[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adrian09
Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09

Da e tare fain bazinul si am impresia ca , este singura firma care iti ofera in KIT mai mult ca celelalte. De exemplu, la filtrare,ai un spatiu destul de generos pentru a suplimenta mediile bio iar lampa destul de buna pentru un plantat cu plante easy
salut, nu este nici o problema, apa se va limpezi si puful o sa dispara...Normal ca apa prinde si miros, ea isi schimba parametri si bacteriile incep sa isi faca treaba iar cand s-au dezvoltat suficiente coloni, trece la etapa urmatoare... acest proces dureaza 3 sau 4 saptamani. Inainte sa populezi bazinul;fa un test la apa din el; amoniacul ( NH4) si nitritii ( NO2 ) trebuie sa fie 0 asta insemnand ca procesul este finalizat. inainte sa populezi, faci un schimb de apa de 50% din voluumul bazinului. Fii atnt la temperatura apei pentru vietuitoarele pe care vrei sa le introduci, si sa faci aclimatizarea lor...apa de unde cumperi animalitele , nu este la fel ca a ta si........APA CU CARE VIN ANIMALELE VU SE INTRODUCE IN BAZIN
am si eu o intrebare, te-am contrazis intr-un topic, la un coleg, in legatura cu schimburile de apa in timpul ciclarii.
Care este motivul schimburilor de apa in aceata perioada, atata timp cat acum e nevoie sa se dezvolte coloniile de bacterii ? pentru a se dezvolta coloniile ai nevoie de amoniac si nitriti iar prin schimburile de apa , nu faci decat sa mentii parametrii apei deci e riscul sa se incetineasca procesul

tu fertilizezi deja?... din cate am inteles, este indicat ca prima saptamana sa nu se fertilizeze, sau tu folosesti doar CO2 momentan?

sper ca nu te deranjeaza ca intreb , dar si explic de ce intreb..
Tu si Silviu ne omorati cu bazinele voastre dar am impresia ca aveti sisteme de lucru total diferite la startare
buna ziua

mdsd91 a deschis acest topic cu problrma lui, rog restul de colegi noi, care scriu pe acest topic, sa dea sfaturi sau idei nu sa aduca alte subiecte .Deci , cei care ati postat ca aveti o problema , deschideti un topic personal, altfel va fii greu sa se inteleaga ce si cum

Mateidianira@yahoo.com ; Alexiura ; dschideti fiecare cate un topic cu problema voastra. Aici se va raspunde doar problemelor lui mdsd91

nultumim pentru intelegere
apa laptoasa nu este o problema, se va limpezi si va aparea si ca o mazga alba pe lemne si pietre, .. la fel sa nu iti faci probleme vadisparea
gabi, scuze ca te contrazic dar , pe timpul ciclarii eu stiu ca nu se fac schimburi de apa , doar in cazul in care ai populat si bazinul...
Pentru formarea bacteriilor ai nevoie de amoniac si nitriti
Din cate stiu eu, in prima parte a ciclarii se formeaza bacteriile raspunzatoare de transformarea amoniacului si in a doua parte se dezvolta bacteriile care transforma nitritii
pentru a se forma bacteriile este nevoie sa se puna putina mancare de pesti in bazin pe perioada ciclarii

Daca am spus prostii, imi cer scuze... dar asa stiu eu
(((
dupa schimbul de apa
merci....
abia astept sa vad bazinul maturizat....
e super , ca de obicei
daca mai ai un termometru, verifica si cu ala... vezi daca ai diferente intre cele 2 termometre
normal, cele lipite sunt destul de bune,

Setezi incalzitorul in functie de termometru
ce lampa e?... ca o vad buna pentru JUVELUL meu de 120 litri
eheeee... tare fain... mai am pana sa ajung sa gradinaresc asa

in schimb.... deja o problema...

Ieri am bagat 4 melci si azi i-an gasit norti.... daca ae fii fost din cauza ca am bagat prea repede, din a doua zi, nu cred ca ar fi murit asa repede

Am facut un schimb de 50% de apa si am scos mosul care era lipit cu super glue... de fapt este SCOTCH cole EXTRA FORTE. Cred ca de la asta este..am lipit ceva si dupa 2h inca mai emana gaze
Am scos tot ce am lipit cu el si am facut schimbul de apa.. maine mai fac un schimb de 50% si abia luni cred ca o sa mai bag vreo 2 melci

in alta ordine de idei... siliconul sanitar afecteaza apa in bazin?
Bazinul de 120 litri curge pe la 10 cm de de la marcinea superioara si as vrea sa il lipesc dar nu stiu daca siliconul sanitar nu afecteaza apa
sa imi bag si sa imi scot.......bai frate eu cred ca tu himnotizezi plantele alea..... cum puii mei iti iese....?.. tin sa cred totusi ca apa de odmoza remineralizata face treaba mai usoara
la mine, cand incep sa isi dea drumul plantele, hop si cu algele dupa ele...

Super fain Silviu....cred ca mai bine ti s-ar potrivi Mana de Aur nu Silviu NMan smilie smilie smilie
ancistrus 23-28°C
guppy 22-28°C
neon 18-25°C

deci ar fi bine intre 22-24°C
"""
si cateva poze
Salut
de 2 zile am repus in functie un mic bazin pe care l-am avut acum cateva luni, un FLUVAL 34 litri, kit cu dotarile standard si anume; filtrare interna pe tot peretele din spate,sistem de iluminat LED reglabil la intensitate si cu 3 RGB care se regleaza si ele pe culori si intensitate. Filtrul intern l-am modificat adaugand mai multe medii bio. Filtrul este impartit in 3 camere. Camera 1 , unde este si IN-ul, am pus un burete care trece cu 1 cm peste nivelul IN-ului peste burete , am pus un sac de minisiporax, care este incercuit de o banda de perlon. Banda de perlon am decupat-o pe cota filtrului dar lungimea ei am lasat-o in asa fel incit, cind am bagat saculetul cu minosoporax,perlonul sa inconjoare mediile bio de dedesupt si pe laterale,inhizindu-se deasupra acestuia.in felul asta imi este mai usor sa scot si mediile si am si filtrare mecanica mai buna
In camera a 2-ua aù pus un sac de siporaxacoperit la fel cu perlon iar camera 3 am lasat-o goala doar cu pompa
Iluminatul standard cu care este dotat bazinul,nu stiu date tehnice despre el, dar la setup-ul anterior,am fost foarte multumit de el pentru plantele care erau. Bun nici acum nu o sa am plante mai pretentioase si cred ca va fii ok

Flora
- Cryptocoryne (nu sunt sigur daca ai spune asa)
-java mos
-alternathera
-pogostemon helferi

ornamente
2 pietre dragon un mopan si 2 radacini

Vreau sa incerc , ca si data trecuta cu el, fara fertilizare, faraCO2, doae cu 3h oxigenare la 5h de iluminat...chiar vreau sa vad daca mai reuseste
ca substrat, la fel, acel substrat inert, nisip plus ca am mai pus, sub el un strat de 3 cm lava vulcanica sparta
Astazi am bagat si nste melcisori in el
Salut
cred ca ce vezi tu, daca sunt ca o vata alba, acelea sunt bacterii in tranzit,nu sunt fixate inca. Acestea se formeaza in perioada ciclarii si dispar de la sine. Deci bazinul nu este ciclat si de aici si apa tulbure.... 2 saptamani nu e suficient. pentru a se finaliza o ciclare...... este nevoie de 3 sau 4 saptamani, asta in conditiile in care ai o filtrare adecvata bazinului
Ar trebui sa cumperi un filtru mai mare, conceput pentru bazine de 100 litri pentru care trebuie sa mai cumperi medii de filtrare biologice
super fain... in prima faza, fara plante ziceai ca e o gura de rechin...e super..
Daca e vorba de algele greenspot, adica acele cerculete mici si verzi foarte compacte, greu de razuit solutia ar fi sa le razuiesti cat de bine poti cu ustensilele adecvate, urmand apoi un schimb de apa de 50%. Daca acvariul este bine plantat aparitia acestui gen de alge indica o lipsa de fosfati, care determina stagarea plantelor in detrimentul algelor care se dezvolta. Deci pentru a inlatura cauza este necesara dozarea de fosfati ,difosfatul de potasiu, poate completeaza si aportul de potasiu).

Daca este vorba de green dust alge, adica alge verzi fine, ca un praf care se depune pe geam solutia este sa nu te atingi de geam timp de 10 - 20 zile pana cand acesti spori isi parcurg ciclul de viata si apoi mor. Dupa aceasta perioada se va forma pe geam o pelicula maroniu verzui care este destul de usor de indepartat prin razuire, urmata de 50 % schimb de apa. In functie de cantitatea de alge si de pastrarea in acvariu a factorilor care le favorizeaza (de regula exces de nitrati si exces lumina de spectru albastru) s-ar putea sa fie nevoie sa repeti operatia de 2, 3 ori sau perioada de formare a peliculei film sa fie mai indelungata.
Razuirea imediata a lor nu va ajuta cu nimic intrucat la jumatate de ora dupa razuire, spori care intre timp au fost deranjati de la locul lor vor pluti liber prin apa si se vor fixa din nou pe geam.

Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
Go to: