[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adrian09
Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
la incalzitoare se maecheaza pe sticla limita minima si max unde este cazul.... la incalzitoarele care sunt concepute sa functioneze sub apa, normal ca nu au limita maxima
Recapitulare... cum au spus colegii inainte

schimburi de apa mai dese cu apa lasata la declorinat cateva ore daca ai solutie,daca nu ai splutie,minim 12h
schimburi de apa la max 2 zile si ar fi bine sa aspiri substratul macar odata pe saptamana

Ciclarea dureaza 3 - 4 saptamani in conditiile in care ai filtrare dar.....la tine asta este o problema. Filtrul tau este doar pentru filtrare mecanica si chimica.Are doar burete si carbune activ.
Trebuie sa iti achiitionezi un filtru pentru care sa fie dedicat macar pentru un bazin de 100 litri De preferat este un filtru exterior cascada sau filtru canistra.

un bazin cu o filtrare deficitara (insuficienta), va avea nevoie de mult mai mult timp pentru finalizarea ciclarii sau nu va fii ciclat niciodata
daca te uiti la jurnale ai sa gaesti bazine nano foarte feumoase. Eu am un post cu un bazin fara fertilizare si CO2... bine fertilizare universala, asica ce gasesti in magazin , pro Fe 7 de la AQUATIC... nu stiu daca e si in ro dar poti lua altele.
Atata timp cat nu e prea plantat poti sa il tii doar cu schimburil de apa.. dar trebuie sa schimbi substratul cu unul cu densitate intre 2 si 4 mm
cand te decizi, mai intai intraba aici si apoi cumperi... risti sa dai banii pe ceva care nu ai nevoie
fain tare....vad ca aven si un RECIF acili....

mai lipseste unul cu ciclidae... si .....aven de toate
Octavian1331 wrote:Evident ca este bun E 250. Furtunurile se colmateaza din cauza nr si tipului de pesti, nu pentru ca este Jbl eheim sau SUN SUN. Asta am incercat sa spun si eu.

Nu exista filtrare la care sa nu se colmateze furtunele...indiferent de incarcatura biologca, furtunele se vor colmata mai devreme sau mai tarziu

eu spuneam ca SUN SUN sunt filtre bune si la un pret redus
salut
Din punctul de vedere al filtrarii , este ok numai ca un bazin de 25 litri este mic si filtrul intern ocupa mult spatiu , unul extern sau cascada ar fi fost nult mai avantajoe lasand spatiul liber in bazin

in legatura cu decorurile, te sfatuiesc sa renunti la plantele artifixiale,pe langa faptul ca aduna multa mizerie ln jurul lor, find ascutite si destul de dure, pot rani pestii
cu castelele;... hai ca mai merge...

poti sa utilizrzi plante naturale, plante easi care nu au asa mare cerinta;iar pietrisul ala este cam mare,toate mizeriile v-or intra intre pietre si va fii greu de aspirat

in principiu, nu e rau, ai respectat ciclarea,ai suplimentat filtrarea,asta e bine....

noi,acvaristii, nu prea inghotim chestiile artificiale prin bazine
sunt multe modele de filtre pe piata.. bine inteles,din cate am citit si ce s-a vb pe forumuri,eheim e lider dar pentru bugete mai restranse eu cred ca SUN SUN le depaseste pe multe la capitolul calitate-pret. eu am 2 sun sun care functioneaza de 2 ani si nu am avut nici cea mai mica problema cu ele... bine ..aici nu intra problemele care apar din neatentie la montaj... odata am uitat sa ai pun bucsa de caucuic la pompa, dupa ce am spalat-o si nu stiam de ce facea galagie
eu sunt multumit de ele ... da.... nu sunt asa de silentioase ca si ehemul, dar nu de speriat
nu se vede prea bine in fotografiim dar daca este o mazga alba si care se ia usor, in general sunt bacterii in tranzit.. adica nefixate, Bacteriile se fixeaza pe orice suprafata dura din bazin dar in special in filtru... apropo. filtrul acela este insuficient... ar trebui sa achizitionezi unul mai mare... macar pentru bazin de 100 litri.in care sa pui si medi de filtrare biologice si ar fi bine sa inlocuiesti carbunele activ cu medii bio

daca sunt alge maro, acestea apar in general in bazinele noi si incep sa se dezvolte unde gasesc surse de silicati..in general pe pietre si pe geamuri

Daca este vorba de alge verzi fine, ca un praf care se depune pe geam,aceste alge,sunt niste spori care isi parcurg ciclul de viata si apoi mor. Dupa aceasta perioada se va forma pe geam o pelicula maroniu verzui care este destul de usor de indepartat prin razuire, Acestea sunt favorizate ,de regula, de excesul de nitrati si excesul de lumina de spectru albastru

cum am mai spus.. ar fi bine sa inlocuiesti plantele artificiale cu ceva natural... pietre mai mari,lemne... etc
daca vrei plante, ar trebui sa schimbi si pietrisul cu unul mai fin adica cu un pietris cu o granulatie intre 2 si 3 mm
de cand ai bazinul, cand ai bagat prima oara apa in el, cand ai pus pestii daca ai pesti....
ce filtru ai si ce ai un el?
ar fi bine sa renunti la decorurile din plastic, sunt frumoase doar pentru ochul privitorului in rest, aduc doar probleme,pot rani pestii pentru ca sunt dure si ascutite,pastreaza multa mizerieun jurul lor si in ele

ar ajuta mai mult si niste poze
baga un oscar si sa vezi apocalip(sa)... glumeam....

Super fain....cum am mai spus...daca Silviu are un borcan de gem gol,o piatra o creanga si ceva verdeata.....te lasa cu gura cascata ce iese de acolo...

ce sa mai spun.....aaa s carcotim ceva.... ...Mai nenea Silviu dar un hardscape cu niste pestislori mai altfe....ok neonii sunt preferati pentru scapeuri... dar ceva special...sti tu cum.....pe cand?
..
e detaliat linck-ul si de ajutor dar, sa fi atent sa nu ai fisura in baza capacului, a cazut,ori a cazut ceva pe baza capacului
ce filtru ai la cel de 70l?
eRenunta la carbonul activ si completezi cu medii bio. Carbonul activ il utilizezi doar dupa tratamente,Daca il tii iti va scoate si din fertilizantii pentru plante si dupa o luna trebuie schimbat pentru ca atunci cand nu isi mai face treaba , tot ce a acumulat, iti baga in bazin
sa traiasca si sa fie sanatos micutul

ar fi fost bine sa ai un filtru putintel mai mare,normzl, volumul filtrarii biologice, ar trebui sa sa fie intre 5 si si 10% din volumul bazinului.Filtrarea nu este niciodata prea multa dar poate fii insuficienta
ce ai in filtru?
lampa la 12000k mi se pare cam mult..... din cate stiu eu, ar trebui intre 6500-7500k... dar poate spun prostii... la iluminat, colegii gradinari pot spune sigur
conteaza si ce tip de plante ai cat de pretentioase sunt. daca lumina este prea puternica dai in alge, conteaza si programul de iluminare

cind incepi sa populezi bazinul, la 3 sau 4 saptamani de la startare, nu o sa ai asa ceva...lasa-l sa-si faca ciclul si daca nu ai pesti nu fa schimburi de apa pana la finalizarea cioclarii doar complectezi cu apa statuta la declorinat. Cl afecteaza bacteriile
fain tare... rezista gradina?
nu au mancat plantele?

nu....asta este o reactie normala in perioada de ciclare,v-or disparea de la sine...
cred ca e limnophila,e o planta cu crestere rapida, nu are nevoi speciale.Plantele cu crestere rapida sunt bune pentru ca consuma milti nutrienti de care au nevioe si algele... o poti inmultii foarte simplu... ceea ce tunzi,replantezi, se prind foarte repede

cea rosie cred ca este alternathera
Planta este foarte usor de propagat, prin taierea varfurilor si plantare imediat în substrat. De asemenea pot fi folositi si din lastarii laterali. Prefera un substrat fertil, imbogatit cu o multime de nutrienti pentru a asigura o crestere sanatoasa si pentru a forma o planta puternica. Capsule nutritive introduse la radacinile plantelor sunt cea mai usoara metoda pentru a mentine substratul bogat, dar dozarea de fertilizanti in coloana de apa va ajuta, de asemenea, rata de crestere.
nu este nici o problema..este normal si va disparea in citeva zile sau o saptamana
radacina trebuie sa fie libera in apa, chiar daca mai intra si in substrat dar cea mai mare parte a radacunii trebuie sa fie afara

Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
Go to: