| Message |
|
|
|
O sa iasa frumos, imi place cum ai prins vegetatia de lemn. Substratul e cam gros, ai bagat cam mult material acolo, ocupa spatiu si e greu de aspirat bine, mai ales ca ai si gazon.
|
 |
|
|
|
Neritinele stau toata ziua pe sticla. Dar ti-am zis, daca vrei cristal trebuie sa cureti manual. Nu e neaparat, au si bacteriile alea de pe sticla rolul lor.
|
 |
|
|
|
E foarte bine si asa. Doar ca sunt cam mari dihaniile si ai bagat si doua. Geamul curat se tine cu burete de curatat si cu melci. Dar melcii nu iau decat grosul, daca vrei cristal e musai sa cureti din cand in cand, nu e mare lucru.
|
 |
|
|
|
Ce frumos arata. Si crypto balansae e in lumea ei acolo, mai are in pic si faci sarmale cu frunzele alea.
|
 |
|
|
|
Ce minunatie, foarte frumoase plantele. Ce fertilizant folosesti? Si cum mentii algele sub control?
|
 |
|
|
|
Pai azi nu e luni.
|
 |
|
|
|
Meserie de tot! Gazonul ca gazonul, dar muschiul ala e grozav. Ce e, Christmas? Si cum de nu ai alge pe el?
|
 |
|
|
|
Lampa Arled de 60cm si 55W, cu sursa de alimentare de 120W si controller prin telefon m-a costat 530 lei. Nu gasesti pret mai bun, la configuratia asta.
|
 |
|
|
|
Eu am lampa Arled, pot sa spun ca isi face treaba foarte bine. Are 55w, mult pentru acvariul meu de 63 litri. Dar bag foarfeca in acvariu o data la 2 saptamani. Si CO2, altfel m-as umple de alge. Trebuie sa iei separat sursa de alimentare si controller prin telefon.
|
 |
|
|
|
Ne porcaim noi aici, dar adevarul e ca acvariul arata super. Sper ca proprietarul sa reziste tendintei naturale de a-l supraincarca.
|
 |
|
|
|
Primele poze parca sunt dintr-un rau linistit din sud-estul Asiei, nu intr-un acvariu. Foarte autentic si natural totul, frumos.
|
 |
|
|
|
Umple-l pana la refuz, ca de aia e filtru, sa filtreze, nu sa stea apa in el. Un burete grosier pentru jeg si unul mai subtire la final e suficient, restul full cu material filtrant de calitate.
|
 |
|
|
|
Merge si un selfie, cu acvariul in fundal ;)
|
 |
|
|
Stai nu dati cu piatra, fariseilor  Mai bine explicitati modulul.
Am citit intre timp pe 2hr aquarist, nivelurile reduse de azot si fosfor in coloana de apa inhiba dezvoltarea clorofilei. Ceea ce ajuta plantele rosii sa fie si mai rosii. Deci nu conteaza atat de mult concentratia de fier, cat o dozare mai zgarcita cu azot. Dar nu functioneaza la toate, de exemplu althernantera are nevoie si de azot destul de mult. Complicat. Gata, am furat destul topicul colegului.
|
 |
|
|
|
Am vrut sa iau si eu Ferropol 24 dupa ce a zis Samy de el, dar am vazut ca are 0.077% concentratia de fier. La Masterline all in one Golden e 0,27%.
|
 |
|
|
|
Frumosi tare astia. Ce buni erau la mine cand aveam hydre in bazinul cu creveti.
|
 |
|
|
|
Acum arata a acvariu, foarte frumos. Si faptul ca acea cabomba arata bine e un semn bun. Desi se spune ca e planta easy, nu e deloc asa, se dezvolta frumos doar daca are conditii bune de lumina si nutrienti. O sa trebuiasca sa o mai ajustezi in spate, sa nu ia din lumina plantei rosii, care are mare nevoie de lumina ca sa-i mearga bine.
|
 |
|
|
|
Lemnul daca zici ca e pe bucati, e simplu, il fierbi 1-2 ore si se rezolva. Dar e musai sa-l si ancorezi cu niste pietre, sa fie mai stabil.
Fa o vizita la Hornbach Brasov, raionul de acvaristica.
|
 |
|
|
|
Cam multe instalatii pentru un acvariu asa mic. Dar e ok, iti raman si cand treci la unul mai mare.
E foarte frumos, o sa iasa bine. Sa nu pui mult substrat, max 2-3 cm in fata si o idee mai mult in spate, in panta. Daca il faci gros, iti iese si mai mult cioata din apa. Nu are nimic daca partea emersa are alta culoare, chiar e mai interesant asa. Si sa nu-l incarci prea mult, sa aiba si pestii loc sa dea de 3 ori din inotatoare.
|
 |
|
|
|
Frumos arata, ingrijit. Mai e loc pentru plante, dar e timp. Ce se vad plutind in apa sunt bulele de co2? Foarte frumos se imprastie, e valurirea buna si difuzorul la fel.
|
 |
|
|