foarte utile testele, pentru noi, mai ales ca nu sunt facute in laborator, mai aproape de ceea cu ce ne confruntam in realitate. Spor la treaba!
|
 |
|
|
|
Nu te sfatuiesc sa cureti toate filtrele odata, concomitent cu schimb masiv de apa. Curata unul, pune ceva carbune activ sa scoti medicamentul. La vreo 2 saptamani, fa curat si in canistra cealalta. Parerea mea.
|
 |
|
|
|
Eu asa cred.
|
 |
|
|
|
Daca e de la bataie, poate incerci o baie de scurta durata. Cu tripaflavina, cu bactopur, sare, ce ai la indemana. Daca alegi sa faci tratament in bazin, dupa folosesti carbune sa scoti medicamentul. Poti sa le dai ceva vitamine dupa, pentru imunitate si revitalizare.
L. E. Aquatan e un conditioner. Nu prea are legatura.
|
 |
|
|
|
Nu amesteca tratamentele. Costapur e mai usor si pentru un spectru mai larg, eu as incerca bactopur.
|
 |
|
|
|
Eu as pune 7,5 kg aquabasis plus, un sac de 5+1 de 2,5. Se acopera cu un minim de 4 cm manado, dar ptr ca e foarte usor as merge pe un inert mai greu, pietris ceva, 1-3mm. Depinde f mult si de ce vrei sa ai in bazin, sa alegi culoarea potrivita la substrat. Calculul pentru pietris il faci Lxlxh, unde h este inaltimea substratului de pietris dorita.
|
 |
|
|
|
Multa sanatate. Nu e graba, vedem noi la momentul respectiv ce a iesit. Spor la treaba!
|
 |
|
|
|
Eu as mari oxigenarea, chiar daca ai impresia ca valuirea este suficienta.
|
 |
|
|
|
Am trecut prin asta, depinde de bacterii. Cu schimb de apa, culturi de bacterii, super filtrare, aerare puternica, lipsa hrana si curatenie ca la spital-totul degeaba. Calvarul a durat ceva, nervi, investitii etc. Problema am rezolvat-o in 2 zile cu un sterilizator uv. Parerea mea e sa cauti sa folosesti cat mai curand un sterilizator sa rezolvi problema. Cand foloseam clarity Seachem, vedeam imediat cum se strang bacteriile, formand grupuri compacte. Un filtru intern fan 1 se colmata in maxim 3 zile.
|
 |
|
|
|
Eu ma lupt de ceva vreme cu ele, am si schimbat bazinul acela. Degeaba, nu s-a dezinfectat corect filtrul si au reaparut. Ieri am dat o fuga fulger la Hornbach si am luat un uv. Sper sa o scot la cap. Indiferent cat le spui sa dea mancare putina, tot o dau de gard.
Daca e ceva u?or, merge cu clarity de la Seachem etc. Spor!
|
 |
|
|
|
Daca e cineva interesat,Crescatoria Ciclide Alba Iulia va inchide activitatea, se fac lichidari de stoc. Informatia o am de pe fb.
|
 |
|
|
|
Testul arata dupa cateva ore, scrie prin prospect. Maine e ok sa il citesti corect. Poti lasa co2 pana se opreste lumina.
Difuzorul il poti plasa sub returul de la filtru, astfel incat bulele mici de co2 sa fie imprastiate de flow, pentru o mai buna dizolvare.
|
 |
|
|
|
Ma intereseaza sa cumpar un extern cu uv, pentru un bazin de 50 litrii. Este important ca uv sa fie în perfecta stare.
|
 |
|
|
|
Isi revin, sunt plante rezistente. Sa aiba lumina, apa curata si un pic de fertilizare.
|
 |
|
|
|
Arata foarte bine bazinul. Si eu am cam renuntat sa mai lipesc bucephalandra, mai bine leg cu ata de papiota. Vad ca ai mai renuntat la lemne si ai mai multa roca.
|
 |
|
|
|
Aceleasi fibre de plastic le am si eu la sump, in bazinul mare, in prima camera, de vreo,3 ani. Sunt multumit de el, il folosesc deasupra buretilor.
|
 |
|
|
|
Sera siporax este material filtrant biologic. Sa nu incurcam, sunt inele ceramice poroase, din sticla sinterizata. Cele pentru filtrare mecanica sunt netede, nu poroase.
@ Samy Nu generaliza, fiecare bazin cu specificul sau, materialele mecanice fac ce trebuie, opresc impuritatile mici sau mari.
|
 |
|
|