| Message |
|
|
Foarte adevarat. Dar cati pesti vezi zburand pe la calimanesti  ?
|
 |
|
|
|
Am repetat iarasi testul astazi. Valorile nu s-au modificat deloc in ultimele 24h. Totul merge spre bine.
Va multumesc pt asistenta, ajutor si sfaturi.
|
 |
|
|
koala wrote:Se vede ca nu ma pricep, deoarece mie-mi place asta...

Seamana cu un buchet de flori.
|
 |
|
|
|
Sunt foarte neclare. Sfatul meu e sa mai faci un set. De data asta nu mai folosi zoom cand le faci.
|
 |
|
|
kirucd wrote:Cu placere
Dar eu tot nu am inteles cum s-a stabilizat asa brusc acvariul  Mai fac maine iar o serie de 3 teste, sa vad daca se pastreaza valorile.
|
 |
|
|
@Lucian
Sansele sa gasesc pe cineva sa ma ajute cu un test sunt mai mici, asa ca ma bazez pe ce am momentan. Stiu ca sunt solutia de umplutura, aia ieftina, dar asta imi permit momentan. Cat despre bagatul direct in filtru... aveam de gand sa injectez cu seringa pe tur, direct prin sorb bag un furtun de perfuzie cam 30-50 cm, sa fiu sigur ca se duce direct in filtru.
@kirucd
Suntem o natie cu un vocabular bogat. Daca nu l-am folosi, nu am fi noi. Sa speram ca multumirile sunt mai multe decat carnea din frigider. As fi zis ca iti raman dator o bere, dar as avea sanse sa iti raman dator toata viata. Asa ca decat sa ma simt dator, am preferat doar sa iti multumesc  .
|
 |
|
|
|
Toate sunt frumoase, dar pt mine 1,3,4,6,8,9,10 si 12 sunt peisajele care imi plac foarte mult. Sunt superbe. iar un top 3 ar fi asa : Locul 1.Poza 9 , locul 2.Poza 4 si locul 3.Poza 1
|
 |
|
|
 Cred. Sunt oameni de treaba aici pe forum.
|
 |
|
|
|
Multumesc pt ajutor. Raman dator.
|
 |
|
|
kirucd wrote:Doar ai adaugat o fiola de Biodigest, sau nici asta nu ai facut?
Bazinul se stabilizeaza incet, trebuie sa ai rabdare.
Nu stiu exact ce ai facut prin bazin si cum ai facut testele, imi e destul de
greu sa te urmaresc, dar nitratii nu au cum sa scada peste noapte sau in 3 zile
de la 100 ppm la 25 ppm fara sa ai un fIltru pentru denitrifIcare sau fara schimburi
de apa.
O zi buna,
Dragos
Absolut nimic nu am facut. Nu am bagat nimic, nu am schimbat apa, doar mancare am pus, in rest nimic.
Stiu ca explic exact ca un surd la un orb, dar speram sa ma inteleaga cineva  .
Poate au fost mai lenese bacteriile din filtru. Nici eu nu inteleg nimic, habar nu am ce se intampla in acvariul meu.
Azi ma gandeam sa pun fiolele. Sa le pun pe toate 4? Sau sa pun doar una?
De la coralis mi-a zis sa zis ca o fiola e pt 60l, si pt acvariul meu sunt necesare 4. Nici nu scria pe cutie pt cati litri e o fiola si nici pe fiola nu scrie nimic. Stau in dubii din cauza asta. Nu stiu ce sa fac. Aici chiar as avea nevoie de ajutor.
|
 |
|
|
|
Nu am facut absolut nimic. De cand am deschis postul asta nu am mai schimbat apa. Acum am facut testul pt ca vroiam sa schimb 30 de litri, si am zis sa fac un test inainte de schimb.
|
 |
|
|
|
Ia un dop de la o sticla de vin, din acelea din cauciuc si il modelez cu foarfeca sau cuterul cum vrei. Eu la filtrele interne pt debit foloseam teava de cornete, o modelam la cald si o faceam sa bata cu vroiam eu. poti face sa iti faca si valuri pe langa spray bar, ca un mic vulcan iti ridica apa. Nu e foarte estetic, dar este din punctul meu de vedere foarte util. Eu nu am folosit, si nici nu am avut nevoie de pompe de valuri tocmai din cauza asta.
|
 |
|
|
|
Am repetat testul de apa astazi de doua ori, si valorile arata cam asa:
ph - 7.2
gh - intre 4 si 7
kh - 6
No2 - 0
No3 - 25
Am repetat testul pentru ca nu prea intelegeam cum s-au modificat valorile asa mult. mentionez ca nu am facut absolut nimic. Nu am schimbat apa, la pesti le-am dat doar o singura data pe zi sa manance. Acum 3 zile erau niste valori alarmante, iar astazi sunt mult prea bine, tinand cont ca nu am facut nimic bun.
Are cineva vreo idee din ce cauza?
|
 |
|
|
|
Am inteles ca testele 6 in 1 de la JBL sunt praf. Am si niste teste 6 in 1 de la tetra, care am inteles ca sunt mai precise. O sa incerc si cu alea. Multumesc pt sfaturi.
|
 |
|
|
|
Logic ca puneam fiolele dupa ce schimbam apa. La coralis mi s-a zis ca pt volumul meu de apa sunt necesare 4 fiole, adica o fiola la 60l.
|
 |
|
|
|
Am luat 4 fiole de Prodibio BioDigest. Astea le bag dupa schimbul de apa? Sau le bag oricand?
|
 |
|
|
|
Avand pesti in acvariu, cred ca e mai indicat sa lungesc ciclarea si sa scad riscul de nortalitate. Cel putin asa imi pare mie logic in momentul de fata.
O sa merg pe mana ta, o sa repet testul peste 4 zile , sa vad cum sunt parametri apei si abia dupa o sa schimb apa, in functie de cat de toxica a devenit pt pesti. Daca o tin cat de cat in parametri de acum, mai putin duritatea, am sanse sa nu am fatalitati. Sper. Oricum o sa te tin la curent cum se prezinta.
|
 |
|
|
|
Tyna, eu sincer nu mai inteleg nimic. Ieri am schimbat 30-40 litri apa inainte sa imi spuneti voi sa nu mai schimb. Dar inainte de a schimba apa am facut testul. Azi cand am repetat testul parametri se modificase in bine. Intrebarea mea pt tine este urmatoarea: Daca acvariul este deciclat si nu ar trebui sa schimb apa, de ce s-au schimbat parametri in bine in doar 24 de ore? Tinand cont ca am si facut un schimb de apa ieri.
Eu unu nu mai inteleg nimic. Sfaturile sunt impartite si imi e greu sa imi dau seama ce sfat trebuie sa urmez. Lucian spune una, tu zici altceva. Sunt in deriva.
|
 |
|
|
|
Cam 30 de litri pe zi ar fi ok ?
|
 |
|
|
|
Ieri inainte sa primesc sfatul sa nu schimb apa, am facut schimb de apa de aproximativ 30%. Acum am repetat testul de apa (JBL 6 in 1) si valorile au fost cam asa :
No3 - 25
No2 - 0.5
Gh - >7*d
Kh - 3*d
Ph - 7,2
Acum intrebarea mea e urmatoarea: Sa mai schimb apa? Sau sa astept cateva zile si sa repet testul? Sa vad cum cresc sau scad valorile?
|
 |
|
|