| Message |
|
|
eu am salvat linkul asta : http://www.ultimatereef.net/threads/hydra-hd-presets-share-share-share.796834/ in caz ca o sa iau vreodata vreo hydra.
probabil ca mai sunt.
|
 |
|
|
|
mda, am ramas la tratarea cu var stins. o sa incerc aitpasia x prima data. Stiam de omul care i-a fiert si aproape a murit, nu si de cel cu ochii.
sau varianta si mai safe ii acopar 1-2 luni cu ceva.
|
 |
|
|
archangel82 wrote:
CatalinBarbu wrote:Daca gasesc berghii, ceea ce e destul de greu, o sa scot yellow wrassele. Iar daca termina de mancat totul la mine in bazin sigur mai gasim altul unde sa aiba ce sa manance
eu vreau sa cumpar un yellow wrasse...cum se comporta?
mananca spaghetti? sau vermetid snails?...dar melcii cei mici conici ce mai stau pe melci?
de ce te-a scapat pe tine?
mersi
sare din apa.
pe mine m-a scapat de amfipozi si cam atat.
spaghetti am, nu a mancat (si nici 6 line-ul)
vermetid la fel ca mai sus.
|
 |
|
|
Am o piatra "invadata" de zoa/polyps comuni, din cei maro. Nu am cum sa scot piatra afara din acvariu. https://img.plici.ro/image/trI in stanga
Vreau sa fac ceva loc pe acolo ca sa pun altii mai cu pedigrii care si-au terminat teritoriul de pe pietrele pe care au venit.
Cum scap de astia "boschetari" ? A incercat cineva cu hidroxid de calciu (kalkwasser) cum se recomanda pe dincolo ? Se gaseste si pe la farmacie (am vazut ca e folosit si la dentisti), ca nu vreau sa iau cateva kile de la brico de var stins. Totusi, nu as vrea chiar sa ii omor.
Metoda 2 gasita ar fi taiarea de pe piatra cu o lama si donatie. Nu stiu daca am pe cineva prin bv care sa vrea polipi din astia, dar daca vrea cineva :
Problema 1, parca am citit ca unii sunt otravitori, la taiere nu fac urat ?
Problema 2, daca le ramane baza pe piatra, nu cresc din nou ?
Altei idei ? aitpasia-x merge si la ei ?
|
 |
|
|
Sa nu o deochi
Asteptand mancarea :
|
 |
|
|
Multumesc, ma stresa de mult faptul ca nu stiu ce specie de melci sunt, mai ales ca sunt printre putinii care se inmultesc in acvariu se pare, de aia le tot ziceam mini nassarius  .
Am bagat cele 2 pompe (un tunze si un rw4) la otet.
Am scos multe mini brittle star din ele si le-am aruncat in acvariu inapoi, totusi in tunze au mai ramas o gramada.
Nu am crezut ca am atat de multe in tot acvariu, daramite in pompe.

|
 |
|
|
CatalinBarbu wrote:
bulan77 wrote:metoda folosita de mine , care a dat rezultate , a fost sa fierb apa de osmoza , sa o pun intr-o siringa cu ac si sa tintesc aiptasia cu ea.
Aiptasia se topeste toata si poti sa o inlaturi cu acul foarte usor sau poti sa o tragi in siringa
a functionat de fiecare data
O sa incerc chiar azi treaba asta. Sa vad cum e.
Ai intepat aiptasia si ai injectat-o sau doar ai dat drumul la apa fiarta in fata ei?
personal am incercat si metoda asta, problema la mine a fost ca la aitasia-x, se dizolva capul dar ramanea restul -> probabil se rezova cu seringa si furtunas. problema 2, ce faci cand e una printre ciuperci, ma doare inima sa oparasc ciupercile.
primul pas : https://www.youtube.com/watch?v=ePokzPWzsgk
al doilea : https://www.youtube.com/watch?v=yfUDxLRn9dI
1-> hranit cu aitpasi-x
2 -> asteptat ~10 minute sa vad ca se dizolva coroana
3 -> pus furtunasul exact unde e animala
4 -> zis la nevasta sa traga tapan de piston.
5 -> aruncat nenorocirea la wc.
s-au desprins toate pana acuma. (am avut 4 in locuri diferite). am si pepermint shrimp dar nu pun gura pe ele.
|
 |
|
|
elven wrote:adica dupa hranire, aiptasiile se desprind ? pare interesanta metoda...poti sa ne faci un filmulet sau sa ne detaliezi s o folosim mai multi ?
hrana intre ghilimele. adica dupa o doza de aitpasia x.
|
 |
|
|
|
Nici eu nu am reusit cu aitpasia x, pana nu am updatat medota de lucru.
respectiv dupa 10-15 minute de la hrana, am atasat un furtunas (din ala de la pompa de aer) la o seringa de 100ml, eu am tinut capatul furtunasului acolo unde era aiptasia si nevasta a tras rapid de seringa detasand nenorocirea de pe piatra fara resturi.
|
 |
|
|
cuc-ul meu la 110l
mini brittle stars. o gramada, o sa fac un topic ce ce am adunat dintr-o pompa.
4 nassarius snail -> se plimba pe sub nisip.
4 cerith, dar nu i-am vazut de mult.
2 turbo, morti.
1 blue leg hermit crab
2 red legs hermit.
1 fightning conch.
Principalii : o gramada mare de ... mini nassarius. sunt melci care arata ca nassarius http://www.wetwebmedia.com/snailid8.htm prima poza din dreapta sus nu depasesc 1 cm si se inmultesc in acvariu fara probleme. mananca alge.
spaghetti worms
2-3 melci de mediterana, cred ca se inmultesc si ei ca am vazuti cativa pui.
1 ... melc din ala piramida de mediterana care nu il msulgi de pe piatra.
nu stiu daca se incadreaza la cuc, 2x serpent star.
|
 |
|
|
|
Arata simpatic crabul, dar cred ca e hairy xanthid => nu e reef safe.
Prima regula pe care mi-am notat-o la crabi e ca daca are varfurile clestilor ascutite, nu e reef safe.
|
 |
|
|
|
apropo de mandarini, din cate am citit aia mananca copepods si amfipozi foarte mici. nici o sansa sa inghita exemplarele mai mari, deci nu te baza prea mult pe ei.
fata de yellow wrasse, 6 line-ul nu a avut nici macar o incercare sa sara din acvariu, yw-ul incerca in fiecare seara. mai am 2 nemo si un ecsenius, nu are treaba cu ei.
|
 |
|
|
|
Eu as scapat cu yellow wrasse, la fel misunau peste polipi, ajunsesem sa suspend o piatra cu fire de naylon. Stiu ca se zice ca ii mananca pe aia afectati de boala, dar ala nu avea chiar nimic, si-a refacut muscaturile dupa un timp, polipii nu erau bolnavi sau mai stiu eu ce, daca erau, nu s-ar fi "reparat".
Din pacate yw-ul s-a sinucis si incepusera sa isi faca iar de cap, am luat un 6 line care ii rupe si el, desi cred ca e cam maricel pentru acvariul meu. macar nu are nici o intentie sa sara din acvariu..
|
 |
|
|
|
nu se vede clar, dar nu cred ca sunt puieti de peperminti. copepods mai degraba, si o sa traiasca.
|
 |
|
|
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/38549.page#p346244
asta a fost si la mine inceputul, au ajuns mai incolo la 2+ cm ca in poza de la adivb. mai bine nu bagi corali inca  .
la mine le-am lasat sa dispara natural, cu un aport de la cuc. dar tot a fost o faza de vreo 2 luni minim.
|
 |
|
|
|
Comfirm si eu, din aia am facut placa despartitoare, si am tinut si in acvariu o perioada. pe post de piatra vie sucks, dar pentru decor e execelenta. foarte usor de spart si manevrat, o poti rupe cu mana.
|
 |
|
|
Humbert wrote:
apropo, voiam sa zic ca am cumparat recent un tub din asta cu led (maidanez), de 8W si 60cm cu gandul sa-l folosesc ca lumina pentru standul de la acvariu
dar cat am tinut coralii in carantina, li l-am pus lor pe post de lampa.
un link ? ma tenta sa pun si eu la sump.
|
 |
|
|
Humbert wrote:
gsv wrote:MarsAqua 165W am comandat si eu de pe ebay inainte de Craciun si mi-a sosit mai devreme (intre Craciun si Revelion. Pe site scria ca imi ajunge pe 6 ianuarie). M-a costat 100$. Si cum zice zamolxes, au depozite si in Europe. Asta e userul: topledfactorystore. S-au miscat incredibil de bine.
am o intrebare: cum anume o sa fixezi lampa asta deasupra acvariului?
eu deasupra acvariul am un corp de bibioteca, am infipt carlige in el si am atarnat lampa cu firele incluse la pachet.
tot model diy, poti sa faci un suport din o teava (doua eventual) indoita prinse pe spatele standului cu coliere metalice de care atarni lampa.
un exemplu : http://reeftools.com/news/building-a-light-rack-from-conduit/
e ceva mai ieftin decat un suport de 100 euro 
|
 |
|
|
Sincer sa fiu in as investi intr-un apex si MA vs lumini superprofesionale. Asta nu ma impiedica sa visez la hydra-uri  .
Chiar, exista Apex china version ?
http://www.utahreefs.com/forum/forum_posts.asp?TID=78107&title=mars-aqua-on-an-apex-controller
|
 |
|
|
|
Daca esti interesat de MA am primit o oferta de pret de la "furnizor".
Hi xxxxxxx
We do not sell this aquarium light on our official website.We only have two size: Mar Aqua 165w good for 24"x24" tan,and ,Mars Aqua 300W good for 24"x38" tank.
My best price for the Mars Aqua 160w is $ 93USD, price for a Mars Aqua 300W is $ 166USD
Livreaza din ue, vin relativ repede (daca nu au facut vreo magarie in ultima perioada).
Da-mi un pm daca te intereseaza datele de contact.
|
 |
|
|