[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cr1st1an
Forum Index » Profile for cr1st1an » Messages posted by cr1st1an
Astazi sunt 3 saptamani de cand am startat acvariul.
Doresc sa pun vietatile in el week-endul urmator.
M-am hotarat ca pe langa cei 10 creveti sa pun si endleri. Cati as putea pune pentru a nu suprapopula, repet, acvariu de 20 l, net 14 l apa.
As vrea sa stiu daca e necesar sa tin capacul la acvariu, nu prea imi place ca se cam aduna condens pe el , arata asa:

image

Nu imi dau seama daca mai patrunde lumina cum trebuie prin el.
Apropos de lumina, e lampa de 5w led pusa cam la 8 cm, e prea puternica? ar trebui sa o ridic mai sus?
Unora din plante nu le merge bine, staurogyne repens pare cea mai afectata.

image

image

Si mai am o problema ca s-a adunat pe plante (si probabil si in substrat) o gramada de mizerie.

image

Pare sa fie de la radacinile plantelor de suprafata.

image

Este normal sa se intample asa?

Neocaridina topas blue sau blue velvet. Inca nu m-am hotarat care din astea doua.
Ph-ul il am cam 7.6 iar kh 7 dupa ultimele masuratori.
Acvariul are 2 saptamani de cand e la ciclat. Ma gandeam sa mai scad putin ph-ul ca e cam la limita.
Peste 2 saptamani as vrea sa pun crevetii si ma gandeam sa fac ceva teste inainte. Frunzele de catappa ma gandeam sa le pun si pentru hrana la creveti.
Acum cateva zile am comandat si un ph metru de la chinezi.
bebetto wrote:Conurile de arin, da. Frunzele de stejar am dubii....incearca frunzele de dud. Tu decizi.

Ok, de dud sa fie atunci.
Sa vad daca nu s-au ingalbenit deja pentru ca cele de catappa pe care le-am cumparat nu sunt chiar atat de uscate.
Ma gandeam ca ajuta crevetii si da, ma gandeam sa scad si ph-ul care e pe la 7.6.
Am cumparat o cutie de frunze de catappa, cica nano, dar au vreo 10 cm lungime.
Ma gandesc sa le tai ca sa le bag in nano-ul meu de 20l.
De asemenea as vrea sa culeg ceva frunze de stejar si conuri de arin cu ocazia escapadei la munte din acest week-end.
As vrea sa stiu, ele se culeg deja uscate sau verzi si se lasa apoi sa se usuce?
Alt guppy cu aceleasi simptome, sta mult asezat pe substrat.
Nu vad sa fie nimic in neregula, inca vine la mancare.
La celalalt acvariu folosesc gama dennerle cu S7, V30 si E15.
M-am gandit sa maruntesc o pastila de E15 si sa pun in nano E15, echivalent cu cantitatea de apa.
O fi bine sau nu? De fapt daca primesc sfaturi/pareri tot in ritmul asta oricum o sa vad asta pe pielea mea
Revin la problema pe care o am cu fertilizarea plantelor.
Dennerle recomanda ca in apa sa fie o cantitate de fier cuprinsa in intervalul 0.03 - 0.1 mg/l.
Conform masuratorilor pe care le-am facut am constatat ca la mine in acvariu, Fe < 0.02
Fertilizantul contine:

K-fertilizer solution 0.3 for fertilising ornamental plants in aquaria
0.3 % K2O water-soluble potassium oxide.
Trace nutrients: 0,006% B boron; 0,0002% Co cobalt; 0,0007% Cu copper; 0,092% Fe iron; 0,001% Li lithium; 0,091% MgO magnesium oxide; 0,036% Mn manganese; 0,004% Mo molybdenum; 0,0002% Ni nickel; 0,0005% Va vanadium; 0,0007% Zn zinc; HEDTA; DTPA; EDTA; NTA.

Tot pe site-ul dennerle scrie ca fertilizantul nano daily in cazul in care pui doza recomandata, adica o picatura la 10 l, creste deficitul de Fe cu 0.005 mg/l
Eu am brut 13.5 l de apa in nano cubul de 20 l (brut 18,75l) si pun o picatura pe zi.
Deci chiar daca pun dublu nu ajung sa am fier suficient.

Nu stiu cum sa fac, daca pun mai mult fertilizant, atunci nu o sa am in exces celalalte elemente?
Sau daca nu, ar trebui sa incerc sa suplimentez cu fier din alta sursa? Daca da, care ar fi?
Ok. Multumesc.
adrian09 wrote:
Cu pulberea ...ciudat... ai incercat sa agiti solutia sa vezi daca se dizolva?

La primul test am agitat solutia 1 minut, cat scria in prospect si apoi am lasat-o 10 minute inainte de citire.
Dar ai vazut cum arata, nu se poate citi nimic cu ea.
La al doilea test am agitat pana m-am plictisit, tot nu s-a omogenizat.
Silviu Man wrote:Dennerle nano corner. Inlocuiesti perlonul cu un modul intern in care poti pune Dennerle bio. Fara pompa de aer. Filtrul valureste bine apa. Mai bine iei un sistem nano pentru CO2.

Cum arata acel modul intern?
Eu nu l-am inlocuit ci am cumparat extensia pentru filtru in care am pus matrix. Mi-a ramas de la filtrul extern al celuilalt acvariu si l-am maruntit ca sa incapa in extensie.
adrian09 wrote:cred ca ar mai fi o solutie... pentru o fotosinteza completa , este nevoie de 5h de iluminare.. poate ca si faptul ca nu are , macar o repriza de 5h...
la mine , am startat un nano, la care , la inceput, programul de iluminare ,a fost de 7 h, dar prima repriza de 5h, pauza de 3h dupa care inca o repriza de 2h. Acum am 9h ... 5 - 3 - 4 si nici alge nu au aparut... inca

Am pus o repriza de 5.5 H si cealalta de 2.5 H

Am facut si primele teste:
Ph:7,5
Kh:7
Gh:8
NO2:0,015
Fe: <0.02
Observ ca e cam mica valoarea pentru fier, oare fertilizantul dennerle nano daily pe care il folosesc nu are destul? Oare ar trebui sa fertilizez si ceva fier separat?

Testul de NO3 nu mi-a functionat desi mai e inca in termenul de valabilitate si nu am lasat reactivii deschisi. A fost ok cand l-am cumparat ca am facut un test cu el atunci.
Pur si simplu nu se dizilva reactantul 1 (acea pulbere fina). Ati mai patit careva asta?
Mai jos sunt pozele cu emulsia rezultata. Se vede ca s-a depus pulberea la fundul recipientelor iar o parte a ramas in suspensie.
Sunt 2 recipiente pentru ca am mai repetat inca o data testul.

Staurogyne repens nu arata prea bine. Oare sa las mai mult timp lampa sa mearga?
Momentan e setata 7 ore in doua reprize.
Sa fie suficienta fertilizarea?
Nu folosesc decat dennerle nano daily, o picatura pe zi si 0.2 ml Ec pe zi.
taraiesabie wrote:zi mi si mie te rog cum se cheama planta de suprafata

Salvinia Auriculata
Dupa trei zile de la startare:
Unele plante nu arata prea bine.
Am facut primul schimb de apa, 50%.
In brosurile de la acvariu Dennerle spune ca dupa startare sa fac schimb de apa la 3 zile, 6 zile, 7 zile cate 50% apoi pot pune vietuitoarele.
Eu o sa astept totusi 3 saptamani.
Liv wrote:
Vezi poate au nevertebrate.ro deschis azi, dar sint foarte sceptic.

Nu sunt din Cluj.
Am fost deja la cel mai apropiat mall si am luat solutia.
O voi pastra doar pentru solutii de urgenta, ca acum.
Probabil ca nu o sa o pot consuma pana expira .
Multumesc inca o data.
Ok, multumesc.
Am o intrebare legata de substrat:
Deoarece nu l-am spalat cand l-am pus nisipul cuartos s-a separat cumva, vezi poza mai sus, substratul inert cred ca sigileaza substratul fertil de dedesupt.
Apa nu a trecut prin substratul inert si nu a ajuns la cel fertil.
E ok asa?
Ar trebui sa fac ceva in privinta asta?

Forum Index » Profile for cr1st1an » Messages posted by cr1st1an
Go to: