[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Aveti grija cu buretii de vase, unii vin pre-imbibati cu degresanti si alte solutii.
Eu de cand ma stiu beau apa de la robinet, direct.
Nu se compara.
https://www.emag.ro/set-bureti-magici-profesionali-6-bucati-10x6x2-cm-cp6-1062/pd/DGKM83MBM/

Da si pe youtube o cautare dupa bureti magici, ca sa te lamuresti. Cu mizeriile astea poti curata si peretii, doar cu apa.
Au sosit buretii fermecati, curata dumnezeieste. Am si mesterit o scula din vechea unealta trecuta prin multe greutati.

image image image

image image

Multam, nea Lucian
Daca e mai mare decat la osmoza, e perfect.
Am pus ochii pe asta, pentru instalatia de completare automata apa evaporata si reumplere la schimbul de apa saptamanal.

https://wts-online.ro/produs/sistem-filtrare-apa-trio-matriks/
Oho, au schimbat in sfarsit site-ul al wts-online, seamana mai mult cu anii 2000
Intrebare: cat de tare se reduce debitul dupa ce apa trece de cartusul sterasyl si cartusul de carbune bloc? E nevoie de presiune mare la intrare ca sa treaca apa de cele doua cartuse mentionate?
Dar nu are garantie, nu se poate schimba?
Of, tineretea asta
Din cate imi amintesc eu bazinul si plantele, era o explozie de sanatate. Nu mai bine ramane la fel? Drumul cel mai scurt e drumul cunoscut si batatorit.
Daca aveti nevoie de ceva sa impinga apa spre sorb, o mica pompa de curenti e suficienta..
Lucian wrote:De unde ai modelul

Ehe.. secret de stat. De la Magneto.. pardon, Gandalf
Apropo de variante, m-ar fi pasionat si pe mine un Eheim wet and dry, dar m-a descurajat zgomotul pe care il produce.. Are cineva asemenea scula sa ne lase ceva pareri?
Din negura timpului, o poza
Imi pare rau de apa de pe jos, m-am jucat si eu de vreo 2-3 ori de-a Aladdin si am facut covorul sa pluteasca, nu a fost placut.
Inainte ca lumea sa isi faca o parerea proasta despre filtrele Eheim, sa observe totusi ca discutam de un filtru care a functionat 8 ani si ceva pe pozitie.
Ma indoiesc ca alte marci se pot lauda cu asemenea performante
Dupa atata amar de vreme, e normal sa apara tot felul de probleme..

Despre 5e nu ma pronunt, oricum mie nu-mi place tehnologia complicata inutil. Chiar si la Eheim 2078 (am folosit doua bucati, ireprosabile in functionare si comportament) exista o mufa usb absolut inutila. De ce? Probabil ca generatiile mai tinere sunt atrase de genul asta de tehnologie. Sa nu uitam ca orice artificiu tehnologic suplimentar este doar un nou punct vulnerabil. Raman la parerea ca gama Eheim Classic ramane cea mai buna, fix datorita lipsei bliz-bliz-urilor, a simplitatii.
Reactor Sera am avut, l-am folosit pentru exact 2 zile. N-am avut probleme de scurgeri, ci de zgomot infernal. In continuare sustin ca reactorul Bitanesc e cel mai bun.

Nea Lucian, daca in loc de 5e ati fi ales un Eheim classic 1500XL cred ca erati mai castigat.
Un T si un robinet pe in? Suntem romani, ce mama naibii..
Lucian wrote:
Eu pun apa pana in canistra se inunda tot prefiltral si dupa mai torn un pic cu capacul pus...

Orice filtru se poate amorsa usor. Trebuie sa fie gol, fara apa. In-ul sa fie scufundat pe pozitia lui, se trage un pic din out ca si cum ai fura motorina, pana o ia apa in jos. Apoi gravitatia isi vede de treaba si in 20 de secunde filtrul e amorsat. Intre timp, se pune si out-ul pe pozitie in bazin.
Dupa care se poate baga in priza si asta e tot, eventual se mai misca filtrul un pic pana iese aerul.
Multam inca o data
smilie

Iar ma uit ca broasca la bariera, dar nu am pictograma potrivita
Multumesc pentru teza la chimie
A gasit Samy in Germania un site, au Vimi all in red, 1200ml la 29.50 €
In lei, cam 150
Aceeasi cantitate de Dennerle All in One Elixier ar costa 258 lei.
Eu zic ca e bine..

Peste o saptamana, maxim doua plec iar in Austria. Mai mult ca sigur o sa am transport auto pentru intoarcere. Nu e batut in cuie, dar sa zicem ca 90% e sigur.
Brut, cu filtru si cu sump, 150 litri
Net, dracu stie
Semnatura e ilizibila

Am facut un research saptamana trecuta, Vimi cu livrare in Romania am gasit doar in flacoane mici, iar pe unde am gasit la 1 litru sau 5 nu livreaza la noi. Mai caut.. daca gasesc, va am in vedere

N-am intrat prea tare in detalii cu fertilizarea, dar schema e asa:

Flourish Advance - 5 ml martea si joia (doza normala era de 10ml/zi)
AF Macro - 7,5 ml duminica si miercurea
AF Micro - 6 ml duminica
Carbon Boost - 3 ml/zi

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: