Ce urmaresc:
- Scaderea temperaturii in acvariu pe perioada verii
- Reducerea facturii la current
- Cresterea gazonului de HC si utricularia ( imposibila la momentul de fata datorita inaltimii coloanei de apa)
Decat sa investesc 4200 RON intr-un racitor Teco care va rezolva doar problema racirii apei , consider ca un sistem de iluminat cu leduri rezolva la pachet
toate cele 3 probleme.
Abilitati:
Cunostintele mele despre leduri sunt
zero absolut.
Cunostintele mele despre electronica pe o scara de la 1 - 10 , cu indulgenta
nota 4 .
Cunostintele mele despre lumina, PAR , PUR , spectru ,lungime de unda culoare etc ..
nota 5 .
Abilitatile mele si rabdarea de a bricola ceva ,
nota 7.
Am deschis topicul pentru a primi tot ajutorul de care am nevoie.
Din cauza mediei de nota
5,3 , as cumpara si o lampa gata facuta dar, se pare ca nu exista.
Acvariu:
dimensiuni acvariu : l 185 , l 58 , h 75
capacul original : 185 x 58 h 14 , este din aluminiu.
In momentul de fata , acvariul are in Capac , 8 neoane de 80W 1500mm giesmann cu reflectoare ,care papa o groaza de curent si produc alta groaza de caldura.
Acvariul are colturile frontale rotunjite.
O poza cu acvariul :
Buget
Bugetul financiar
MAXIM , rezervat acestui proiect este de 1500E
Bugetul de timp nu este foarte mare , nu-l pot estima.
Prima lista cu intrebari:
1.Este posibila atingerea scopurilor de mai sus cu o lampa cu leduri? Credeti ca o sa ma descurc cu bricolajul sau sunt doar bani aruncati ?
2. ce leduri trebuie sa cumpar ca sa aiba spectrul potrivit si puterea necesara penetrarii unei coloane de apa de 75 cm si de unde sa le iau?
3. cate leduri trebuie sa cumpar ?
4. capacul acvariului este din aluminiu, le pot lipi direct de capac sau ar fi mai bine sa fac bare de 180 cm cu leduri pe care sa le integrez in capac ?
5. in afara de leduri, nu stiu ce trebuie sa mai cumpar ... imi poate da cineva o lista complete de cumparaturi ??