| Message |
|
|
Adrian, eu as intelege ca ai ceva cu o anumita persoana, cu oricare. Ba ca ar mai fi inca una si tot nu ar fi ceva anormal. Dar sa reusesti performanta sa te incaieri cu toata lumea, deja este o constanta.
Dupa ce i-ai epuizat pe toti, cand nimeni nu iti mai raspunde la niciun fel de provocare, te iei de Laura. ca vorba aia...odihna strica si te scoate din mana....
Ai adus vreodata vreun animal de undeva, de afara? Eu am adus. Stiu cat de greu este si stiu si cat de riscanta devine toata treaba. Iti imaginezi ca Laura te-a tepuit pe tine cu un crevete....?! Vrei sa iti povestesc eu cat m-am chinuit cu un import si abia daca o sa vina tot pan ala urma? Ca am cateva zeci de milioane bune bagate din care o mare parte nu sunt banii mei?
Stii ce inseamna DOA? Stii ca este mai mult o formalitate pe hartie, la nivel declarativ, dar pana ajungi, daca ajungi vreodata sa fii despagubit macar partial, trece o gramada de timp Stii cat e mortalitatea la un transport, procentual? La creveti stii cat este?
E usor sa stea cineva sa faca presupuneri si sa gaseasca solutiile ideale. Doar ca e mai greu cand incepi sa deschizi pungile.... Si sa ii numeri pe aia morti...!
Si crezi ca acel Claude trebuie sa dea cuiva, cu exceptia Laurei, raportul la zi? De unde si pana unde?
Si sa ma ierte Dumnezeu, dar gaseste si tu alta tinta daca nu poti sa stai linistit. Ce ar trebui sa faca lumea? Sa o suspicioneze de ceva pe Laura? Stai linistit...n-ai sa vezi!
Si inca o veste proasta...! Nu m-ai prins de client, deci nu te astepta sa o noua sarabanda cu noi 2 in rolurile principale! 
|
 |
|
|
|
Sunt de vanzare urmatorii pesti de apa sarata:
Pretul este pentru 1 bucata.
Copperband Butterfly - 200 lei (2 buc)
Powder-blue Surgeonfish - 305 lei (2 buc)
Yellow Prawn Goby - 75 lei (4 buc)
Banggai Cardinalfish - 110 lei
Green Wrasse - 90 lei
Watchman Goby - 110 (2 buc)
Antennarius commersoni - 150 lei (1 buc)
Six Bar Wrasse - 90 lei (2 buc)
Bicolor Angel - 170 lei (2 buc)
Altele:
Pretul este pentru 1 bucata.
Yellow Tube Worm - 200 lei (2 buc)
Lysmata amboinensis - 100 lei (2 buc)
Camel Shrimp - 70 lei (2 buc)
Colonie Red Tips Soft Polyp - 110 (1 buc)
Diadema savigni - 80 lei (2 buc)
Pumping Xenia (3 fraguri pe o piatra)- 150 lei
Red Feather Star (este superba, inreaga, activa) - 340 lei (1 buc)
Mai multe detalii aici, pe pm, email sau tel:
0728226543
0742479784
|
 |
|
|
|
Daca imi dai o adresa, iti trimit vineri un betta albastru asa cum vrei.
La a doua intrebare, raspunsul ar fi...discusul!
|
 |
|
|
|
da!
|
 |
|
|
Cosmin G wrote:Raspunsul primei intrebari nu l-am inteles.
Ma refeream la ...in sticla in care le-am pus la eclozat au ramas ouale decoricate la suprafata,ouale neeclozate la fund,si nauplii sunt prin apa.Eu am intrebat cu sa le iau pe cele decorticate de la suprafata fara sa iau si ...naupliile.
Stinge lumina in camera, ia o bricheta cu led, directioneaza lumina spre mijlocul recipientului, trage cu un furtunas naupli, apoi trage ouale neeclozate si apoi arunca apa ramasa impreuna cu cojile...!
|
 |
|
|
Cosmin G wrote:Cum as putea sa separ naupli de artemia de cojile de oua ramase la suprafata?
Nu mai trebuie sa le separi! Tocmai le-ai aruncat la canal dupa pe ai clatit ouale decorticate.
Cosmin G wrote:Din cat in cat timp este necesar schimbul de apa?
Schimbul de apa prt ce anume? Pt cultura de artemii? Studiile pe care le citisem odata spuneau ceva de o sifonare 20% saptamanal. Oricum,rezista fara probleme la 100ppm NO3
Cosmin G wrote:Cata sare pun la 1 litru de apa?
Depinde de oua. Eu pun o lingura la 1L apa.
Cosmin G wrote:La ce varsta ajung mature artemiile?
In conditii optime de hrana, apa, temperatura in jur de 14 zile. Dar nu poti sa le oferi conditii optime. Gandeste-te doar la faptul ca salinitatea este variabila pe parcursul dezvoltarii artemiilor....!
|
 |
|
|
Este mai rentabil sa cumperi oua si sa scoti permanent naupli. Si e doar partea financiara...!
Se pot decortica si ouale ramase dar si cele puse deja la eclozat dar care nu vor nicicum sa se desfaca! 
|
 |
|
|
|
Ouale ramase poti sa le decapsulezii. Sunt f ok si administrate in acest fel.
Sunt mai multe metode.
Eu folosesc 1 parte clor si 2 parti apa. Pun peste ouale respective si amestec pana cojile sunt dizolvate iar ceea ce ramane, ouale decapsulate, au o culoare portocalie. Ca si interval de timp, intre 3 si 7 minute de regula.
Apoi clatesc cu apa rece de cateva ori, le strang si le congelez. Le dau puilor cand raman in pana de hrana pt ei.
Se mai practica si neutralizarea cu otet dupa decorticare, dar la mine a mers si fara.
Te ajuta o sita fina.
|
 |
|
|
|
In situatia in care pestele respira accelerat / un opercul / lipsa apetit, cel mai probabil are viermi brahiali in exces. Oricum, de cele mai multe ori discusii au acesti viermi dar traiesc cu ei fara probleme atat timp cat nu se inmultesc in exces.
Cel mai bun tratament este formolul. Conditia este ca pestii sa nu prezinta leziuni pe piele. Sa nu fie prinsi de curand. Cel mai bine tratamentul se face in acvarii ,,sterile,, si de mic litraj. Se introduc pestii in acavriul carantina. Se asteapta 2-3 zile pt a se vindeca leziunile provocate de minciog si se adauga formol.
Doza este de 5 ml formol / 100L apa. Dupa 6 ore se mai adauga odata doza. Dupa alte 6 ore se inlocuieste minim 80% din apa.
Si incep sa se comporte normal...!
Urmariti pestii in timpul tratamentului si mariti aerarea!
|
 |
|
|
|
Vand urmatoarele specii de pesti:
Betta:
- 2 masculi Plakat (Short tail – coada scurta)
Pret: 10 Ron / buc
- 2 masculi Double tail (coada dubla)
Pret: 15 Ron / buc
- 4 femele
Pret: 5 Ron / buc
Toti betta sunt tineri. Unii au depus o singura data.
Scalar koi, mascul, adult.
Pret: 15 Ron
Voi atasa si poze, dar puteti sa imi dati si email si le trimit!
|
 |
|
|
|
Va rog sa inchideti topicul!
S-au vandut!
Multumesc!
|
 |
|
|
|
Vand:
- 2 pumni mari de moss. Unul Java si unul Christmas.
- creveti (cateva zeci bune / pui, adulti). Red si black tiger.
Pret: 55 RON tot pachetul!
As vrea sa ii dau toti odata pt ca acvariul imi trebuie.
0742479784
|
 |
|
|
Incep sa se descalcesaca itiele...!
Este totusi un forum de acavristica nu unul academic. Dar partea de chimie expusa este f ok.
Oricum, rezultatele practice sunt rapide si evidente in situatia in care pestii respira greu datorita compusior de azot.
Nici pierdutul in detalii nu cred ca isi are rostul. Ar duce la discutii nesfarsite poate! Sau poate ma insel eu.
|
 |
|
|
Este vorba despre nitriti. NO2. Eroarea mea.
Si apoi, implicit, de nitrati.
Si este doar chimie si atat. Putem incerca o explicatie mai docta, dar o cautare chiar si pe net, poate aduce mai multe informatii utile decat as fi eu in stare sa exprim aici. Si oricum, cititul nu aduce decat multe beneficii! 
|
 |
|
|
|
Se pune sare, putina, 1 ligurita / 100L pentru a preintampina efectele negative ale surplusului de NO3 la nivelul respiratiei pestilor. Daca exista riscul ca NO3 sa fie crescut sau se observa pestii care respira intrun ritm accelerat se adauga sare iar respiratia devine normala.
Daca vreti putem intra si in detalii.
|
 |
|
|
|
r_o_n_i:
Pe forum exista cateva persoane care au acvarii marine de cava vreme dar si cunostinte necesare sa te ghideze la inceput. Cauta-i si nu ma indoiesc ca vei primi raspunsurile solicitate. inceraca si un PM.
Ionut:
Nu am nimic cu tine, dar cand dai o informatie, nu o mai da ca postulat atat timp cat exista mari sanse ca ea sa fie eronata...!
Legat de acvariul meu...nu este unul care sa merita sa faca subiectul unui topic, nici prin realizari si nici prin nereusite.
|
 |
|
|
Scote si arunca plantele de plastic! Cumpara sau primeste plante nepretentioase, cu o crestere rapida, dar naturale...
Scoate si substratul colorat si inlocuiete-l cu unul natural sau unul dedicat cresterii si fixari plantelor.
Pt ca un sistem sa fie bine ciclat, cu un ciclu cat de cat complet, ai nevoie ca tot ce se gaseste in acvariu sa fie natural. Plantele, alaturi de un mediu fixator de bacterii adecvat, sunt cele mai importante verigi in procesul de ciclare. Plantele consuma o mare parte din NO3 rezultat aproape de finalul ciclului.
Uita de ciclarea mecanica facuta de filtru! Este doar o iluzie care nu face decat sa te determine sa desfaci mereu filtrele pt curatare si, evident...deciclare! Curatarea acvariului se face prin sifonare in principal, prin filtrarea biologica si mai rar, chimica.
P.S.
Daca te hotarasti sa scoti plantele de plastic si sa pui naturale, da-mi un semn. Poate gasim ceva...! 
|
 |
|
|
|
Gata, m-am linistit! Scuze, nu stiam ca de 1 an jumate te ocupi de saramura.
Pune si tu o poza, ceva, cu baziunul/bazinele tale. Intr-un an jumate cred ca ai ceva...!
M-am linistit si cu lumina mai puternica a PL-urilor si cu (ne)diferentele dentre pietris si spartura de corali. Chiar mai aveam ceva dubii!
Acum, ca sa nu ramana nimeni in ceata, nu crezi tu ca e mai bine ca fiecare sa citeasca ceva despre lumina si substrat, etc,[i] inainte sa se apuce de un marin? Sa se convinga si ei de adevaruri! Nu de alta, dar o mai fi vreunul care crede ca MH e mai puternic decat PL-ul, care nu stie ca de fapt 6500K e idealul visat de catre orice coral, si alte adevaruri nestiute...!
In legatura cu lampa spre care se orientase roni, bine ca ai fost pe faza! Trecand peste aspect, ne-ai lamurit si cu nepotrivirile celelalate. Pe mine ma mintise unu' ca cica se potriveste soclul fara probleme si pt alti bulbi de 150....W. Si nici reflectorul nu trebuie schimbat. Pe mine asa ma mintise...! Zicea ceva ca de fapt marimile bulbilor MH, pt aceeasi putere consumata (W) ar fi identice... Ce teapa era sa imi iau...!
Pune, te rog, o poza cu bazinul si zi-ne si ce hardware ai.
@r_o_n_i:
Inainte sa te apuci, citeste mult inainte. De la cine trebuie...! Gandeste-te ce vrei si in functie de asta mergi mai departe!
|
 |
|
|
|
@yonutzzz_92
Parerile tale par foarte funfamentate iar impresia generala este ca ai o bogata expertiza in acvaristica marina.
Pentru necunoscatori, te rog, da-ne si noua un link in care sa se vada exprimate, sub forma unor acvarii sau proiecte, opiniile pe care le impartasesti.
Cred ca ar fi de un real ajutor.
P.S.
Cum orice explicatie incepe cu o baza, ai putea sa ne spui de ce este mai bun nisipul (indiferent de granulatie) fata de spartura de corali...!?
De ce este mai buna sarea Dupla? Tetra nu merge?!
Eu am ca si lumina MH. Sa le inlocuiesc cu PL-uri? Ca am inteles de la tine ca sunt mai bune!
|
 |
|
|
|
Canistra plina DOAR cu suport pt bacterii (ex: siporax) si burete pe tur pt filtare mecanica. Cureti frecvent buretele cand colmateaza, Nu intra mizerie in filtru, nu il desfaci cu anii, nu ii stri garniturile...!
|
 |
|
|