[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pc.ciprian
Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
akeela11 wrote:Cind o sa poti trimite si in tara( mai precis in Iasi) astept un semnal.
Bineitels ca suport cheltuielile de transport.

nu am pungi sau recipiente speciale pentru trimis, si este foarte dificil , sunt sanse 90% sa crape, daca se mai incalzeste afara si mai am, iti trimit
Val wrote:
pc.ciprian wrote:noaptea nu,

Parca, parca sa zic ca e ceva ce nu ne spui. De ce oare am senzatia asta?

nop, nu cred ca am omis ceva, in schimb cred ca e din cauza faptului ca filtru meu sta aprins o data cu lumina dar acum dupa ce am citit si dupa ce am discutat discutii cu persoane cunoscatoare, filtru va merge 24/24

alber wrote:Respecti pasii de la schimbul de apa? Adica apa statuta cateva zeci de ore pentru declorinare, adusa la temperatura acvariului cu un incalzitor, si desigur apa de la instalatia de apa rece, nu calda?
La cat sunt si eu de incepator, nu cred ca de la PPS-PRO ti se trage. Nici in combinate cu altceva. Sa te uiti pe "reteta" sa vezi ce cantitati sunt acolo la litru, d'apai la mililitru.
Si in legatura cu filtrul. Poti spune ca daca filtru nu e, nimic nu e. Oi fi io mai paranoic, da' filtrul principal de la acvar l-am legat pe o priza alimentata de la instalatia de iluminare a camerei. Mai face omu' cate-o ghidusie Acolo nu-mi sare niciodata siguranta.

pasii la fiecare schimb de apa ... sunt aceeasi care i-am facut si pana acum deci ...nah ...nush ce sa zic, intradevar apa o iau direct de la robinet nu sta la declorinare, dar nu am avut probleme pana acum, si iata inca o greseala, de multe ori pun si apa calda ca sa vina la temperatura aproximativ normala din acvariu .... deci da, iata inca o greseala

cat despre mizeria alba ...am incercat un tratament cu pauza 4h la pranz (12:30-16:30) , si azi dimineata mai erau doar cateva urme pe ici pe colo...sa vedem diseara cand ajung acasa cum arata acvariul , posibil si faptul ca am lasat filtrul sa mearga in continuu sa fie inca un avantaj ...oricum multumesc ca mi-ati deschis ochii cu cateva aspecte si promit ca va tin la curent
noaptea nu, este si el pus pe programabila cu lumina, astazi l-am pus separat pentru ca voi face pauza de 4h dupa masa, si sa am miscare la suprafata, sa nu am prea mult co2
va salut dragi coforumisti, ma adresez voua in ultima instanta pentru ca incep sa disper ...defapt incepe sa ma dispere o "chestie" din acvariu ... voi lua povestea mea de la inceput ca sa stiti ipoteza si sa ma ajutati cu concluzia

Acvariu Jewel Rekord 60

Volum aprox 45L

Lumina 10:00 ziua - 22:00 seara (cred ca va urma un program cu pauza la pranz cat de curand)

Pesti doar 6neoni si 1 sae

Nevertebrate aprox 30-50 creveti red cherry si cateva sute de melci mici

Plante :
Riccia sp. ''Dwarf''
Hemianthus callitrichoides (cuba)
Hemianthus micranthemoides
Blyxa japonica
Heteranthera Zosterifolia
Alternanthera Lilacina
Hygrophila polysperma
Anubias barteri var. nana 'Petite' (cred ca e nu sunt sigur)
Pogostemon helferi
Utricularia Graminifolia
si inca 1-2 cred

Fertilizare
Zilnic 2picaturi Ferropol24
Zilnic 1-1,5ml PPS
Zilnic CO2 aprox 1-2bule /s (noaptea inchis)
Saptamanal 15ml Ferropol

Teste momentan nu am sa va dau detalii despre apa

Totul a inceput acum aproximativ 2 sapt de cand am inceput sa introduc PPS in acvariu, nu fac nici un fel de aluzie inspre cristi ionescu(persoana de la care am luat pps-pro -> probabil ca multi stiti/ati auzit de el), sunt sigur ca nu este vina lui, daca era, aparea si la restul persoanelor care folosesc "licoarea" preparata de el, dar probabil in combinatie cu un alt element din acvariul meu s-a ajuns la ciudatenia asta, sau se poate sa fi luat sporul(in caz ca este vorba de o ciuperca) din afara.

Este drept in acelasis timp (aceeasi perioada) am adus si ceva plante noi in acvariu, iar de atunci , a aparut local un puf mic alb pe frunzele unor plante, care il curatam manual, sau care renuntam la frunzele respective... de atunci insta pana acum, a inceput sa se imprastie peste tot in acvariu, tot ce inseamna, pietre, plante, geamuri, filtru si asa mai departe ... "Mizeria" caci pot sa ii spun asa se prezinta ca un puf alb, ca un "mucegai" si daca se da cu mana/magnet(in cazul geamurilor) peste, se curata imediat . Nu stiu ce sa mai fac pentru ca v-am spus, evolueaza pe zi ce trece ... de exemplu astazi sterg geamurile, maine sunt pete destul de mari la loc. Pestii nu se ating, nici sae.
Trebuie sa manetionez ca pestii sunt in acvariu de 2 zile, timp de 1luna aproape nu am avut decat creveti pentru ca aveau pui.

O greseala care am facut-o ieri, fapt care a dus la deciclarea acvariului(partiala, daca se poate spune sau daca exista termenul asta) am schimbat ca in fiecare duminica 10L de apa, am spalat buretii din filtru in apa din galeata (totusi am o retinere ca i`am stors prea mult de mizerie in apa) am completat cu apa la loc ... si am adaugat in filtru Sera Turbo Clear(dupa sfaturile lui cosmin- andariel) aproximativ 2-2,5ml (pe instructiunile in romana scrie 5ml la 100l iar pe cutie si pe prospectul original scrie 5ml / 200L , ma rog nu cred ca de aici se trage problema pentru ca din cate stiu ar avea ceva colonii de bacterii care se pun in filtru, si nu altceva) insa, greseala mare, care am realizat-o astazi este ca dupa schimbul de apa am readaugat 1ml de pps pro, adica o doza zilnica ...drept pentru care asta a dus la ridicarea nivelului nitratilor/nitritilor, fapt pentru care toti pestii mei abea respirau astazi ...3-4 decese in randul crevetilor- din ce am putut eu sa vad si sa numar , si un sae . Inainte sa plec la munca am dat drumu la filtrul normal + inca un powerhead mic Aquael fan1 cred(cel mai mic) care il aveam bagat in acvariu si am lasat sa oxigeneze.
Acum cand am ajuns acasa totul e ok, pestii sunt toti, creveti nu vad nici deces, iar apa unpic mai limpede , dar tot putin albicioasa.

Asa ca va rog mult, pe voi, cei mai "in varsta" sa ma ajutati, este total inestetic si sunt mai mult ca sigur ca este si nociv vietuitoarelor din acvariu. Stiu ca am facut greseli, stiu acum ce nu trebuia, oarecum cred ca e bine sa realizez pe pielea mea ....implicit a pestilor care saracii nu au nici o vina dar sunt sigur ca nu sunt singurul .

Mai jos aveti poze cu acvariul si mizeria de care vorbeam (poze de acum 10min) :shock:

image image image image

image image image image

in poze se observa marimea petelor, geamurile au fost curatate ieri dupa amiaza cand am facut intretinerea la acvariu
foarte frumos , chiar frateste se imparte tot acolo, felicitari pt femela ...cat de curand o sa fii bunic , sa vezi ce-o sa mai stai cu lupa pe geam daca nu ai mai avut pana acum babyshrimps
vreau sa te intreb si eu 3 lucruri

1. ce melc ai acolo?
2. de unde ai facut rost de pietre de genu , lava rock e daca nu ma insel
3. ce obiectiv ai la camera?
cumpar, de preferat diin constanta Assassin Snail (Anentome helena)

de la 5 bucati in sus .... depinde de pret

multumesc
doar o poza si atat, pentru ca stiti detaliile, cred ca asta e varianta finala, astept sa se dezvolte totul acum ....
image

ps. MULTUMESC marius(marusanu) pt background
salut vasi, bine ai venit printre noi, si acum ca tot ai postat o sa iti spun si eu 2-3 pareri
acvariul arata bine, intradevar unpic cam suprapopulat , pietrisul tau cred ca are granulatie unpic cam mare pentru plantele care le ai, acestea avand tulpina foarte subtire posibil sa te chinui unpic sa le plantezi varfurile cand va fi cazul fara sa le strivesti(am avut si eu aceeasi planta si un pietrisi cu granulatie mai mica decat al tau 3-5mm si am avut probleme), poti incerca chiar sa mai pui ceva plante, am observat ca ai cam 7 scalari....gandeste-te ca se vor face destul de mari, si daca vor ajunge sa se faca perechi restul pestilor vor fi pusi la colt toti, un alt aspect care mi se pare f ciudat, este masa pe care tii acvariul ....gandeste-te ca el avand 110l poate ajunge undeva la 150kg ....esti sigur ca masa aia tine? nu de alta dar banuiesc ca nu vrei sa te trezesti cu 100L de apa prin camera si sa ramai fara pesti
in rest toate cele bune, si apa cristal sa ai
alga exact ca a ta, am avut eu in unul din acvatii, iar sae au devorat-o, in momentaul de fata plantele sunt perfecte, iar alga nu mai apare pe nicaieri
e vb de 2 SAE la 80-90L
incerca si asa, nu este nevoie sa arunci planta, poti pune sub control alga cu diferite tratamente, fie bai cu apa oxigenata fie bai cu clor, sunt ceva topicuri deschise pe tema asta, incearca sa cauti detalii mai multe despre alga/algele care le ai si incearca sa vezi solutii de remediere
am de donat(in mare parte pentru constanta....e dificil de trimis in tara pe vremea asta), destul de multi melci din specia elanoides tuberculata....se hranesc cu resturi de mancare si alge, este un melc nocturn,dar se intampla sa il mai vedeti si ziua prin acvariu. Se misca foarte mult prin substrat acest lucru fiind un avantaj si pentru plante si pentru "aratul" substratului
Se inmultesc destul de repede, si in cantitati industriale....

melcul arata cam asa:
image

orice planta de "gazon", creveti, plante mai deosebite sunt binevenite, nu este neaparat un schimb, dau oricui cu cea mai mare placere, singuru lucru ...sa vina pana in tomis nord, zona banca religiilor

lasati mesaj aici, sau PM , sau messenger
salut, pentru ca tot ti-a raspuns spulberica iti spun si eu din fapte concrete, pe mine m-a ajuns un Jewel Rekord (nu-i al meu cel din poza)la dimensiunile de 60x30x30 udneva la 250ron...din ce am inteles de la prietenii din bucuresti poate ajunge si mai ieftin la hornbach, nu iti pot spune concret 100% pentru ca nu am vazut,in set este inclus capac cu iluminare, filtru, si incalzitor. Acvariul foarte bine realizat ,
ai pus substrat, ai pus plante, ai dat drumu la ciclare, si dupa poti sa bagi linistit chiriasii
am zis ca e ceva anubias mic, dupa forma, si dupa cum creste, si da stiam ca se leaga de ceva dar l-am lasat in nisip pentru ca in momentul cand l-am introdus in acvariu avea doar 2 frunze, si nu am stiut ce sa fac ... momentan inca mai caut despre el, poze si numele adevarat, daca stie cineva ce este puteti sa imi spuneti, sa nu mai fac confuzii
In continuare va voi prezenta un al 2lea acvariu (60x30x45aprox), ce este al tatalui meu, iar detaliile ce vor urma sfideaza in mare parte tot ce se gaseste pe internet ca si sfaturi despre tinerea unui acvariu plantat ....si anume :

1. Fertilizare 0 (aici se include micro, macro, bile de substrat ce vreti voi) poate o data la 3-4 luni niste ferropol dar in cantitati foarte mici sau foarte mari
2. Schimburi de apa ...o data la ...3-4-5Luni (60-70% din volum)
3. Lumina ....15w la 80-85L de la 4-5dimineata pana la 22, 23 seara
4. Suprapopulare ...mereu au fost multi pesti in acvariul respectiv de la 6moly maturi + 6 scalari maturi pana la foarte multi gupy xipho moly + puii lor peste
5. Cand apareau mai multe alge, se baga algol de la jbl, si nu se cauta indepartare naturala,
6. Multe zile cu lipsa de lumina, variatii, o zi nu ...3 zile da ...si tot asa
7. Co2 niciodata , recent, de cand mi-am facut eu acvariu a inceput sa bage ...o bula la ....3-4 secunde )
8. Mancare aproximativ in exces de 2 ori pe zi, dimineata si seara...ca deh ...nu pot sta pestii flamanzi
9... noii locatari(fie pesti, fie plante), niciodata nu au fost tinuti in carantina sau schimbata apa treptat..., pur si simplu luati din punga, pusi in acvariu
10 ....sigur mai sunt dar nu imi vin in cap acum...

Acum ...dupa toata descrierea mea sigur va imaginati un acvariu ...cu pietrisi/nisip si ATAT ...ei bine ....dragii mei colegi acum e momentul sa va uimesc

image image image image
marsilea, si alte cateva fire sunt adaugate de mine, recent

Banuiesc ca se observa
- "modelul" de background ...si modelul de pe firul termometrului
- culoarea plantelor
- numarul acestora si lipsa algelor de pe ele
- lipsa melcilor inafara de cei de substrat care sunt scosi in cantitati industriale dimineata din acvariu
- lumina foarte puternica in acvariu , de la un singur neon de 15w
- numarul actual de pesti (8 neoni, 1moly care asteaptam sa "nasca" , 2 gupy la fel in maternitate, 2 sae, si cam 20 pui gupy)
-culoarea echinodursului din centru , care in comparatie cu cel din acvariul meu, este mult mai verde si mult mai sanatos

Concluzia care am tras-o eu...da se poate si un acvariu plantat, sanatos , low tech, fara fertilizanti , fara lumina foarte multa, fara adaos de co2 si asa mai departe, numai ca toata dezvoltarea plantelor va fi un proces foarte lung, iar plantele luate de mici si obisnuite cu calitatea apei, lumina, si asa mai departe.
Deci se poate si foarte low cost
Cam atat momentan, daca imi mai aduc ceva aminte vin cu update ...

La orice intrebare, voi raspunde, promit
minnardy wrote:Ahhh....speram sa fii din Bucuresti...in 21 voi fi la Bucuresti si-mi puteai da niste viermi ptr identificare.
Ai hranit pestii cu tubi vii? Ca astia se pot afunda in substrat si o duc bine...sau unde sunt localizati viermii aia?

din pacate eu ajung pe 18 dim in bucuresti si plec pe 19 ...pesti nu am ...deloc, am avut dar sunt intr`un alt acvariu , iar tubii nu am bagat niciodata, viermii subtiri sunt si in substrat si uneori pe geramuri, dar foarte rar, in principiu seara dupa ce sting lumina apar la interval , ma gandesc ca una din cauze poate fi lipsa aspirarii substratului, pentru ca nu am facut-o sa nu pierd noii pui de creveti
Va salut drago coforumisti, asa cum v-am obisnuit, ma prezint ca de obicei la datorie ... update din nou ...
De ce?
...paai am mai aruncat un bolovan in ciorba ...am adaugat ceva verdeata ... am condimentat cu ceva pps pro ...ferropol 24 am aruncat si un difuser ceramic de co2 ... apoi am mestecat bine pana cand verdeata s-a asezat cum am dorit ....produsul umil final (desi e incorect spus final)...arata cam asa :

image

din seria ...verdeata noua, culoare si contrast placut prezentam Heteranthera Zosterifolia si Alternanthera Lilacina ce imi tin difuserul "undercover"
image

castigatorul la cea mai mare frunza(de pana acum) de pe un anubias nana :
image
(frunza aparuta dupa adaosul de macro)

avem si un prim plan cu bolovanul ratacit , inconjurat de blyxia si o alta piatra mai vechie ....cei ce urmaresc jurnalul meu il recunosc pe domnul bolovan ...e un actor mai vechi, ce reintra in scena dorind sa ofere un efect de naturalete tabloului
image

apoi avem blyxia cea timida, care iese subtil de dupa un scut destul de mare
image

....din categoria primii/primele manechini/ne prezentam cativa minishrimps mai putin timizi
image

iar pentru sfarsit am pastrat categoria ...."wtf is this" pentru care am nevoie de ajutorul vostru ...de ceva timp imi tot apar pe sub frunze, pe filtru, in cateva locuri chestii de genul asta ...cel mai probabil zic eu sunt coconi de melci ...cred , dar aici va las pe voi sa ma faceti sa inteleg despre ce e vorba
image

Pentru viitor punctul din centru, adica tufa de Limnophila sessiliflora va disparea, jumate va merge la marusanu iar jumatate la bad_c0py (nou venit, sta in umbra si invata, urmeaza un post si de la el de salutare) iar in locul aceleia cred ca voi lasa sa creasca hemianthusu ...

astept pareri sfaturi idei .......feedback cum zice americanu
salut, bine ai venit printre noi, spera sa iti putem fi de ajutor
Va salut cu respect draci coforumisti ....

Vin si eu cu un update, si cu mai multe intrebari ...probleme majore as putea spune
Ca si intretinere la acvariu ....co2 cat ma lasa testeru permanent de co2 ... ferropol 24...ferropol ....si pps pro , schimburi de apa saptamanale ...

Cam asa arata acvariul meu in momentul de fata ... astept sa fac rost de ceva hemianthus caci am de gand sa va surprind ..sper eu placut ....

Momentan inca mai cresc plante si "cirese rosii"(red cherry) ....si in acelasi timp ...niste alte vietuitoare ...
din ce am gasit pe search-ul de pe forum ar fi ceva planarii ....erau cam 4 bucati din care 3 au fost scoase iar una este inca dupa filtru si din pacate nu pot sa o ajung.Intradevar de 2 saptamani nu am mai aspirat substratul din cauza ca am pui de creveti si sa nu ii aspir si pe ei ...mancare o data la 3 zile cam asa si f putin

Pe langa ele ... mai sunt unele/unii(viermi) ...mai subtiri,
si pe langa acestea 2 "specii" mai sunt niste puricei mici mici ...foarte "Activi" se misca aiurea si foarte rapid prin acvariu , de cele mai multe ori noaptea,
La suprafata am o oarecare pojghita, cum este alga respectiva care se face deasupra, dar parca este totusi grasime ....filtrul meu imi face miscare deasupra, si m-as indoi sa fie alga ...nu stiu se vede si in poza exact cum este suprafata apei mele.

Melci in acvariu sunt cei din a 4-a poza ...care se innmultesc enervant de mult si rapid...

Va rog mult de tot, ajutati-ma si pe mine sa o rezolv cumva ... ca sa scap de aceste "vietati"?
Cosmin (Andariel)(caruia vreau sa ii multumesc pt plante si pt sfaturi) mi-a recomandat ceva solutii ce au in compozitie Cupru ...moarte sigura ....la toate nevertebratele ...asta inseamna inclusiv "ciresele" mele (red cherry shrimp)
Ar mai fi solutia cu un cosulet cu carne macra...pentru planarii ...dar pentru viermii mici? pentru purecii respectivi?

Ati mai intalnit, ati reusit sa scapati de toate treburile astea urate .... pe langa schimburile de apa zilnice/saptamanale ... pe langa mancare mai putina .... lucruri concrete ...inafara de cupru ...

imageimageimage
imageimageimage
offtopic
salut ...nu vreau sa mi-o iei in nume de rau ...dar ai bagat anunt si la vanzari si la shimburi si la donatii unu dupa altul, implicit ..

Tue Jan 13, 2009 1:56 am
catalos (donatii)

Tue Jan 13, 2009 1:53 am
catalos (vanzari)

Tue Jan 13, 2009 1:34 am
catalos (schimburi)

poti sa pui in acelasi post ca vrei sa ii schimbi sa ii vinzi sau sa ii donezi nu e nici o prob oricum postul va fi deschis
@val ....superb foarte foarte tare si montaju, usor usor aromatica o sa iasa dupa tine prin casa

andras wrote:In cat timp s-au intamplat toate acestea?

scrie la info-ul de pe youtube, dar probabil nu ai observat ,it happends
"Cum cresc plantele... Un film generat din 40 de cadre, un cadru in fiecare zi. Scuze pentru "miscari". N-am putut aranja trepiedu' cu subleru' de fiecare data."
la fel cum zice si titlul vrea sa cumpar 5-6 "buchetele" cum sunt cele din poza de mai jos...Hemianthus Callitrichoides (cuba) sau utricularia graminifolia (a 2-a poza) , sau chiar din fiecare 2-3 buchete
imageimage
am vrut sa dau comanda din iasi, dar tinand cont de distanta, vanzatorul a zis ca nu imi trimite in constanta ....asa ca , daca este cineva mai aproape va rog sa ma contactati, chiar sunt interesat
PM sau Ymsg(pc.ciprian)
PS. imi cer scuze pt dimensiunle din a 2-a imagine dar nu stiu cum sa o pun mai mica
Multumesc

Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Go to: