[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cibserg
Forum Index » Profile for cibserg » Messages posted by cibserg
O sa va prezint in continuare forma finala si fotografia inscrisa la Aquatic Scapers Europe.
Desi aceasta este forma finala, nu voi schimba acum layout-ul ci ma voi bucura de el inca o perioada, acordand timp celorlalte proiecte acvaristice.
image
Si lista completa de plante:
#1: Fissidens Fontanus
#2: Cladophora Aegagropila
#3: Hemianthus Callitrichoides
#4: Monosolenium Tenerum
#5: Eriocaulon Thailand
#6: Utricularia Graminifolia
#7: Staurogyne sp.
#8: Riccia Fluitants
#9: Anchor moss
#10: Hydrocotyle Verticillata

Si un detaliu:
image

Si amplasarea lui:
image

Poza fara echipamente.
image
Asta s-a intamplat.
image
Uite cine a scos azi capul din tufis.
image
Nu cred ca e necesar. Au crescut la fel de bine si pana au ajuns radacinile in substrat.
Fa si tu teste.
costi08 wrote:Apropo Sergiu, Staurogyne se poat agata si pe decor ? sau cum ai procedat ?

Se poate agata de pietre, lemne sau ce mai ai tu pe acolo. Eu am legat cu ata de bumbac 3 firicele pe bucata de lemn, ce se vede si in poza si uite ce a iesit.
Radacinile s-au intins pana sub lemn si au intrat si in substrat.
Va fac cunostinta cu Lady Decapoda.
image

Hara jerdoni
image

Staurogyne sp. Rio Cristalino crescuta pe o bucata de lemn in Terra fructuarius.
image
RaresLuc wrote:
Ai lucrat si in Photoshop la poze inafara de rame?

Din pacate la Photoshop nu ma pricep deloc. Poate o sa am timp candva sa iau cateva lectii.
Nu stiu despre ce rame vorbesti, dar tot ce fac la poze este crop, resize si adaug text cu Paint-ul din windows. Foarte rar intervin putin la expunere sau contrast cu alt editor de imagine.
O fi el aparatul asta bun dar are un defect. Are doar 6 Mpixeli.

Din fericire eu am fost mai inspirat si nu am luat adaptorul original Sony ci alte 4 lentile pe care le pot combina cum vreau (+10, +4, +2, +1).
image
Sony DSC-H2 si lentile suplimentare close-up.
Pastilele de weekend.

image

image
Dihaniile mele:

Caridina Japonica
image

Caridina Japonica
image

Neocaridina Heteropoda
image
Si eu cochetez, de ceva vreme, cu ideea de a folosi aceste tuburi (880). Din pacate cei de la Marbo nu il au decat in varianta T8-36W.
Am vorbit cu ei si mi-au promis ca vor aduce cate o cutie cu T4 -24W, 39W, 54W. Dar va dura 3-4 saptamani.
Poate daca mai sunt si altii interesati care ii suna pentru aceste tipuri de tuburi vor fi mai fermi cu comanda lor la Osram.
Incercati si voi.
Succes.
Din Germania. De la www.aquamoos.de
Dar nu-ti recomand sa faci comanda pe frigul asta.
Si inca o observatie; sunt crescute emers Staurogynele livrate de ei, din motive lesne de inteles. Aratau ca menta cand le-am primit.
Dar a meritat efortul.
Red Cherry party. (S-au inmultit ca iepurii dupa ce am scos apistogramele)
image

Si o poza de ansamblu asa cum arata acum Terra fructuarius.
image
dogibeer84 wrote:Felicitari pentru poze si covorul de Utricularia!
Renunta la Cladophora si la tot ce ocupa locul Utriculariei.

Dorinta ta a fost indeplinita...partial...

image

Pentru mai multa profunzime ma gandesc sa mai adaug doua pietre de dimensiuni mai mici in prim plan.
Frumoase lemne si pietre. Partea dreapta mi se pare putin cam incarcata. Eu as mai scoate cateva crengi.
Succes cu proiectul tau !
A trecut ceva vreme de cand nu am postat in acest jurnal si de atunci au aparut multe schimbari.
Practic s-a schimbat si tema in totalitate. Mai bine zis nu mai e cu tema. E doar un depozit temporar de plante pana il construiec pe urmatorul.
Au aparut si plante noi: Bolbitis Heteroclita, Bolbitis Heudelotii, Cryptocoryne Parva si Nevilli, Flame moss si cireasa de pe tort: Staurogyne sp.
Cu ultima din lista am si doua poze. E preferata mea in momentul de fata.

image

image

Si dupa cum ati vazut in celalalt jurnalcam asa arata depozitul de plante:

image
SONY DSC-H2.
Nu-ti fa iluzii. Nu e DSLR. E doar un compact din clasa Pro sumer. Destul de vechi. Nu se mai produce.
Deci fara obiectiv separat, dar l-am primit cu un adaptor de plastic pe care pot monta lentile macro, close-up sau wide...
image

Forum Index » Profile for cibserg » Messages posted by cibserg
Go to: