| Message |
|
|
si una mai calitativa....
revin mai tarziu cu cateva detalii .... dureaza pana se urca pe imageshack
|
 |
|
|
ca sa intelegi decizia mea
din lateralu stanga al bazinului pana in prima gaura, sunt 71cm, din lateralul dreapta pana la prima gaura din dreapta, sunt 71 cm, astfel cutia va fi perfect pe centru. Restul acareturilor din cutie vor fi "random"  ) le voi masca si nu se vor cunoaste
mai am un dubiu acum, daca cutia ce va masca tevile sa o fac din plexiglass/komatex etc sau din sticla , as merge sincer pe sticla pt ca pot sa o curat cu lama fara sa ma stresez ca o zgarii, plus ca ii voi trage un sikaflex pe spate si se va camufla in restul de background.
Pana una alta a plecat si comanda dupa flanse, la care mi-am adaugat sa fie un specialblend si un niteout, extrem bune pt startup
|
 |
|
|
acum ca ma intrebi .... nu stiu, stiu ca am pus ca pozitie gaurile le-am grupat si am mutat tot ansamblu central, distranta dintre spate si marginea gaurilor sincer daca s-ar putea as merge pe mai mic, sa vedem ce imi zice geamgiul sef
desi in alta ordine de idei daca e prea mic s-ar putea totusi sa traga toata apa din bazin. Bean animalu ma gandeam sa il fac cu tras si de jos, chiar am vazut topicul la un mom dat si am zis ....ooook this is gud!  totusi nu inteleg de ce zici 2 gauri pt flanse de 25? nu e una singura? parca asa imi aduc aminte si nu mai gasesc topicul lui, sau sa traga din 2 zone apa?
Teava de supraplin va fi ca m-ati batut voi la cap , si eu ma gandeam la varianta de a o face fara fitingaraie si asa mai departe strict pentru faptul ca nu se foloseste , si daca este pe verticala cu deschidere in sus daca mi se umple prea mult acvariu oricum se amorseaza si trage tot.
Acum spunand chestiile astea, as putea teava de recirculare din partea dreapta sa o apropii mai mult de cele de bean animal
Cand am calculat distantele intre gauri am pus un T cu un cot in capatana, si mi-a iesit intre extremitatile lui 15cm , de aici si distanta intre gauri , sper sa fie de ajuns sau sa nu fie prea mult
|
 |
|
|
facui schita de gaurire a bazinului .... any thoughts?
Initial nu am vrut sa il fac pe centru bazinului overflowul, dar m-am tot gandit si m-am tot sucit , si plecand de la partea de surface skimming, pana la partea de recirculare am ajuns la varianta de a il pune tot pe centru. Imi va face unele zile mai usoare. amenajarea bazinului....imi voi stoarce creierii dupa cu ea
flansele vor fi de la aquamedic, adica acestea si acestea . Astfel, maine vreau sa dau comanda la kn-aquaristik daca vrea cineva ceva dati un semn, numai shippingul ma costa 24euro si cred ca mai putem baga una alta in comanda
|
 |
|
|
|
nu bre ca are 2mm grosime , nush ce sa zic :-??
|
 |
|
|
|
astazi s-a cumparat bara de aluminiu , am mers pe 35x35x2mm x6m lungime caci asta mai aveau pe stoc , si nu se stia cand aduc de 30x30, am vb cu [url=http://acvariu.ro/forum/user/profile/6007.page]Andrei sa ma ajute cu schita sa nu gresesc ceva, sper ca luni sa o duc la sudat
ps. bara fu 80lei (buc) ....personal mi se pare dubios de ieftina
|
 |
|
|
crezi tu ca de aia imi e frica?
|
 |
|
|
happpyyy ca in final sunt primul care raspunde  ,
hai sa le luam pe rand : sistemul de overflow indiscutabil bean animal este "dead" silent si face treaba foarte bine .
Overflow-ul de 10cm s-ar putea sa fie destul de mare, depinde de diametrul tevilor folosite (25 ti-ar fi mai mult decat necesar in sistemul bean animal)
Compartimentarea sumpului mi se pare ok, asa vreau si eu sa il fac la cel mare , poti sa te gandesti pe zona de bio, sa faci 2 compartimentari una sa o ai preventiv pentru ceva piatra vie proaspat adusa "uncured" dar nu e un "must". cat despre dimensiuni numai tu stii ce echipamente vrei sa folosesti. Astfel iti recomand sa pui niste "cuburi" in sketchup pe dimensiunile echipamentelor si astfel vei avea compartimentarea sumpului proportionala.
cu mediile filtrante o sa te tot joci, o sa vezi ca nu o sa ramai axat pe ce ti-ai propus, in special la matrix ma refer, eu am renuntat la el in favoarea biopeletelor. In cazul meu matrixul a fost "pistol cu apa" , personal nu prea am fost multumit de el .
6x24w ar trebui sa fie de ajuns
Pompele ok pentru inceput, cand te prinde microbul o sa vrei curenti diferiti pompe cu controller si alte nebunii  dar pt inceput e mai mult decat ok, cred ca 2x3000 ar fi mai ok dar asta depinde unde vrei sa le montezi.
Succesuri sa ai, cu noul proiect noi vom fi alaturi de tine
|
 |
|
|
pai ma gandeam pana la urma sa il fac de apa dulce ....vedem in ce s-o transforma
|
 |
|
|
bah da rai sunteti baaaa .....oi fi cerut-o eu in ianuarie, da INCA nu avem probleme de genu asta  mai am putin , de ce credeti voi ca imi fac acvariu de 2m 
|
 |
|
|
acum cateva saptamani, dupa lungi batai de cap colegul Andrei Panainte un inginer artist, m-a ajutat cu o schita meseriasa pentru stand ....m-am apucat de facut necesarul ... standul asta cred ca la primul cutremur ma pot baga in el si m-am scos
Cu ocazia aceasta ii mai multumesc o data ...public de data asta
|
 |
|
|
lada cu maimute zice  )) hai ca asta mi-a placut , eu cum s-o numesc p`amea?
|
 |
|
|
|
foarte frumos, like like like
|
 |
|
|
bai sincer, am unii aruncati pe jos printre pietre ca nu mai am loc unde sa ii mai pun  deeeeci e nevoie de bazinu mare
p.s. pe unde ai umblat haimana azi, am vrut sa te tin la o shueta online
|
 |
|
|
un mic recensamant .... astea le am deja ....buuuun avem de unde pleca
|
 |
|
|
|
2
|
 |
|
|
si dezastrul prin care trec... 
|
 |
|
|
cum pot eu sa stau pe pagina 2 .....asa rusinica ..... iaca un update cu telefonul
|
 |
|
|
maddoxcbr wrote:vezi ca la Bursa vinde Fery vreo 40 de KG de piatra la pret bun
intradevar pretul e f bun, eu sunt in cautare de uscata pentru ca scape-ul va fi de asa natura incat se va lucra destul de mult/intens la el, astfel piatra vie va muri si in timp imi va scoate o gramda de porcarii in bazin
|
 |
|
|
|
bun, "long story short" .... a venit recircularea,
astazi cel tarziu maine as vrea sa dau comanda de sticla , trebuie doar sa ma decid de pozitia tevilor animalului fasole.
tot astazi sper sa am timp sa ma ocup de schita de taiere pentru stand si maine/poimaine sa ma apuc de el.
Ar trebui sa dau comanda si de fittingaraie ca sa nu mai pierd timpul ....
siiii sa imi caut ceva oferte de piatra uscata
deci baieti stati pe aproape ca mi-am luat avant
|
 |
|
|