[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cr1st1an
Forum Index » Profile for cr1st1an » Messages posted by cr1st1an
Nu sunt adeptul solutiilor de declorinat dar am uitat sa las apa din timp pentru a se elimina clorul si azi trebuie sa fac schimbul de apa.
Deoarece nu am folosit pana acum asa ceva, va rog sa imi faceti rapid o recomandare pentru a cumpara un produs ok.
Multumesc.
Fertilizez deja cu Dennerle nano daily si pun Easy Carbo pentru ca acvariul nu va avea CO2.
Sper sa reziste plantele fara el.
Dupa ciclare am de gand sa pun vreo 3 boraras sau endleri in functie de ceea ce voi gasi in acel moment, 7-8 neocaridine blue topaz sau bloody mary (inca nu m-am hotarat care din ele) si 2 melci spiral horn.
Daca aveti vreo sugestie sunteti liberi sa va exprimati
Poze dupa o zi, s-a tulburat putin apa.
Cred ca am gresit pentru ca nu am spalat nisipul.
A fost mai dificil asa sa pun plantele.
Plus ca, (a se vedea in prima poza) pare ca inca mai e aer in substrat.
Nisipul pare cumva separat, parca stratul de deasupra al nisipului nu e ud.

Am avut dificultati cu introdusul in substrat a plantelor stem.
Spatiul foarte redus
O sa fac mai multe posturi, nu se pot aduga mai multe fotografii odata.

Salutare,

De ceva vreme voiam sa imi fac un nano si ieri am reusit sa ma apuc de treaba.
Acvariul este un nanocube Dennerle de 20 litri.
Lampa powerled 5.0, filtrare nanocorner dennerle cu extensie in care am pus matrix cat a incaput.
Substrat fertil DeponitMix si peste el am pus nisip tot de la Dennerle, Sulawesi Black.

Mai jos am pus pozele:

E ceva timp.
Multumesc pentru raspunsuri.
De cat timp folosesti produsul?
Intrebarea era pentru cei care au folosit produsul, si am inteles ca te numeri printre ei, daca ati vazut o imbunatatire in timp a calitatii apei, si daca ati observat reactii adverse.
Asta inseamna ca pentru a-l folosi trebuie sa ai un acvariu bine plantat si nu prea multi pesti.
Colega, am inteles ce spune ca face. Doar ca orice reactie are o contrareactie. In acest caz eu presupun ca favorizeaza cresterea amoniacului.
Pana la urma ar fi tot o minune sa transforme chiar si o mica parte din mizerie in nimic.
E cineva care foloseste seachem pristine? Oare chiar poate reduce mizeria din substrat?
Eu am oarece semne de indoiala pentru ca din ce stiu eu nimic nu dispare ci doar se transforma in altceva.
Multumesc pentru ajutor, o sa iau DeponitMix o cutie de 1kg si 4 kg nisip dennerle solawesi black.
Multumesc pentru sugestii, cum am mai scris mai sus, am 5 specii de anubias, le cunosc binisor.
Intrebarea e daca pentru plantele enumerate mai sus am nevoie de substrat fertil.
Eventual avantaje/dezavantaje substrat inert vs fertil.
Eu le-am avut fara aditie de co2 pe care am pus-o ulterior.
S-a vazut clar diferenta.
Dar in nano nu trebuie sa creasca prea repede.
Pe langa plantele enumerate mai sus mai vreau sa pun si bucephalandra brownie, staurogyne repens,salvinia auriculata si cryptocorine crispatulata.
Acvariul a venit, astept sa vad ce substrat sa comand.
Deci, ceva pareri ?
Cu substrat fertil sau inert pentru plantele enumerate?
Liv wrote:Pt. Anubias si java moss substratul nu are aproape nici o importanta. Nu sint complet lamurit la Anubias deoarece face si radacini. Care radacini stau foarte bine in masa apei fara sa se ingroape in substrat.

Am in celalalt acvariu vreo 5 tipuri de anubias si le merge bine. Acvariul e tot cu substrat inert.
Poate am fost prea evaziv in exprimare asa ca o sa incerc sa fiu mai obiectiv.
Practic acum ma gandesc la doua variante:

1. Am luat in calcul si o varianta cu substrat fertilizant, vag as merge pe combinatia Dennerle Deponitmix + Dennerle Sulawesi Black.
Oare merita sa pun substrat fertilizant pentru plantele pe care vreau sa le pun?
2. Varianta fara substrat fertilizant, doar cu Dennerle Sulawesi Black.

Vreau sa pun neocaridine. Avand in vedere ph-ul meu marisor, este in regula daca iau un substrat ca Dennerle Sulawesi?
Din ce am citit, acesta nu modifica ph-ul apei. Oare ar trebui sa iau altceva care sa mai scada din ph?
Uite, asta am eu in filtru:
https://www.nevertebrate.ro/material-filtrant-biologic-seachem-matrix-1l-vrac-3216
Vezi la descriere despre ce este vorba.

Nu e exagerat numarul de pesti pentru acvariul ala. Probabil va trebui sa faci schimburi de apa mai dese. Totusi, foarte important este sa vezi daca ai putea pune macar ceva medii de filtrare biologica pentru vietati in filtrul ala.
Nu stiu daca firma e ok, nu am avut nimic de la ei.
Pro e faptul ca arata bine.
Argumentul contra e filtrarea, a se vedea daca se pot adauga ceva medii filtrante, eventual in locul filtrului de carbune. Daca vrei sa pui mai multi pesti, vei avea nevoie de un filtru extern.

Forum Index » Profile for cr1st1an » Messages posted by cr1st1an
Go to: