| Message |
|
|
well, cam asa arata acuma (in atasament). christina lucci sau christina model
dar sa ma revansez, iti recomand :
katee owen
|
 |
|
|
o poza de noapte cu lighioane pe sticla.
mini nassarius -> habar nu am cand s-au inmultit in halul ala + micro brittle star. ma mai uit noaptea din cand in cand dar nu le-am vazut pana acuma la plimbare.

|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:

si-a facut operatie de reducere sani, damit. cristina sau christina ceva. o tin minte ca era amuzant, impresarul era tacsu.
|
 |
|
|
|
E in regula, de la ultimul post s-a facut verde integral (dar nu mai are bubbles ca in vechiul loc doar catodata seara), nu se mai misca, stie ora de masa ca fix la fiecare 3 zile e umflata fara masura la ora 4 cand ma asteapta sa ii dau de mancare.
in plus gsp-ul si-a revenit si nu cred ca l-a atacat, se freace amandoi unul de altul.
Mie imi place mult, cand fac acvariu mare vreau sa iau si una rosie.
|
 |
|
|
|
sa nu uiti sa il calibrezi cand il iei, al meu avea o eroare de 2 linii. atc-ul, teoretic apa de osmoza ar trebui sa fie pe 0, dar e bine sa il verifici si la plaja supoerioara, eu de aia am luat si sera-ul.
pompa de recirculare nu e pompa de valuri, o sa ai un flux constant fara nici un farmec chiar cu loclines. nu zic ca e rau dar se poate si mai bine.
redirectionarea a fost gandita de la inceput asa : am luat o teava care se prindea bine pe inelul pompei si am folosit-o sa fac gaura in perete cand era cm-ul moale, pe care am largit-o putin cu un dremel si i-am dat forma conica. teava am incalzit-o si am facut un deflector din ea. la koala e un deflector care era facut de fabrica pentru pompa lui.
Cand am montat mi-am dat seama ca deflectorul era cam inubil, pentru ca gaura fiind mare puteam orienta pompa direct in ce directie vroiam. ca sa astup gaura din jurul pompei am facut un inel dintr-o punga plastic pus pe inelul pompei care acopera gaura. o sa fac o poza cand ajung acasa.
asa o sa ai practic 2 pompe de valuri programabile, in loc de o pompa de valuri si un jet de apa.
Pe de alta parte e clar mult mai simpu cu pompa de recirculare.
|
 |
|
|
Daca mergi pe modelul koala/meu cu gaura pune pe post de pompa de retur tot un rw4. eu vreau sa scot tunzeul (am un 6015) din compartiment si sa pun tot un rw4. Pot sa controlez flowul samd. Asteptam doar sa mai apara una pe la bursa marina :p. pompa de recirculare merita daca ajungi la sump.
Refractometru comanda unul atc de la chinezi exemplu : https://www.aliexpress.com/item/2016-hot-sell-new-hand-held-brix-0-100-refractometer-salinometer-arrive-ATC-from-10-to/32702505097.html gasesti si pe ebay.co.uk
+ unul de backup de genul https://www.nevertebrate.ro/sera-hidrometru-marin-2090
la mine era cam dereglat atc-ul. l-am reglat cu sera apoi cu apa de osmoza, dupa care a crapat (vina mea), si am mai comandat unul de la chinezi.
Mai exista alea cu brat, dar desi sunt precise, o mica bula pe bratul ala iti distruge tot fengshuiul.
|
 |
|
|
|
yellow cori wrasse, dar trebuie sa securizezi acvariu, al meu incerca sa sara aproape zilnic din el cand se stingeau luminile. a reusit pana la urma. alternativ six line wrasse.
din cate am citit nu cred ca poti tine un yellow tang, spatiul in display e prea mic.
ce zici de flame angel ? e cam scump.
yellow watchman + pistol shrimp.
|
 |
|
|
razvan249 wrote:Ai mei provin de la Coralis. Deci????
Intreaba-i pe cei de la coralis daca vin din crescatorie sau captura. probabil crescatorie daca sunt juvenili.
Totusi, dan esti sigur ? Ai mei tot crescatorie cred ca vin (luati de la tropheus si la ei era specificat "prinsi cu mana fara otrava" daca erau capturati, la cei pe care i-am luat nu era specificat nimic) si intr-o saptamana era bine infipti in ciuperca. ba chiar cred ca si ciupercii ii place, ca de obicei se strangea noaptea si astia ramaneau pe afara, dar dupa cateva luni a renuntat, sta deschisa si hidratata tot timpul.
|
 |
|
|
Asa informativ, daca ai luat euphylia probabil o sa ajunga in ea. Si daca se baga in ea nu cred sa se mai muta dupa aia in anemona. Ai mei trazniti stau intr-o ciuperca paroasa desi au ditamai frumusete de anemona langa.

|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Aquaplanet are site-ul in constructie, mai e de asteptat
ah, daca e nou cred ca l-am confundat cu altul. l-am pus in bookmarks, o sa ma mai uit pe acolo.
o erata : pret fix indiferent de cantitate. -> pret transport fix indiferent de cantitate (greutate).
|
 |
|
|
|
Nevertebrate - probabil cei mai seriosi din Romania. Cel putin pe partea de apa dulce, cu saramurile n-am colaborat.
Am pe cineva in cluj care vine prin bv, am tot incercat sa comand samarura de la ei si furnizorul lor nu a avut ce am vrut stoc toata vara. si nici macar nu era ceva super rar cautam un fasciatus, yellow watchman, pistol shrimp chestii de genul. Nu trimit iarna. In rest experienta foarte buna cu ei, raspund repede, preturi decente, pret fix indiferent de cantitate.
Reefcenter -> i-am intrebat de o chestie de pasti parca, mi-au zis ca sunt in concediu si ca ma suna ei cand ajung la sediu (cred ca intrebasem cat de mare era un foxface) nici acuma nu am mai auzit de ei. Nu trimit iarna.
Tropheus in general ok, dar si ceva dezamagiri (un blue hermit M era minuscul, il confundasem cu un cerith), imi place ca trimit iarna impachetat super profi.
Coralis nu mi-au placut ca nu au afisate preturi, nu trimit preturi pe email, nu trimit stocuri, am trimis vreo 2 emailuri sa intreb de o potentiala comanda (dupa ce mi-au zis ca trimit cu blablacar) nici acuma nu am primit vreun raspuns. Sunt abonat la stoc email, cred ca am primit 2 emailuri in primavara, dupa aia nimic. Magazinul arata super, totusi e cam idiot sa te uiti intr-un acvariu, sa intrebi cat costa xxx, sa iti zica ca nu au pe stoc, sa vina la acvariu sa vada ca totusi e unul pe acolo si sa caute iar pretul. cand esti interesat de mai multe specii / preturi ai sentimentul ca ii deranjezi cu insistenta ta. (sunt din brasov si nu merg in fiecare zi acolo de aia tot intrebam una alta). daca aveam o lista in mana si preturi nu mai bateam campii.
Coral Farm desi am zis ca nu iau de la ei pana la urma am luat cate ceva. Ma enerveaza lipsa de preturi la unele chestii, dar macar pare ca daca au pe site in stoc, chiar au si in stoc. Au trimis cu blablacar cred, probabil trimit si iarna.
Aqualife m-am enervat o data mai demult cand am stat si am studiat o noapte intreaga, am selectat ce vroiam, totul era pe stoc pe site, mi-a zis ca de fapt nu sunt pe stoc. Combinat ca nu prea existe autobuze la ore decente de acolo -> brasov din pacate nu cred ca o sa comand prea curand. Nu stiu daca trimite iarna.
Echipamente acvarii -> aceiasi experienta ca dan, dar nu am comandat nimic viu de pe la ei.
aquaplanet -> nu stiu daca am vazut vreodata un pret la un pestan marin, asa ca nu frecventez site-ul.
experiente total pozitive, transport iarna, poze reale, preturi bune -> bursa marina.
Cer scuzele de rigoare daca am neindreptatit pe cineva.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Nici pe olx nu faci hartii, dar daca bati politia la cap se rezolva tepele. Personal am rezolvat 2.
|
 |
|
|
|
Ca prim pas trebuie sa reglezi aparatul pe custom white balance folosind un cartonas alb de reglaj pus in acvariu. Nu folosi flashul. Inchide toate luminile ambientale, fotografiaza-l noptea cu luminile lui aprinse. La dlsr cele mai bune rezultare le-am avut cu o lentila fixa 50mm f1.4 (de portrete), f-ul mic a contat mult fata de 3+ care e la lentilele "standard". Opreste pompele ca miscarea iti strica focusul.
|
 |
|
|
Yui Marine pentru cei interesati sa aprofundeze mai indelungat subiectul. are un nume chiar potrivit pentru aria asta  .
|
 |
|
|
|
Te deranjeaza microbulele alea rau sau alta e problema ? nu de alta dar am citit ca unii baga dinadins microbule in acvariu cu o "piatra" de aer din lemn. Din cate am citit ar trebui sa dispara de la sine dupa un timp, dupa ce isi revine skimmerul.
|
 |
|
|
eu nu am reusit sa obtin cu dremelul dintii respectivi si nu a avut rost sa tin placa pe spate, ar fi fost doar o chestie inutila in plus. daca reuseam sa fac dintii era alta treaba. mai ai varianta sa cumperi un pieptene si sa il lipesti, parca am vazut pe aqua life, dar mi s-a parut prea scump. ( https://www.aqua-life.ro/piepten-preaplin-overflowbox-beananimal-herbie-overflow-aqua-medic-pvc-constructie-overflow-acvariu-recif-marin-apa-sarata-dulce-aqua-life )
nu stiu sa iti fac o aproximatie, dar e extrem de poros si usor. si casabil aveam impresia ca il rup in mana. eu am luat tot stocul pe care il gasisem la magazin, ~12kg, i-am rugat sa imi faca o poza cu pietrele si o linie sa imi fac o idee de dimensiuni/greutate. din pacate nu mai am poza.
Oricum, din experienta personala ti-as recomanda sa iei mai putin cat sa faci peretele respectiv, si restul sa astepti un stoc de piatra vie integral de la un coleg de forum. ai alt inceput, eu dupa vreo 4 luni am scos tuff-ul si l-am inlocuit integral cu piatra vie veche, arata mult mai bine si este deja populata cu multe chestii. (initial am pus tuf uscat + cativa bolovani de life rock).
Daca nu e gata acvariu si gasesti o oferta buna poti sa ti piatra vie intr-o galeata mai mare, cu o pompa si piatra de aer din lemn (sa aibe microbule), cu un neon/veioza deasupra. eu asa am tinut-o cred ca ~2 saptamani si a fost ok.
|
 |
|
|
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/38183.page
aici e inceputul, peretele ala ca si despartitura a fost furat cu nesimtire de la cubul lui koala.
nu e nici o placa despartitoare, am lipit peretele de beton intr-o forma de lem pe dimensiune (cm11, cred ca a stat in cada vreo 2 saptamani) cu spartura de coral ( Aquadeco Coral Tuff ) cu silicon de sticla (din pacate nu prea etans, in camera pompei a intrat nisip prin partea de jos). dintii sunt fasii de sticla (le-am dat cu putin smirghel sa nu taie) lipiti cu silicon. facusem dintii tot din cm11, dar s-au rupt la decofrare.
initial am vrut sa fac 2 pereti in stilul asta (+cel din spate), dar am renuntat.
citeste http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/26040.page
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23693.page
am invatat multe de acolo.
|
 |
|
|
|
multam elven, sunt.
ocean, nu am reusit eu mai nimic. am scris mai sus, s-au inmultit in prostie. ciupercile / paroasele am inceput cu una in general, acuma am minim 4 din fiecare. doar le-am infipt cat mai bine in crevase. la fel si cu restul, am pus colonii micute, doar cam pe 30% am suprafata am pus eu softies, restul sunt crescuti natural.
Nu stiu zau ce o sa se intample mai departe, ca ele se divizeaza/inmultesc in continuare si nu mai am spatiu. mai sunt vreo 2 luni minim pana fac acvariul mare. s-au mutat si in crevasele care stau mai in intuneric (am amenajat rocile in asa fel incat sunt 3 crapaturi care trec din fata stancilor pana in spate, se vede cum trece sixline-ul in video). si alea s-au umplut intai de anthelia blue, acuma si de ciuperci.
Am un boxer shrimp care s-a mutat in spatele rocilor (am crezut ca l-am pierdut) pentru ca nu are pe unde sa se plimbe in fata.
Mie imi place cum arata, sa vad ce se mai intampla.
|
 |
|
|
ceva asemanator e al meu : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/38549.page
compartimentul e pe lateral si are ~10 cm. nu cred ca iti ajunge fzn-ul.
|
 |
|
|