[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: NightOwner
Forum Index » Profile for NightOwner » Messages posted by NightOwner
Si eu am CL 0 in apa de la robinet , testat cu testul de CL de la serra .
Sau clorul din apa este intr-o forma pe care testul nu o detecteaza.
Inca nu am o explicatie certa. Eu adaug apa in acvariu cu o instalatie de genul celei din poza cu 3 elemente de filtrare cu carbon si nu am avut niciodata probleme cu pestii sau nevertebratele din acvariu.
Problema este ca am asa:

1. canistra eheim 2180 prof3 thermo 1700l/h , cu un volum de 25L. In sertarul de jos are inele ceramice Eheim Mech , urmatorul sertar Eheim substrat pro biomedium, urmatorul plin cu eheim biomech, apoi vine un pad din perlon si ultimul sertar cu buretii standard ai filtrului.

2. canistra jbl e1501 , nu am neaparata nevoie de el pt ca eheimul este suficient la 650 L dar vreau sa faca doar filtrare mecanica si sa-mi asigure o apa cristal fara particule in suspensie. In sertarul de jos are inelele ceramice standard cu care vine filtrul, in urmatoarele sertare doar perlon si in ultimul sertar buretii standard cu care a venit filtrul. Tot de acest filtru mai am conectat un Sera flore CO2 active reactor 500.

cum pot sa configurez filtrele astea 2 astfel incat sa-mi asigure o filtrare biologica si mecanica optima !?
Voi cum le-ati configura ?
poti lua si de la Marbo Trade http://www.marbotrade.bizoo.ro/
Eu le-am gasit la un pret bun 11 lei / buc cu TVA. Poti face comanda telefonic, site-ul e cam prafff.
Ph-ul creste daca pui returul de la filtru sa agite puternic suprafata apei si eventual o piatra de aer pentru o aerare puternica .
sau poti folosi chimicale... jbl PH+- si jbl KH +-
daniel12 wrote:Perlonul nu este mediu filtrant mecanic. Nu in adevaratul sens al cuvantului. Este folosit pentru retinerea microparticulelor din apa si la curatarea ei dupa ce prajesti apa verde sau infuzorii cu UV-ul.

Filtrare mecanica faci cu inele ceramice, perlonul pe langa ca-ti omoara debitul filtrului necesita interventie des. Poti sa-l inlocuiesti fara probleme cu inele si bureti. Daca vrei neaparat, in primul sertar poti sa pui perlon in loc de bureti.

Eu m-am gandit ca inelele ceramice nu pot retine particulele fff mici din cauza asta am pus perlon. Perlonul il schimb cam la 2 sapt, nu ma deranjeaza un debit mai scazut pt ca eheimul compenseaza excelent. Defapt eheimul ar putea face fata singur fara probleme.
narcis wrote:Salut. Nebunie bazinul asta, insa am si eu o intrebare: de ce canistra plina cu perlon? Canistele nu sunt pentru filtrare mecanica, parerea este cam unanima. Plus ca trebuie sa o desfaci des, se va colmata repede, iar filtrare mecanica tot nu o sa ai.

Pai, am pus perlon pentru filtrare mecanica, ce altceva sa pun in canistra ? De ce nu e bun perlonul ?
Filtrare biologica am suficienta ..
Creative wrote:Un mic sfat scoate plantele din acele pahare de plastic si planteazale in substrat.
In rest acvariul este frumos dar ar fi bine sa il mai plantezi ca sa fie locuri unde discusii
sa se ascunda sau sa acoperi spatele cu o folie.

Inca aveam mazga alba pe vitza de vie. Dupa ce s-a dus mazga , am legat moss-ul de ciotul de vitza. Este plantat suficient acum , o sa revin cu poze pe masura ce se dezvolta. Autocolant nu pot sa-i pun pe spate , vreau sa fie vizibil si dinspre bucatarie si dinspre sufragerie, jumatate din acvariu e pus in dreptul arcadei ;-)
ioanis wrote:se pare ca HC -ul tau e de fapt HM.prea a luat-o in sus.in rest bazinul are potential.sa te bucuri de el.

E luat din Hornbach, pe el scria HC , si eu m-am mirat ca a luat-o in sus ... posibil sa fie HM.
UPGRADE:

Acvariu Resun BL1800F , aproximativ 650 L
Lumina 8xT5 80W Osarm 865 4 buc , Osram 830 2 Buc , Aqua Medic Plant Grow (rosii) 2 buc .
Filtrare: Biologica: Eheim 2180 Professionel 3 Thermo , Filtrare Mecanica: JBL E1500 plin ochi cu perlon
CO2 presurizat butelie , Controller PH Jbl Proflora, Reactor CO2 DIY din filtru de apa cu bioballs.
Plante: Covor HC si lilaeopsis , multa Blyxa , Cioate cu moss , Althernathera ,cabomba red ...si mai sunt darnu le stiu denumirea :-)
Fertilizare: substrat jbl aquabasis , ferropol, ferropol 24, ferrotabs , macro: Easy Life NO3 , PO4 , K si Easy Carbo
Pesti : 8 Discusi peste 14 cm pigeon blood , blue diamond ,marlboro red , 10 rasbora , 6 cory panda , multi creveti red cherry, melci anentome helena

kirucd wrote:Nu am presupus nimic, nu folosesc produsele de la JBL. Imi cer scuze ca am avut intentia sa
iti raspund, in primele posturi ai scris ca nu intelegi, desi in prospect scrie destul de clar.
Si da, este Ferropol 24.

Nu ma cred in niciun fel destept si nici nu am presupus ca esti proasta, imi cer inca odata scuze
dar ai inteles gresit.

Pe de alta parte, indiferent daca folosesti sau nu acest produs, nimeni iti poate spune pentru
acvariul tau cat din fiecare produs sa folosesti, depinde doar de cat de multe plante ai, de cat
de multa lumina ai, de cat CO2 aditionezi si daca aditionezi samd. Nu exista o reteta universala
pentru toate acvariile.

O zi buna,
Dragos

Daca nu folosesti linia de la JBL, probabil nu sti ca ferropol si ferropol 24 nu sunt acelas lucru !
Eu intrebasem daca se foloseste ferropol impreuna cu ferrotabs ... nu ferropol 24 impreuna cu ferrotabs, asta citisem si eu in prospect.
Porcu wrote:Se pot folosi impreuna, eu am suplimentat cu Ferrotabs intr-un acvariu plantat foarte-foarte consistent.

Va poruncesc sa nu va certati .

Nu aveam intentia sa ma cert , imi ceri scuze si eu de la kirucd .
Multumesc mult pentru raspuns !
Atunci am sa las pastilele acolo si mai fac teste de FE sa vad cat de repede elibereaza fierul si in ce cantitate ...
kirucd wrote:In linkul de mai sus ai prospectul. Din prospect rezulta ca se folosesc in acelasi timp, ferrotabsul nefiind
suficient. Restul tine de masuratori, de cat fier papa plantele tale, de cat de multe plante ai in acvariu.
Nimeni nu poate sa iti dea o reteta exacta, parerea mea, e functie de acvariul tau.

O zi buna,
Dragos

P.S. Prospectul nu este si in romana dar presupun ca macar limba engleza o cunosti. Daca nu o cunosti,
il poti traduce cu Google.

LE
JBL Tip:
Unstable trace elements cannot be added as long-term fertilizers, therefore your plants also need JBL Ferropol 24
as a daily fertilizer. JBL Ferropol 24 is carefully balanced to be a perfect supplement to the basic fertilizer, JBL FerroTabs.

Si intrebarea mea era , Ferropol si Ferrotabs se folosesc impreuna ?! ... raspunsul tau, ferropol 24 si ferrotabs se folosesc impreuna ! :-) Ne intelegem de minune !
Credeam ca stie cineva un raspuns bazat pe o experienta cu aceste produse , cu presupusul poate sa isi dea oricine ... inclusiv ca eu sunt o proasta care nu stie sa citeasca un prospect in engleza...
nelamurirea mea ramane,

Caracteristici: conceput pentru absorbtia nutrientilor prin frunze contine fier si toate mineralele si microelementele esentiale intr-o forma usor accesobila pentru plante nu contine fosfati si nitrati remediaza deficientele cronice de fier si potasiu Descriere JBL Ferrotabs contracareaza deficienta de fier la plante, vizibila prin tenta galbena si sticloasa a frunzelor, ajutand la o crestere sanatoasa si verde a plantelor, prin aditia de fier, magneziu, potasiu si a necesarelor microelemente. Din acest produs lipsesc fosfatii si nitratii, mentinandu-se, astfel, un echilibru natural in acvariu. JBL Ferrotabs are un efect imediat si de durata. Fierul in acvariul de apa dulce Fierul este un microelement crucial pentru plantele acvatice si ar trebui sa fie gasit in acvariile de apa dulce si iazuri in concentratii de 0,05-0,2 mg/l. Deficitul de Fe opreste cresterea plantelor, iar excesul rezulta in proliferarea algelor. Dozajul de fertilizanti lichizi pe baza de Fe se poate face utilizand instructiunile de utilizare ale producatorilor, insa doza depinde de densitatea plantelor din bazin si de rata de crestere si consum de Fe a acestora. Pentru o crestere optima, se recomanda dozajul dupa realizarea testelor de apa. Ca si alternativa la JBL Ferropol pentru cresterea nivelurilor de Fe, se poate folosi si JBL Ferrotabs. De asemenea, la setarea unui acvariu nou, JBL AquaBasis plus poate fi foloit pentru a adauga suficient Fe pentru primele saptamani. Dupa 4-6 saptamani acesta va fi folosit integral si trebuie inlocuit prin aditia de JBL Ferropol sau Ferrotabs.

http://www.smartbuy.ro/farmacie-pesti/jbl-ferrotabs-30-tablete~1291258.html

citeste inainte sa presupui ca eu sunt proasta si tu destept sau , mai bine taci daca nu ai o informatie corecta !

:-((
nu inteleg nimic
asta scrie si in prospectul din cutie ...
nelamurirea mea este : FERROTABS SE FOLOSESC IMPREUNA CU FERROPOL SAU IN LOC DE FERROPOL !?
nimeni ?
am si eu o noua dilema....
nu gasesc nicaieri informatii despre ferrotabs .Pana acum am folosit ferropol + ferropol 24 si macro de la easy life . Astazi , am dat peste niste pastile, ferrotabs , in prospect scria 1 pastila la 25L si am pus in acvariu.

Ca si valori, FE =1 masurat astazi inainte de adaugarea ferrotabs . Pastilele ferrotabs , inlocuiesc ferropolul sau se folosesc impreuna adica , daca pun ferrotabs trebuie sa pun si ferropol sau doar una din ele se foloseste !? Imi poate raspunde cineva ? nu stiu ce safac, sa scot pastilele din acvariu sau sa le las ? risc o explozie de spyrogira
Creative wrote:ok mersi de informatii o sa ma apuc sa il fac ca am fost astazi pe la Baumax sa vad ce si
cum si cred ca cu 80 - 90 de lei in fac si mai iasa si BOBO o sa revin cu o poza ceva sa va
dati cu parerea daca a iesit bine ce mesteresc

scuze ca ti-am acaparat topicul :-)
ai mare grija cu mestereala ca poti sa omori tot ce misca .
narcis wrote:Pai dupa cum spuneam, vina iti apartine in totalitate. La bricolarea acestui reactor pentru un acavriu de o asa capacitate, unde co2 vine pe banda rulanta, trebuia sa montezi si un difuzor de co2, care in prealabil sa sparga bulele de co2, astfel eviti acumularea de co2. Filtrul tau are un debit de vreo 1200l/h, in functie de ce ai pus in ele mai scade, deci nu ai un debit extarordinar, deci reactorul nu dizolva tot co2 si se acumuleaza co2. La tipul acesta de reactor, daca se acumuleaza co2 se formeaza o mica punga sus de co2, care se va mari pe masura ce bagi co2 si scade cand opresti co2.
L.E. Incerca sa scazi cantitatea de co2 care o bagi in reactor, degeaba bagi mai mult decat poate el sa dizolve.

Sunt lucruri la care efectiv nu te gandesti cand te apuca bricolatul , evident vina mi-o asum. Si acum am acelas sistem pe care l-am bibilit pana am reusit un PH cat de cat constant .Foarte buna ideea cu difuzorul in filtru, diseara asta fac :-) . Nu am gasit un reactor extern cu stuturi pentru furtun 16/22 .
Exista asa ceva ?
bobiciupe wrote:Tina, citi litri are acvariul tau? Ce kh ai? Cite bule/sec bagi in reactor? Mi se pare greu de crezut o asemenea variatie provocata doar de co2 acumulat in reactor

aprox 650 L
Kh 5
GH 8
nu se mai pune problema de bule/sec ... atat de multe ca nu le poti numara :-)
poza e atasata
narcis wrote:@tyna Pai nu este vina reactorului, vina iti cam apartine. Daca nu ai un debit suficient de apa sa-ti miste bulele de co2 si sa le dizolve, normal ca se acumuleaza co2 in reactor, va face galagie, va baga co2 la greu dupa ce electrovalva se opreste. Baniesc si faptul ca ai lasat mai multe bule/sec ca sa ridici nivelul co2, dar reactorul nu le putea dizolva. Plus ca ar fi trebuit sa ai un indicator co2 care sa-l urmaresti, mai ales in perioada punerii in functiune al reactorului.

Debitul de apa , mai mult decat suficient conectat la un eheim 2180 pro3 thermo .
Nu face galagie , este in masa de la acvariu.
Nu poti determina nr de bule/sec astfel incat sa scada si PH-ul si sa nu se acumuleze gaz decat dupa fff multe incercari si e ff riscant mai ales noaptea cand se sting luminile , PH-ul scade muuulltt mai repede decat cu lumina aprinsa cand e fotosinteza la maxim.
Indicatorul de CO2, il urmaresc pe PH controller dar asta s-a intamplat noaptea cand evident... dormeam.
sfatul meu sincer , mergi pe JBL Taifun ...sau aquatic nature tornado , daca vrei extern !

Forum Index » Profile for NightOwner » Messages posted by NightOwner
Go to: