[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu

image
dan.pavelescu wrote:Am gasit burete magic din material acrilic sau din melamina. Care e ala castigator?

Am luat din spuma de melamina, multumesc pentru sfaturile numeroase. Am sa va anunt daca e bun, poate ajuta totusi pe cineva.
In alta ordine de idei, azi 06-06-2021 am inceput fertilizarea cu gama Aquaforest (Micro, Macro, Carbon Boost) + Flourish Advance (pentru mine am scris asta, spre aducere aminte).
Varianta la care doresc sa ajung - Aquaforest Micro, Macro, Carbon Boost, Red Boost + un strop saptamanal de Aquavitro Envy (dupa ce se consuma flaconul de Flourish si daca gasesc Envy).
Si nu, nea Lucian, nu am suficienta rabdare pentru Ei
Sper sa fiu potent financiar intr-o zi si sa reusesc sa aduc o cantitate linistitoare de Vimi all in red, moment in care voi uita orice schema de fertilizare, incepand cu cele care m-au dezamagit cel mai tare si terminand cu cele cu care am avut rezultate mai mici sau mai mari. Nu dau nume ca se inflameaza spiritele.
Cat timp hranesti pestii, nu cred sa fie probleme. Daca le e foame, tot ce le incape in gura e hrana. Crevetii maturi nu, dar puii lor sigur.
Lucian wrote:
Anunta-ne din timp sa facem si o alta sectiune la "Crème de la Crème"

A zis koala sa colectez eu spagile, ca e putin ocupat acum. Va astept cu drag
Eu am sa fac cu apa de la robinet, tot maine.
In primul rand, pentru ca facebook e o mizerie si nu reprezinta o sursa de informare credibila.
In al doilea rand, pentru ca sulfatul de aluminiu se foloseste intotdeauna la statiile de epurare, pentru potabilizarea apei (elimina suspensiile microscopice)
Baga VOSS, macar sa stii o treaba
Citeste eticheta. Daca este apa minerala necarbogazoasa, probabil ca are o duritate foarte mare precum si foarte multe minerale.
Daca e apa plata pe bune, are duritate mica si e lipsita de minerale. Eu prefer sa mai astept 2-3 zile si sa folosesc apa aia ieftina de la robinet
Doar ce m-am intors din Belgia, unde am tras cu ochiul si la magazinele de acvaristica. Preturi.. ca la noi. Salarii, nu ca la noi. Asa ca mi se pare normal ca il alte tari sa nu te doara inima cand deschizi cutia si gasesti hepatusul mort.
La noi se lasa cu bocitoare, batai de soacra si doliu national
Referitor la tine, da, imi plac bomboanele ca sunt grasut dar ti-am urmarit si lucrarile si le-am apreciat intodeauna, pe merit.
Referitor la mine, da - mai mereu pe drumuri, dar cand am stat acasa am fost sluga acvariului, din pacate intentiile bune si investitiile nu au fost rasplatite cu rezultate. In principiu, incapatanarea a stricat mult.
Data viitoare vreau doua bomboane, ca te-am laudat
Acum, fara gluma si fara mistouri. Am incercat (si cand zic la incercat ma refer la bani multi, timp si pasiune) sa fac cam 10-15% din ce ai facut tu, fara succes.
Ca ma uit ca vaca, asa e, asta nu inseamna ca nu inteleg cata munca, rabdare ai depus si cat de mult te-a costat acel bazin. Asa ca mai da-i in ma-sa de australieni, ca nu-ti ajung nici la degetul mic de la picior
100% crevetii sunt hrana pentru sumatrani..
Hai ca m-am impiedicat intr-un burete.
Curatam usor sticla acvariului cu un mic "burete magic", care in timp s-a subtiat pana n-a mai ramas nici amintirea din el.
Am zis sa cumpar altul, dar habar n-am ce sa aleg. Am gasit burete magic din material acrilic sau din melamina. Care e ala castigator?
Sa ai grija cu barbus tetrazona ca nu ii poti asocia cu prea multe specii, sunt agresivi. Daca iti place diversitatea in acvariu, mai bine nu te baga
BBogdan wrote:
exagerezi!

Exagerez? Inseamna ca tu nu ai vazut pozele
Felicitari si succes!

Lista mea de dorinte, sa nu te aud ca nu poti si nustiuce..

- il aduci pe tony stark la viata sau dintr-un univers paralel
- un nou film cu avengers
- batman. il schimbi pe lache-pansat twilight saga cu ben affleck
- faci 3 sezoane noi din lost in space, sherlock si lucifer

Momentan atat, astept vesti
Sper sa revii curand. Plus de asta, o spaga cremoasa la koala cine sa mai dea??
Macar pe forum sa ramai, sa ne mai inveti una-alta.
Niste sparti. Nu stiu cum fac, dar toti pestii pe care i-am avut au fost nemancati grav de tot, fomila si flamanzila.
Nu m-a multumit lilypipe-ul din sticla. O fi el frumos, dar redirecteaza jetul aiurea si e mult prea mare ca sa se incadreze in peisaj.
Am pus o teava pvc-u pe care o am de la Mihai Florescu, arata si elegant si da jetul exact unde doresc eu.

image

image

Am prins si golanii in poza

image

image
alinutz80 wrote:Super acvariul colegului Gyuszi!

Ce super, ca mie mi-a stricat ziua cand l-am vazut, m-am inverzit la fata
Calculatorul vechi nu mai merge, era facut in flash: http://theaquatools.com/building-your-aquarium/

Am calculat aici: https://www.easycalculation.com/measurement/aquarium-glass-thickness-calculator.php si aici: http://drr.ikcest.org/app/s2909
si a reiesit safety factor 5 cu sticla de 10mm (adica very safe)

Uite aici o bijuterie, fara intaritoare si cu dimensiuni relativ asemanatoare cu ce doresti tu:

Si totusi.. chiar daca nu ai timp sa il ingrijesti zilnic, merge si o data pe saptamana. Nu exista cale sa te razgandesti?

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: