[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Ca sa nu deschid un topic nou, intreb aici.
La acvariul marin suplimentam mancarea cu vitamine (AF Fish V si garlic oil). Pentru lostritele astea de apa dulce exista produse cu vitamine, care sa le creasca imunitatea?
Folosesc piulita din dotare, pun coliere doar unde nu exista sistem de prindere.
E a doua oara cand patesc. Furtunul ala la metru e mai mare in diametru. Pare ca pupa bine pe stuturi, dar e prea lejer. Dupa un timp, sau daca se misca un pic, lacrimeaza.
Ce bine imi pare ca am pus filtrul in teste inainte sa-l montez pe pozitia finala.
Repetati dupa mine: nu voi folosi niciodata furtun la metru din Hornbach pentru filtre. E voie cu el doar la schimbul de apa si vanturat butoiul cu varza.
Iedera dracului
Pentru ca reteaua de distributie e de pe vremea lui Pazvante Chioru' iar consumul e ca in The Jetsons.
Masurat acasa (cand am avut probleme cu pompa de recirculare), in timpul zilei am avut sub 200V, iar pe timp de noapte peste 260V.
Am tot amanat sa refac reteaua in casa si sa pun protectii, acum nu mai e cazul.
Nu stiu, ma depaseste discutia. Imi amintesc doar ce-mi recomanda electricianul pentru centrala termica, stabilizator cu servomotor.
Da, stabilizator cu servomotor pui la consumatorii care au motor (frigider, masina de spalat, etc). Dar cred ca sunt mai zgomotoase.
Felicitari, eu n-am reusit.
De la caldura si mixtura am omorat toate plantele. E frumos, dar ii cam strange acvariul pe discusi..
Multumesc Raul pentru echipa de curatenie
Place planta la opincar?
Idem in Petresti, la Corbeanca. Fluctuatiile si penele de curent sunt la ordinea zilei.
Va recomand relee de protectie si ups-uri cu avr unde e cazul.
https://www.dedeman.ro/bucuresti3/releu-monofazic-protectie-tensiune-380131-vp-32a/p/1027576 (link informativ)

Verifica si furtunurile sa nu se atinga de stand, ca se transmite vibratia.
Voi pune vechiul filtru de la cabinet (acum e in teste) si voi renunta la sistemul cu pompa si ciorap.
Filtrul va trage apa de pe fundul "sumpului" si o va inapoia tot acolo, printr-un spraybar care nu va lasa mizeria sa se mai depuna.
Momentan am trantit in el bureti si perlon, precum si o punga cu purigen. Pe viitor va fi plin doar cu Eheim substrat.
Am pregatit si un divais care va proteja pompa de recirculare si va impiedica mizeria sa revina in display.

Pentru ca se mai elibereaza "sumpul" voi face in partea din spate o mica gradina in ghivece pline cu spartura de lava (testul cu planta de la opincarul a fost un succes).
Voi pune o feriga de apa (thelypteris palustris), crinul pacii, anthurium andreanum si daca mai ramane loc, clusia rosea.

De saptamana viitoare bag in teste linia basic de fertilizare (carbo, micro, macro) de la Aquaforest, plus un strop de Seachem Flourish Advance. Sper sa fie ok, pentru ca de la Vimi incoace nu m-a multumit nimic pe deplin.

image

image

image

image

De pe telefon sau tableta faci asa:

image

image

image

Dai copy la acel bbcode medium linked si il lipesti in mesaj.
Lucian wrote:Pai ce ti-am scris eu si ce ai facut tu?

Cred ca va trec titular la plici
Nu glumeam, algele de pe pietrele din stanga si punctele de pe lemn dau o nuanta mega naturala si placuta
Ce colant omule, nu vezi ca e incastrat in perete? E vizibil din doua laterale..
Samy wrote:
Acum tind sa dau vina pe controler de acea ma si bate capu sa il pun la vanzare chiar de a costat 300 Euro.

Da, te rog sa dai vina pe controller ca il cumpar eu imediat
Asa am facut si eu. Si freci cu peria pe unde se poate, sa mai dai jos un strat de jeg

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: