[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adrian09
Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
mersi de explicatie....100% lamurit... inca odata mersi..
oricum incerc sa il si plantez... cu carasi .... daca nazdravanii nu ma lasa....am sa fac un al 2-lea acvariu...cu nazdravani care ma lasa s plantez bine nu prea curind..
ape limpezi
cata...l-am dat pe public....
lui Ong,caraselul i-au aparut niste pete pe coada.... pe corp... nu imi dau seama daca are ceva....postez si un filmulet.. nu pare sa fie gris....ca nu sunt puncte....sunt pete
https://www.facebook.com/adii.adi.733/videos/1127463237333659/
da.... mersi... cind mai apare ceva o sa apelez..
mersi... sa vad dupa o saptamina cum stam cu anubis sa vedem ce avem de schimbat
no... nu-i bai... ma scuteste sa mai dau banii pe mincare.. ... nu-i bai... o sa vad ce maninca si ce nu.. sau poate... e liniste pina da de gust...
daca il cumpar pe asta de 120 las si filtrele interioare pina il fac pe asta cu siporax si prefiltrare e vreo problema? sau nu e bine sa combin filtrare interna cu externa?
aha.. deci urmeaza sa ma ocup si de iluminat... pina acum nimeni nu mi-a spus sau intrebat ce lumina am... la borcanul asta nici nu era nevoie.. dar cum vad ca Ping siPong nu au treaba ,deocamdata, cu anubisul ,imi da sperante ca il pot plnta...si atunci.... borcanul are nevoie de iluminat...
la un filtru exterior e obligatoriu sa se barboteze (amestece),sa fie in continua miscare materialul filtrant? sau se poate si cum sunt cele interioare in care apa trece prin acel stratstabil...?
da de acel articol e vorba...deci trebuie sa imi iau un filtru mai mare... asta de la tetra pentru 120 l ar fi cam mic
ar fi cam mic
din cite am citit pina acum am observat ca se pune mare atentie la iluminarea acvariului si tot citind despre pesti.. mediul lor natural ....
de ex neonii care cresc in amazon si afluentii acestiua.... au un mediu natural tulbure...apele amazonului transportind mult mil...asta e unul din exemple mai clar..dar totusi intr-un mediu natural.. riu ,lac mare ,ocean... in apa nu patrunde atita lumina si parca nu e asa limpede cum vad la voi.....lumina naturala nu este asa puternica...intrebarea mea este.. de fapt doua intrebari... pentru ce e nevoie de o lumina asa puternica..lumina naturala nu poate avea acelasi efect si in acvariu? ori accentul se pune mai mult pentru plante?
ma scuzati ...o fi intrebarea stupida dar incerc sa inteleg ceea ce se intimpla cu adevarat nu sunt genul de om care sa faca un lucru pentru ca asa au facut si inainte...sunt genul de om care incearca sa inteleaga si daca am posibilitate.. cunostintele necesare sa gasesc solutii...
inca odata imi cer scuze..
Ape limpezi
daca utilizes solutia de bacterii sa mai schimb in fiecare zi apa?
am inceput sa imi construiesc un filtru... in care sa pot pune apriximativ 5 kg. de material filtrant... am vazut ca majoritatea folosesc siporax.... si o prefiltrare cu burete...din cite am citit ar fi indicat.....dar cred ca renunt si am sa cumpar un filtru am gasit un tetra ex 600 plus pentru acvarii de la 60 la 120l asa scrie..eu am 100 l ma gindesc sa iau unul sau poate ceva mai mare ar fi mai bun...
Cred ca renunt sa construiesc acum filtrul nu din motivul ca am gasit acest filtru dar am citit un articol scris de cory "Populare, compatibilitate, suprastocare " unde scria ca o suprafiltrare ar fi daunatoare... si... m-ia cam taiat elanul la asta... \
Despre substrat... si eu ma gindisem la nisip dar.. ma gindeam.. dupa cum am citit... ca poate hplea de carasi sa nu se innece cu nisipul .. asa am luat pietris... oricum il aspir la fiecare schimb...si am mai cumparat, tot dinmotivul ca filtrarea este deficitara si ciclrea nu mai zic ...am cumparat solutie de declorinare si una pentru imbunatatirea cu bacterii, cea cu bacterii completez pentru cantitatea de apa pe care o schimb... schimbul de apa il fac la 3 max 4 zile.. in general la 3 zile...fac schimbul la 3 zile pentru ca apa de la robinet are NO3 destul de mare.. dupa testul GBL e mai mare de 25 si mai mic de 50...
o sa cumpar niste nuisip si cred ca inca vreo 2 ,3 anubis... ca vad ca nu se da la el... e in acvariu de doua zile si nu il baga in seama
.. totusi mai astept pareri despre ce ar trebui sa mai fac
multumesc pentru sfaturi
ape limpezi!

PS. M-am gindit sa mai achizitionez un acvariu de 2o macar .. pentru guppy...siam vazut ca de simbata de cind folosesc declorinatorul si solutia cu bacterii pepsi.. asa ai spun la masculul de guppy... a prins niste culori superbe... pe burta are reflexii aurii pe spate pina unde incepe burta in anumite pozitii se vad reflexii mov -albastru.. coada parca are culori mai clare... sau poate mi se pare... darcu reflexiile... sunt sigut.. inainte chiar daca erau erau slabe...dar e superb
nu stiu de ce .. cind te uiti dintr-o parte apa e tulbure... dar din fata e cristal...nu stiu care e magaria... sa fie din cauza ca ... la achizitia lui.. fiind cu depuneri groase de calcar si baceriile acelea sau ce sunt de se face verde....am utilizat un spaclu de metal ca sa pot sa indepartez depunerea de calcar?

https://www.facebook.com/adii.adi.733/videos/1125910787488904/
am 2 filtre pentru ca nu am filtru exterior..e in lucru..si sper sa fi scapat si de probleme ..intr-un fel...mi-am cumparat sera bio nitrivec pentru pentru asigurarea bacteriilor si aquatan de la sera... aquatan folosesc chiar daca sta apa 3 zile..... .. pina imi construiesc filtrul sper sa nu am probleme...sau pina imi cumpar un filtru extern
noul set
asta e borcanul ..daca pot sa il numesc si asa

Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
Go to: