| Message |
|
|
Multumesc Intros. Ma simt onorat.
O sa va prezint in continuare forma finala si fotografia inscrisa la Aquatic Scapers Europe.
Desi aceasta este forma finala, nu voi schimba acum layout-ul ci ma voi bucura de el inca o perioada, acordand timp celorlalte proiecte acvaristice.
Si lista completa de plante:
#1: Fissidens Fontanus
#2: Cladophora Aegagropila
#3: Hemianthus Callitrichoides
#4: Monosolenium Tenerum
#5: Eriocaulon Thailand
#6: Utricularia Graminifolia
#7: Staurogyne sp.
#8: Riccia Fluitants
#9: Anchor moss
#10: Hydrocotyle Verticillata
Si un detaliu:
Si amplasarea lui:
|
 |
|
|
Poza fara echipamente.

|
 |
|
|
Asta s-a intamplat.

|
 |
|
|
Uite cine a scos azi capul din tufis.

|
 |
|
|
|
Nu cred ca e necesar. Au crescut la fel de bine si pana au ajuns radacinile in substrat.
Fa si tu teste.
|
 |
|
|
costi08 wrote:Apropo Sergiu, Staurogyne se poat agata si pe decor ? sau cum ai procedat ?
Se poate agata de pietre, lemne sau ce mai ai tu pe acolo. Eu am legat cu ata de bumbac 3 firicele pe bucata de lemn, ce se vede si in poza si uite ce a iesit.
Radacinile s-au intins pana sub lemn si au intrat si in substrat.
|
 |
|
|
Va fac cunostinta cu Lady Decapoda.
Hara jerdoni
Staurogyne sp. Rio Cristalino crescuta pe o bucata de lemn in Terra fructuarius.

|
 |
|
|
RaresLuc wrote:
Ai lucrat si in Photoshop la poze inafara de rame?
Din pacate la Photoshop nu ma pricep deloc. Poate o sa am timp candva sa iau cateva lectii.
Nu stiu despre ce rame vorbesti, dar tot ce fac la poze este crop, resize si adaug text cu Paint-ul din windows. Foarte rar intervin putin la expunere sau contrast cu alt editor de imagine.
O fi el aparatul asta bun dar are un defect. Are doar 6 Mpixeli.
|
 |
|
|
Din fericire eu am fost mai inspirat si nu am luat adaptorul original Sony ci alte 4 lentile pe care le pot combina cum vreau (+10, +4, +2, +1).

|
 |
|
|
|
Sony DSC-H2 si lentile suplimentare close-up.
|
 |
|
|
Pastilele de weekend.

|
 |
|
|
Dihaniile mele:
Caridina Japonica
Caridina Japonica
Neocaridina Heteropoda

|
 |
|
|
|
Si eu cochetez, de ceva vreme, cu ideea de a folosi aceste tuburi (880). Din pacate cei de la Marbo nu il au decat in varianta T8-36W.
Am vorbit cu ei si mi-au promis ca vor aduce cate o cutie cu T4 -24W, 39W, 54W. Dar va dura 3-4 saptamani.
Poate daca mai sunt si altii interesati care ii suna pentru aceste tipuri de tuburi vor fi mai fermi cu comanda lor la Osram.
Incercati si voi.
Succes.
|
 |
|
|
Din Germania. De la www.aquamoos.de
Dar nu-ti recomand sa faci comanda pe frigul asta.
Si inca o observatie; sunt crescute emers Staurogynele livrate de ei, din motive lesne de inteles. Aratau ca menta cand le-am primit.
Dar a meritat efortul.
|
 |
|
|
Red Cherry party. (S-au inmultit ca iepurii dupa ce am scos apistogramele)
Si o poza de ansamblu asa cum arata acum Terra fructuarius.

|
 |
|
|
dogibeer84 wrote:Felicitari pentru poze si covorul de Utricularia!
Renunta la Cladophora si la tot ce ocupa locul Utriculariei.
Dorinta ta a fost indeplinita...partial...
Pentru mai multa profunzime ma gandesc sa mai adaug doua pietre de dimensiuni mai mici in prim plan.
|
 |
|
|
|
Frumoase lemne si pietre. Partea dreapta mi se pare putin cam incarcata. Eu as mai scoate cateva crengi.
Succes cu proiectul tau !
|
 |
|
|
A trecut ceva vreme de cand nu am postat in acest jurnal si de atunci au aparut multe schimbari.
Practic s-a schimbat si tema in totalitate. Mai bine zis nu mai e cu tema. E doar un depozit temporar de plante pana il construiec pe urmatorul.
Au aparut si plante noi: Bolbitis Heteroclita, Bolbitis Heudelotii, Cryptocoryne Parva si Nevilli, Flame moss si cireasa de pe tort: Staurogyne sp.
Cu ultima din lista am si doua poze. E preferata mea in momentul de fata.
Si dupa cum ati vazut in celalalt jurnalcam asa arata depozitul de plante:

|
 |
|
|
|
SONY DSC-H2.
Nu-ti fa iluzii. Nu e DSLR. E doar un compact din clasa Pro sumer. Destul de vechi. Nu se mai produce.
Deci fara obiectiv separat, dar l-am primit cu un adaptor de plastic pe care pot monta lentile macro, close-up sau wide...
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|