[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: zamolxes
Forum Index » Profile for zamolxes » Messages posted by zamolxes
apropo, chiar nimeni nu stie ce e gogoasa asta ? )

image

am primit una si acuma am 4 ) niata sunt subtirele seara sunt triple.

tre sa vad care imi e contul pe nanoreef si o sa intreb si acolo.

dan.pavelescu wrote:Se prezinta bine

Intrebari:

- ce lampa ai, mars aqua? esti multumit de ea?
- ce e pufosenia mare, din fata-centru?

nu mai e pe ebay se pare, dar e exact ca asta : https://www.ebay.co.uk/itm/Mars-165W-Dimmable-LED-Aquarium-Light-Full-Spectrum-for-Reef-Coral-Marine-SPS/281794081225?epid=1753534968&hash=item419c3c71c9:g:35EAAOSw5YNZslCJ am platit 78 lire, transport inclus, fara nici o alta taxa. foarte multumit, in afara de torch coral care de la inceput nu i-a placut ceva (dar nu sunt convins ca lumina), nimeni nu se plange.

covorul ala de pe piatra ? un gazon de gsp, am 3 de culori diferite in acvariu. (cred) )

da, mare aglomeratie, am avut intentia sa scot sa si dau din ciuperci dar nu reusesc sa le conving sa isi dea drumul singure si nu am inima sa le razuiesc. de cand le am majoritatea s-au divizat de 4 ori minim. cele in care stau clownii au vreo 8 diviziuni.

din pacate in curand trebuie sa ma apuc de eradicat xenia, invadeaza polypii pur si simplu, nici nu stiu cum o sa o tai printre ei.

da, in "realitate" arata culorile mult mai vii, dar trebuie sa invat sa lucrez mai bine cu aparatul asta .
Poate ajuta pe cei care vor sa treaca la un acvariu marin si sunt speriati, asa cum am fost si eu.

Imi cer scuze daca confund oamenii/locurile/echipamentele.

Acu mai bine de 10 ani (cred) cautam prin Bucuresti niste apistograme. Am ajuns la un magazin (cred dar nu sunt 100% sigur ca era o femeie care se ocupa de el, florentina ?) si de acolo la un client din pacate nu ii mai stiu numele care a fost foarte amabil si in loc sa ma ignore cand m-am bagat in discutie cand vorbea de acvariu marin, m-a luat cu el si mi-a prezentat acvariu lui.

Din pacate a fost o experienta demoralizanta.

Adica acvariul arata bestial de bine si ma gandeam ca vreau si eu unul. Adica no, cumperi 1 peste coral/luna nu il simti ca pret.

Asta pana cand mi-a aratat dulapul. Cu sump (habar nu aveam de sistemul sump pe atunci), cu prize inteligente, automatizari, mini calculator cu display monitorizare paramentrii, ato, medii de filtrare, pompe de dozare samd. Dupa aia dulapul 2, cu hrana, aditii, sare marina, teste, echipamente de rezerva.

Cam acolo s-a terminat intentia mea de a avea un acvariul marin, si am terminat subiectul pana acuma 2 ani, nici macar pe youtube nu ma uitam la marine. Mai oftam prin grecia ca ce fain ar fi sa fac un acvariu cu o caracatita (asta pana cand sa aflu ca traiesc ~1 an si se baga in toate gaurile), cu un vierme penat ca vedeam unii absolut bestiali pe sub apa samd.

Ce mi-a schimbat optica vs memoriile mele a fost ca am ajuns din greseala pe https://www.nano-reef.com/forums/forum/3-aquarium-journals/

Dupa 2 saptamani in care citisem zilnic jurnalele + forumul ma hotarasem se incerc cu acvariul in care tinusem apistogramele si daca imi iese acvariul de softies care il vreau sa trec la unul mai mare (care e in lucru). Cam pe aici am ajuns cu softies, in curand va trebui sa eradichez xenia ca e cam nesimtita. : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/38549.page#p377645

Ca un rezumat, nu va speriati cum m-am speriat eu de ceea ce se vehiculeaza in materie de costuri. Bineinteles ca e mult mai bine sa ai aparatura de 10.000+ de euro, dar se poate si mai la buget. Cel mai impotant atribut mi se pare rabdare si sa iti constientizezi limitele. Jurnalele de pe nano reef (si cele de aici) iti pot da zeci de modele functionale pentru toate acvariile intinse pe ani, cu sump sau fara, cu automatizari sau fara, cu corali/pesti fara batai de cap, sau altele la nivel de expert.

Urmatorul pas la mine e tot un acvariu mai mare (240+) cu sump dar tot cu softies in principal si mai putin haotic decat este cel acuma. Practic imi e foarte greu sa realoc ciupercile/polyps si ce mai sunt pe acolo, de xenia ce sa mai zic. Ar trebui sa razuiesc pietrele.
Nu am specificat, fac schimburi de apa saptamanal ~10l cu red sea coral pro. Pierd minim 1 l pe zi la evaporare, completare cu apa de osmoza tds-ul imi arata 8.
CatalinBarbu wrote:https://www.olx.ro/oferta/colier-plastic-fasete-soricei-3707-6mm-ID9FCIL.html

Scuze...poate exprimarea nu a fost foarte inginereasca... Le mai zice bride, coliere.....eu le-am pus denumirea "populara"

fa?eta aici :p (sh)
pentru cine are timp si indemanare nu ar fi prea greu de facut o plasa din naylon de pescuit. eu am vrut sa fac pentru al meu care e micut, dar m-am cam plictisit pe la 1/3. cred ca e cel mai bun compromis intre marime ochiuri (faci de cat vrei), marime fir (gasesti de toate) si transparenta. un dremel sa faci gaurile in rama (le facusem la 5mm) si apoi impletesti.
am mai facut niste poze si un filmulet la repezeala. tocmai am facut schimbul de apa. in filmulet apare si sixline-ul ca nu am reusit sa il prind in poze.

ce am schimbat fata de postul de mai sus, am mutat pompa rw4 in fata si am pus-o pe programul else + night mode.

yellow wrasse a sarit din acvariu am luat un sixline. din pacate yellowul incerca sa sara din apa de aproape de fiecare data cand se stingeau luminile. dupa mai bine de 6 luni a reusit.

am mai pus un serpent starfish, negru.

o anemona green bta considerand ca acvariu este cat de cat matur. am avut niste probleme cu ea, acuma pare ok.

cabbage coral

clownii tot in ciuperci stau, ii doare in paispe de anemona.

a aparut o aiptasia, am rezolvat-o cu aiptasia-x.

am un polyclad flatworm de prins.

wishlist cred ca renunt la pistol/goby cel putin deocamdata, dar as baga o domnisoara springeri.

image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image
http://www.agropataki.ro/plasa-contracartita-1-x-10.html

vezi ce mai au pe la plase magazinele agro, cred ca si aia antipasari e buna, dar e subtirica ca si grosime fir.
am un sixline de cand yellow wrasse-ul a reusit sa sara prin 2 randuri de plasa din capac si a ajuns pe parchet, dar nu mananca polycladuri. se pare ca nimic nu mananca polycladuri si nici chimicalele gen flatworm exit nu ii omoara.

deocamdata nu ma deranjeanza, e de cel putin 6 luni in acvariu (ca nu am mai bagat nimic mai mare in acvariu de atunci) si nu am pierdut nici melcii mari nici cowrie deci pagube nu mi-a facut, dar trebuie neaparat sa il prind inainte sa bag o scoica.

... si nu mai e acolo. trebuie sa fac o capcana cu o scioca ceva in ea weekendul asta.
L-am gasit, leopard polyclad flatworm.

https://www.marineaquariumsa.com/threads/leopard-polyclad-flatworm.61162/

din cate am citit partea buna ar fi ca nu sunt multi, probabil e singurul (sper). Partea proasta e ca omoara melci (nu am gasit morti din cei care nu se inmultesc, aka nassarius mari tot 4 am + o cowrie), restul se inmultesc (seamana cu niste mini nassarius) asa ca nu stiu cati mor.

partea proasta e ca mananca si scoici, ceea ce e problematic pentru ca vroiam o tridacna cand trec la acvariul mare.

sper sa il mai gasesc acolo, ca plecasem deja de acasa. pacat de el, arata superb, parca se misca roca cand l-am scos am crezut ca vad dublu.

a mai ramas gogoasa, sper sa nu fie vreo bomba chimica ).
multam, sper sa il mai gasesc unde l-am lasat

coralul cel din centru.

image
azi a trebuit sa scot un crevete din camera pompei si pe o piatra am vazut un covor miscator cu pete albe ca suprafata e de vreo 2cm2 minim.

are cineva idee ce e ?

+ coralul in forma de gogoasa galbena. ceva sinularia ?

multumesc.

image image
sincer sa fiu nu stiu cum/unde au reusit sa se promoveze, eu i-am gasit aiurea pe a doua sau a treia pagina la google search .
pare rau, nu am reusit sa gasesc data de expirare .

eu sunt discromat si probabil e tiparita cu negru intr-un colt spre negru .

o sa ma uit cand ajung acasa, dar din cate stiu sarea marina nu "expira". sau daca expira, nu are nimic.

daca o tii in cutie ermetic inchisa, ferita de umezeala, e ok.
mai am 3 colonii marisoare de gsp, nu imi pare rau dupa ala si nu vreau sa stresez mai mult anemona.

inca pare ok, nu s-a mai mutat, seara se retrage in vizuina (cred ca e o pestera acolo) ziua sta la vedere si falfaie multumita. tot mai e albicioasa dar nu in exces.
l-am vazut si pe ala, dar cred ca e mai bun pentru sisteme la picatura ca sa poti strangula furtunul flexibil sau trebuie marita mult dimensiunea furtunului pentru "trafic" normal si pana la urma ajunci parca la o uratenie si mai mare. nu ca primul design ar fi exagerat de frumos.

in plus imi place cum se amorseaza primul, nu trebuie sa ma joc cu furtunase pe sub apa.
salut,

daca te multumeste unul nu prea aspectuos, poti sa faci asa ceva :

https://www.youtube.com/watch?v=-4v8kyuP25A

eu mi-am luat tevaria si trebuie sa imi fac timp sa cuplez. eventual la tine cu tevi ceva mai mari. 1.5'' principala si 3 tubul din acvariu, si sa ai grija sa le lipesti bine (lipici special de pvc), ca daca intra aer pe undeva face mai urat.

cat despre sare eu am folosit red sea simpla si coral pro am fost multumit de ambele. pestii nu cred ca sunt prea pretentiosi vs coral.

cand am cautat aici a fost cel mai ieftin :

http://www.pro-aquarium.ro/magazin/apa-marina/sare-marina-coral-pro-salt-22-kg-660-liters-galeata-red-sea/

au si normala : http://www.pro-aquarium.ro/magazin/apa-marina/sare-marinared-sea-salt-22kg660-litri-galeata/

dar fiind la acelasi pret poti sa iei pro-ul, are sigur "trace elements".
+ transport gratuit.
un update, pare ca nu mai are de gand sa se mute, a mai mancat juma de crevete azi. gsp-ul e inchis complet in partea aia cred ca pot sa ii pun cruce . isi revin si tentaculele la culoarea normala, cand iesise erau mult mai multe albe.

Forum Index » Profile for zamolxes » Messages posted by zamolxes
Go to: