[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Eu in continuare ma uit ca vaca la pasune si salivez
O veste mai proasta nici nu se putea..
smilie
Cel vechi care a fost la cabinet, atman cf-1200
Nu, clorul se evapora repede si n-am avut niciodata necazuri din cauza lui.
Mai sunt momente cand apa de retea e tratata mai puternic, caz in care oricum nu mai ajuta la nimic nici o solutie.
Pune carbune ca elimina mirosurile. Eu amestec carbune activ cu nisipul din litiera pisicii, ca sa nu-mi mai mute nasul cand se caca
Una din cheile succesului - schimburile saptamanale de apa. Iti recomand 50%, cu incredere. Eu folosesc direct de la robinet, adaug apoi denitrol sau seachem stability. Aqua-safe.. doar daca nu am alta optiune.
Eu am doua jebao luate de la Peti, una de 1200 si una de 2400 (cred, mi-e lene sa verific).
Iti garantez ca ambele sunt silentioase. Am bagat de test o pompa Newa Jet si mi-a dat jet din casa
Da, ciudat. Eu aveam o pompa sicce mai batrana, model vechi si era foarte silentioasa.
Ma gandeam ca ai mers cu teava dura pana in pompa direct, asa ar fi fost normal sa faca zgomot.
Acum am doua jebao/jecod foarte tacute, nu stiu de ce nu ai mers tot in directia asta cu echipamentele.
Care e traseul de la pompa sicce pana in bazin? Descrie cum ai facut instalatia
Gabi C wrote:Treaba serioass acolo.Cred ca daca as avea bazinul asta as pune si niste puntius titeya. Nu stiu daca am scris corect. Am vaxut aici la un petshop si masculii arata exceptional.

Imi fac de lucru doar, ca sa ma mai simt si eu util
Maine ar trebui sa primesc 6 barbus conchonius neon super color, sa fie echipa completa.
Momentan astept sa pice ceva bani din cer, ca sa inlocuiesc anubiasul cu bucefalandre si sa largesc zona cu pogostemon erectus, iar cabomba sa o inlocuiesc cu rotala wallichii.

edit: in caz ca nu mi-a fost inteleasa ideea inca de la inceput
Am urmarit intai sa stabilizez bazinul si sa ajung la un numitor final cu echipamentele, apoi sa ma ocup de aranjamente si aspect.
Ie margele din zestrea domnitei ralu: https://www.aqua-life.ro/medii-de-filtrare/maxspect-nano-tech-biospheres-medii-2850litri-filtrare-acvariu-apa-dulce-recif-nitrosomas-nitrosococcus-nitrobacter-nitrococcus
5 ore am muncit ca un sclav, dar am reusit ce mi-am propus.
Am adaugat separatorul din burete, ca sa protejez pompa de mizerii si sa previn readucerea mizeriilor in bazin

image

image

Au intrat la fix si cei 15-16 litri de material filtrant biologic

image

Am pus spraybar-ul de la filtru sa treaca apa prin medii, de sus pana jos

image

Am inlocuit si returul din pvc-u cu un lilypipe

image

Si am reusit sa inghesui cu succes filtrul in stand

image

O sa fie un pic mai complicat sa umblu la echipamente, dar nu imposibil. Noroc ca nu o fac des
AdrianMar wrote:
Daca o indoi are minerale, la mine apa e de izvor subteran fara clor, asa ca mineralele lipsa nu sunt o problema, problema la consum e ca are prea multe minerale.
La o duritate de 20-25 (gh) si 16-20 (kh) pe timp lung nu e foarte sanatoasa, in rest e ok cu sedimentele nu prea ai ce face cu alt tip de filtrare decat osmoza la ea.
Avand in vedere ca vreau doar sa beau si indoi 5 litri la 5 litri eu zic ca merita la pret si "comoditate" , gatit si restul se fac din apa care vine direct.

Tu ai nevoie de statie de filtrare si dedurizare, mai degraba..
Apa de osmoza nu e buna pentru consum, cu sau fara cartus NPS. Apa fiind lipsita de minerale le va extrage din corpul uman dupa ce o bei.
Varianta de consum ar fi cu un cartus de remineralizare dupa instalatia de osmoza. Apoi calculeaza preturile si vei vedea ca nu merita.
Sa dai banii pe instalatie de osmoza pentru apa de baut.. scump si inutil. In plus, care e raportul de apa de osmoza/apa reziduala? 1/5?

O varianta ieftina (ieftina, dar buna) pentru apa de consum ar fi filtrele de tip "borcan". De exemplu: https://www.emag.ro/filtru-triplu-10-inch-echipat-filtru-carbune-activ-filtru-bumbac-si-filtru-sita-1-tol-everline-ewf-3f11-10/pd/D4J1NJBBM/
Fie il folosesti ca atare asa cum e echipat, fie poti inlocui cartusele dupa necesitati (ceramic, sedimente, carbon granulat sau bloc, etc). Eventual un filtru magnetic inline inainte de borcane.

Chiar si un contract cu "la fantana" e mai avantajos. 150 lei pe luna aparatul + 3 bidoane in contract, suficiente pentru consum si gatit.
bibani careva??

asta e inculpatul?
https://www.nevertebrate.ro/hrana-new-life-spectrum-thera-a-small-fish-usturoi-0-5mm-50g-30000
E, n-am lostrite, am barbus tetrazona Era o denumire mai generica
Ma uit sa vad ce sortimente de nls sun pe piata, am mai folosit la acvariul marin.
Scobind pe net am gasit asta:

Easy Life Voogle este un tratament care asigura sanatatea pestilor si le intareste sistemul imunitar, astfel incat acestia sunt capabili sa reziste mai bine bolilor.

A folosit cineva?
Multu
ugarit5 wrote:Da,dar nu crd ca este nevoie

Ok, daca vrei sa fii de ajutor:

- lasa denumirea produsului
- lasa un link catre produs/produse
- lasa o apreciere sau un comentariu negativ asupra unui produs, nu din auzite ci din experienta

Daca am nevoie sau nu, e treaba mea sa cred.

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: