[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Acum lucrez la noul capac, rezultat din experienta celor doua anterioare... Este facut din lemn de 18mm, dat cu grund si lac Kober pe baza de apa (cate 3 maini din fiecare). Dupa asta l-am invelit in autocolant.

M-as fi bucurat sa ma intrebati inainte ce mai zic, ce mai fac, daca am vreo parere..

Eu l-as fi dat cu bait, ca se impregneaza bine in lemn. Apoi as fi aplicat deasupra un ulei:

https://www.octaser.ro/produse/uleiuri-rubio-monocoat-155/ulei-lemn-rmc-oil-plus-2c-mahogany-(set-a+b)-1186.html
sau
https://articolevanatoare.ro/echipament-vanatoare/accesorii-intretinere-arma/truoil-ulei-autopolimerizat-refacere-lemn-pat-arma

Sau in loc de ulei, un lac bun pe baza de apa:
https://www.emag.ro/lac-cu-uscare-rapida-minwaxr-polycrylicr-protective-finish-clear-gloss-pentru-lemn-0-236-l-transparent-25555/pd/D06GNCBBM/

Nicidecum autocolant.. Lemnul e nobil, nu se transforma in logan-taxi.
Lucian wrote:Reflectoarele sunt de la ATI

Scoala veche
Asa imi aduc aminte de ce n-am mai vrut apa sarata..
In 15 litri sa nu adaugi castraveti, dovlecei, spanac si alte legume. Hraneste-i cu (exemplu) pastile Dajana, cu spirulina si alge. Nu in exces si nu zilnic.
Problema reala la care trebuie sa te gandesti este cum sa mentii stabilitatea parametrilor apei. Pico-nano acvariile sunt cel mai greu de intretinut, pentru ca ai o cantitate mica de apa, esti restrans la capitolul filtrare iar dezechilibrele pot aparea usor si repede.
Maab wrote:Salut. S-au inmultit pt ca au avut conditii, mancare prea multa pt pesti, resturi vegetale de la plante etc.
Scapi de ei cu o igiena beton in acvariu + mancare putina pt pesti.

Confirm. De regula, inmultirea exagerata a melcilor comunitari indica o problema de curatenie. Am avut de cateva ori in bazin explozii de genul asta, totul s-a reglat de la sine imediat ce am inceput sa ma ocup serios de mentenanta (aspirare substrat, curatare sticla si schimb de apa o data pe saptamana)
Ma si gandeam, decat sa dea banii aiurea pe piese de tetra, mai bine isi lua un eheim classic nou si cinstit.
Eu zic sa pui garnitura de cauciuc, e mai ok decat siliconul.
Hai sa te iau de urechi. Cu ai filmat, cu nokia 3310 sau cu bricheta? Cine mai pune video la rezolutie 360p?
Ai golit capacul de apa?
Garnitura de capac are o forma, ai respectat colturile sau ai pus-o mai la nimereala?
Sau e posibil sa se fi adunat apa in capac si sa curga cand il inclini.

Goleste filtrul de tot, inclusiv apa din capac.
Monteaza-l bucata cu bucata, cu multa atentie.
Verifica sa fie toate garniturile si sa fie corect puse, inclusiv la hose adapter.

Daca povestea se repeta, nu pot decat sa te sfatuiesc sa contactezi firma Tetra https://www.tetra.net/ro-ro/companie/serviciu/ne-pas%c4%83/contact
Clapeta mare ai pus-o pe pozitia inchis? Ca in poza pare a fi ridicata.
De ce sa ma supar? Mie nu mi-a mers, nici varianta mini nici cea normala. Poate tine si de alti parametri, poate tine si de noroc, cine stie..
Da, pe site la tropica se verifica cel mai bine. Dar din experienta iti zic ca nu merge fara co2.
Foarte tare!

Am urmarit cu ochii in lacrimi cum alearga unul spre celalalt cei doi melci indragostiti. Apoi am vazut ca au trecut unul pe langa altul, semn ca sunt deja casatoriti si alergau dupa altceva.
Vezi ca planta aia cere si co2 si lumina ca lumea. Nu prea iti plac sfaturile..
N-am idee. Eu asa am retinut, ca iti crapa crevetii daca ai co2. Poate cei easy sunt ok, rcs si amano. Mai intreaba inainte sa faci achizitii.
Nu prea mai raspunde nimeni, trebuie sa insisti. Eu ii mai pacaleam cu poze cu gagici, ii atrageam in capcana.

Eu am avut 160x60xh50 sau 55. Pentru iluminare am folosit doua AI Hydra 52HD. Niste bijuterii.
Pompele Vortech m-au dezamagit. Am incercat si cu Maxspect Gyre, dar nu m-a dat pe spate. Am tras concluzia ca cele mai bune (raportate si la pret) sunt pompele Jebao/Jecod (idem si pentru recirculare).
Piatra vie se scumpise grav acum un an, un an si ceva din cauza restrictiei la import/export.
E ok si Aragonitul, mai toti am folosit.
Vrei sa cresti creveti? Ca asa sugereaza titlul. In caz ca vrei, iti recomand sa nu te mai gandesti la CO2.
Plante ia tot din Horbach, du-te miercuri dupa amiaza (miercurea primesc plante si vietati). Gasesti acolo plante ieftine, rosii si verzi. Poti incerca ludwigia repens, e rosie si easy.
Inainte sa te arunci la plante, verifica pe internet ce cerinte au (lumina, co2, etc).
Asa ma gandeam si eu. Un acvariu cu cioate, valisneria grupate cumva si echinodorusi. Scoala veche.
Chihiros wrgb2 e usor de setat, banal chiar.

Asa arata la mine, procentajul arata varful maxim de iluminare.

image

Am de la 10:00 la 22:00, dar cu rampa rasarit-apus la maxim. Culorile sunt reglate in asa fel incat sa am o temperatura de 7000 de grade kelvin.
Diferenta e ca am multe plante care saptamanal ma alearga prin casa si un pic de brown algae pe frunzele de anubias, care nu ma deranjeaza in mod special.

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: