| Message |
|
|
|
Schema
|
 |
|
|
|
Salut. Revin cu un update la bazin. Dupa ce am experimentat tot felul de fertilizanti am ramas momentan pe linia EasyLife.
Acum vreau sa fac o modificare la canistre. Momentan am o canistra SunSun care trage din doua canistre de inox, pline cu 24l de roca vulcanica. Traseul actual este cel din desen. Vreau sa pun o ramificatie Y pe IN si pe OUT, sa le despart. Canistra va lucra independen fata de canistrele de inox, iar acestea din urma vor fi deservite de o pompa externa JBL Proflow1100.
intrebarea mea este: diametrul sorbului si al furtunului vor asigura debitul care au nevoie, si canistra si pompa? Furtunul este 18-22.
P.S. am sa atasez si schema. Acum sunt pe Linux si imi salveaza alt format.
|
 |
|
|
|
Apa oxigenata nu dauneaza bacteriilor? Cu ce dizolvi Co2?
|
 |
|
|
|
Pana la urma ce metoda ai folosit de a scapa de alge.
|
 |
|
|
Uelcom
|
 |
|
|
Sau cu o lama. Ai grija sa nu te tai  Despre Fan 3 nu stiu nimic
De ce nu mergi pe un fitru extern sau unul cascada. La cel tip cascada ar fi indicat ca perdeaua de apa sa curga la luciul apei, altfel o sa ai un zgomot
|
 |
|
|
|
Probabil este lipit cu silicon. Nu ai o poaza? Incearca cu un cutter, intre sticla si filtru.
|
 |
|
|
|
Cu ce a fost lipit?
|
 |
|
|
|
Silicat sigur ai in compozitia pietrelor. Curata alga cu o periuta de dinti. Poate va disparea in final.
|
 |
|
|
Daca poti sa faci rost de inox, atunci incearca varianta asta. Poti sa faci volumul cat vrei tu, va depasi cu mult volumul unei canistre din comert.
http://acvariu.ro/forum/posts/list/27357.page#p219982
|
 |
|
|
|
Ai renuntat la varianta 1? Poti posta si o schema constructiva la ce vrei sa faci.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Daca nu poti activa sonda, ai gasit de unde iei alta?
|
 |
|
|
Si eu voi purcede la instalera unui PH controler, Dupla, probabil spt. asta.
|
 |
|
|
Alta viata. Acum poti incerca si alte plante mai cu pretentii.
|
 |
|
|
qwerty wrote:Citez din recomandarea lui @lucian
Parametrii recomandati pentru acvarii plantate (valori generale, exista si plante cu necesitati diferite/speciale):
pH : 6.0 - 7.0
KH : 3 - 6 degrees
GH : 2 - 8 degrees
NO3 : 5 - 20 ppm
PO4 : 0.5 - 2.0 ppm
Fe : 0.2 - 0.7 ppm
K : 10 - 30 ppm
Aceste valori trebuiesc corelate intre ele si in interdependenta cu iluminatul acvariului
Daca cresti doza de Ferropol nu iti va creste Po4 si No3 eventual doar Fe, dar acesta in procente mici. Va trebui sa dozezi separat No3 si Po4. Incearca sa obtii No3 din altceva, mancare mai des la pesti, sa faca si ei caca mai des  . Kalium se observa carenta vizibil pe frunzele batrane, pete ruginii si gaurite.
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:
Nici el nu stie de ce. Intre patronul de la Tucradio si elderii forum-ului exista niste neintelegeri, care nu ne privesc nici pe noi, nici pe Andrei.
|
 |
|
|
Andrei1234 wrote:
Si uite-te la carciuma la un topic cu stiker, Cred ca imi fac cont de facebook!
Ai primit raspuns de la @andrei
|
 |
|
|
Andrei1234 wrote:Ba chiar cred ca e mai bun decat tetratec, se tetratec se plang multi ca curg!
Am avut TetraTec 700. Nu a curs, dar conexiunile de la furtune au plesnit ca scobitorile. De cate ori umblam la ele plesnea cate ceva.
|
 |
|
|
qwerty wrote:Il am din Februarie 2014. Nu stiu cat de fiabil va fi in timp. Momentan sunt multumit de el. Are volum mare canistra, 12 litri, 3 sertare, ax ceramic si Uv. Pana acum nu am avut probleme sa curga. Este destul de bine finisat. Piese de schimb se gasesc, eu mai am doua rotoare rezerva in caz de...
In principiu am urmarit sa fie volumul mare la canistra, diametrul mare la furtune si are un plus ca este axul ceramic. Il am plin cu 5 litri de Siporax. Parerea mea personala este ca virgula canistrele externe nu au tehnologie extraterestra incat sa fiu nevoit sa cumpar un anumit brand. Acum fiecare cu parerea lui. Cand se va arde, ca altceva nu poate pati, voi cumpara tot un CHINEZ
Am specificat aici
debit 1400l/h, 55watt+9watt UV
|
 |
|
|