[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pc.ciprian
Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Pai si ce mai asteapta, domnule, ca nu pricep?

cred ca sa puna si al 2-lea bec si sa merg sa il ajut cu pozele
bine ai venit printre noi , "chichineata" lui arata super o stiu pe real
cand o sa ridice poze o sa va convingeti
salut, trimiti si in tara? daca da , la comenzi mai mari ai ceva reduceri?

multumesc
offtopic: inca mai rad, ma jur, nu vreau sa ofensez pe nimeni dar mi se pare extrem de comic postul , cu tot cu titlu, topicul perfect de citit luni dimineata

Ontopic : Daca te refereai la pompa de aer la fel cum ti-a recomandat si ReBella , da , trebuie sa mearga non stop
salut, dupa ce treci pe la introducere, arunca un ochi aici si ai sa vezi ca am avut aceeasi problema, si cum am rezolvat-o ...numai bine
Va salut dragi colegi ...dupa aproape 1 luna vin si eu cu un update. Pe scurt ce s-a intamplat cu bazinul meu :
Am mai adaptat inca un tub de 15w , philips 830 ...da stiu ca este galben/portocaliu , dar nu am gasit 865 la dimensiune de 50cm maxim, Nici T5 nici T8. Daca stiti cumva de unde pot achizitiona doar UN tub va rog mult ajutati-ma si pe mine.

Plante
...nici o specie noua, in seara asta voi pune cateva fire noi de limnophila aromatica, pentru ca ale mele sunt inca pui

riccia a crescut in cantitati industriale, am tuns-o, "replantat" inca pe
cateva pietre

H.C.(cuba) se intinde de toata frumusetea, iar de cand am adus al 3-lea neon "bolboroseste" intr-o veselie

Blyxa si Zaterifolia au inceput sa se ingalbeneasca/topeasca de vinerea trecuta cand, reductorul meu de presiune a decis sa faca pe nebunul, iar cand am ajuns acasa culoarea din testerul permanent de co2 era un galben spre rosu ...nu vreau sa stiu ce ph aveam , si da, toate vietatile erau
concluzia care am tras-o este ca au consumat toate substantele nutritive din apa si acum am inceput sa maresc unpic doza de fertilizare
ferropol 24 - 2picaturi in loc de 1
ferropol saptamnal -1,5ml zilnic
pps pro -> 1,5ml in loc de 1ml

Lumina:
aquaglo + sunglo + osram 830 = 45w
program iluminare cu 4h la pranz....

"Chiriasi"
aproximativ 15 creveti red cherry

Alge
Cladophora s-a topit efectiv dupa intamplarea de vineri, se poate observa in una din poze ... GDA-ul este la locul ei pe plante, iar pe geamuri in unele locuri mai apar cateva puncte de alga bruna cred eu

CO2 zilnic 2-3b/s

siii cam atat....nu prea mai imi vine nimic in cap ...orice intrebari aveti raspund cu cea mai mare placere....

si poze bineinteles, unde se poate obesrva cum se "topeste" zasterifolia si blyxa

image image

image image image

Am uitat sa mentionez si restul plantelor

Riccia sp. ''Dwarf',
H.C.Cuba,
Hemianthus micranthemoides,
Didiplis ,
Blyxa japonica,
Heteranthera Zosterifolia,
Limnophila Aromatica
Alternanthera Lilacina,
Hygrophila polysperma,
O specie de echinodorus pitic,
Inca o specie de echinodorus
Pogostemon helferi,
Utricularia Graminifolia,
si inca 1-2 cred
salut catalin, pe mine cel putin m-ai facut foarte curios cum arata bazinele si ce ai in ele? ceva poze?
salut vali, bine ai venit printre noi, mult succes cu bazinul

apa cristal sa ai
arata jos palaria aman doua, eu personal ma bucur ca te avem printre noi, cat de curand daca nu te deranjeaza te voi contacta in legatura cu un sfat 2 despre discusi

Inca o data bine ai venit si felicitari
nu a zis nimeni ca esti nebun si nu va zice, doar ca multi vor pune la indoiala dorinta ta de a pune pe un perete vertical destul de mic unde lumina nu va cadea perfect pe toata suprafata, partea din de sus a peretului va acoperi partea de jos, deci lumina mai putina sau deloc pentru mossul de acolo ....concluzia o tragi tu

ai putea incerca sa pui piatra respectiva cumva oblic, sau sa gasesti alte solutii de a pune mossul ...pe altceva, nucile de cocos sunt de efect sau daca ai moss in cantitati industriale si lumina iti permite poti incerca un background de moss ...cum se face ala...gasesti aici
knighttt wrote:
am citit, dar dilema ramane, ca eu as vrea s il pun pe un perete vertical al pietrei.

poti incerca sa o prinzi cu mesina ...sau ....guta sau ...cum i se mai zice ...sau nylon sau ....ata dintraceea de pescuit ... o dai de jur imprejur, faci nod ...si voilla astepti sa creasca mossul
si uite asa mai apare un constantea, bine ai venit printre noi, la fel ca lofty iti spun si eu ca asteptam cu interes continuarea
adriancalotescu wrote:Scuze de interventia off-topic.Eu am 9 neoni si a mai luat sotia 2 rasbora , pana acum nu am vazut sa fie probleme.Red chery nu am , desi as cam lua dar nu mai au loc in acvariu

red cherry nu te deranjeaza, si nu ocupa foarte mult loc , chiar sunt recomandati pentru ca fac curat in acvariu, restu de mancare ce ajunge intre plante este mancat de ei, acolo unde nu pot ajunge pestii) daca se inmultesc excesiv incepi sa dai din ei ...eu de aspectul asta eram curios -> rasbora cu creveti ...
MonkY wrote:pc.ciprian: sa nu-mi fie cu suparare, dar in acel thread ai concluzionat ca problema a fost cauzata de functionarea intermitenta a filtrului (cum oare sa traiasca bacteriile in filtru cand acela e inchis ?) si datorita perioadei de iluminare prea mare. Mai ziceam daca in final se ajungea la concluzia "PPS Pro mi-a produs asta"... dar cand finalizarea e alta.. mi-e greu sa dau vina pe ceva care la altii functioneaza perfect... Oricum, mai citesc intre timp, poate ma destept si eu

nu am de ce sa ma supar, stiu ca am gresit, dar tocmai de asta ti-am zis si la sfarsit
"pe scurt ....si din discutiile cu alti acvaristi si acestia au spus ca datorita PPS-ului pot aparea alge (aici intra in discutie supradoza) asa, ca incearca treptat de la doza minima si sa cresti usor usor, dar nu mai mult decat este recomandat, + neaparat o pauza de 2-3 ore dupa masa ... inarmeaza-te cu rabdare de fier ...si sport la treaba"

grammy de exemplu nu a fost problema de filtru ....ma rog la el sunt alte ipoteze, cert este ca in fiecare acvariu exista un oarecare dezechilibru undeva ....acum trebuie sa il gasesti la tine si sa il "repari"

incearca sa asculti si sfatul lui dolly , se stie ca molynezii sunt mancatori de alge, poti incerca si asta

mult succes si insanatosire grabnica :alright:
ce sfat pot sa iti dau eu caci am patit-o pe propria piele ...si pe pielea colegului grammy , ai grija mare cu pps-u , daca ai putine plante sau plante care nu sunt perfect sanatoase , incepe sa pui doza mai mica decat normal (normal este 1ml la 1galon adica aprox 1mil la 40l , repet aproximativ caci un galon are 37,nu stiu cat Litrii sau ceva de genu) pentru ca, avand lumina puternica, iar plante putine, pps-u iti va aduce o explozie de alge de toata frumusetea, eu am avut noroc (pentru ca am acvariul foarte bine plantat) sa mi se inverzeasca doar pietrele din bazin (din gri sunt verzi) de la gsa(green spot algae)/gda (green dust algae), dar dupa o pauza de 4h la pranz a inceput sa dispara cat de cat ...iar pe langa inverzirea pietrelor mi-a mai aparut o chestie ca un puf alb ...ma rog asta e discutabila treaba, poti vedea discutia/problema mea aici

pe scurt ....si din discutiile cu alti acvaristi si acestia au spus ca datorita PPS-ului pot aparea alge (aici intra in discutie supradoza) asa, ca incearca treptat de la doza minima si sa cresti usor usor, dar nu mai mult decat este recomandat, + neaparat o pauza de 2-3 ore dupa masa ... inarmeaza-te cu rabdare de fier ...si sport la treaba
exista posibilitatea ca pe viitor, cand pomacea se va face mare mare , sa inceapa sa iti manance din glosso...stiu pe cineva care a incercat sa faca un covor din H.C cuba, si i-au halit`o pomacea :x

probabil ca stii ca neonii (si rasbora daca nu ma insel) sunt pesti de card si se vor simti bine de la 6-7 exemplare in sus (eu vorbesc care in mom de fata tot 5 neoni am dar urmeaza maine sau dum sa imi achizitionez inca 3-5)

legat de acvariu ...
-nu vad unde e marsilea, sau poate ai achizitionat-o dupa ce ai facut pozele?
-glasso este ....
-mossu` nu il vad ...
-anubiasu da ....
-camboba, nu este camoboba, ce ai tu am avut si eu in acvariu, poti vedea aici , iar planta defapt este Limnophila sessiliflora o planta nu foarte pretentioasa care creste foarte repede si foarte inalt deci te-as sfatui sa o pui in spate, ca si background, parerea mea este ca nu are ce cauta in linia de mijloc a acvariului
-Eleocharis parvula nu o vad ...
- lilaeopsis novea-zeelandiae cred ca sunt firele acelea mici :-?

o parte din plantele tale sunt sensibile si cu cerinte desul de mari ... nu ne-ai spus nimic de fertilizare, lumina, co2 daca ai sau nu, substratul daca are fertilizare in el ...

un lucru care vreau sa te rog, incearca sa continui cu acelasi post pe care il poti face gen "jurnal" unde lumea iti va raspunde la intrebarile care le ai si te va ajuta cat va putea de mult cu sfaturi zic eu utile...
si daca tot ne-ai dat linkul cu poze ...fa-le si tu un update :foto:

ce vroiam sa te intreb ...din ce ai observat tu ca si comportament in acvariu (asta daca i-ai pus deja impreuna) cum se impaca rasbora cu neonii si cu red cherry? par destul de frumosi pestii si chiar as fi interesat in achizitionarea a catorva exemplare ...ceva gen 7neoni 7rasbora
salut, ce pot sa iti spun eu despre sae, si asta o spun din experiente proprii, este ca daca nu sunt in acvariu plantat, sunt extrem de speriati, chiar se decoloreaza (dunga neagra de mijlocul lor dispare),dar dupa ce ii vei pune in acvariul plantat, sau cu locuri unde se pot ascunde vei vedea ca se vor schimba la culoare, iar dupa cateva ore de adaptare deja vor incepe sa caute alge si nu vor sta o clipa linistiti...ma rog cu mici exceptii (adica sa nu te sperii daca ii vezi ca stau lenesi pe unele frunze sau chiar pe fundul acvariului nemiscati, nu au nimic ...doar se "odihnesc" ), asta in cazul puilor, pentru ca adultii dupa aproximativ 5-6luni devin lenesi si vor baga in ei mancare de pesti, si nu alge ...asta ar fi singurul "deficient" la ei
in rest sunt extrem de activi si extrem de jucausi, sunt sigur ca o sa te bucuri la maxim de ei
Salut, cu totii stiim ca un acvariu cu plantte naturale arata mult mai frumos si mai deosebit dar o atentie oarecum deosebita.... in cazul unui acvariu plantat in primul rand ai nevoie de un substrat(si aici vorbesc de pietrisi/nisip) granulatie aprox 1-3 mm sa poti planta usor in el iar plantelor sa le creasca radacini .(in cazul in care este granulatie mai mica, apa nu va circula bine in el si de aici rezulta o lipsa a oxigenarii acestuia implicit a radacinilor, iar daca este prea mare plantele se vor desprinde din substrat) si o grosime sa zicem incepand de la 3-4cm in partea din fata a acvariului si urcand cat se poate de mult in partea din spate(pentru ca acolo vei avea plante mai mari sa zicem) sub care vei pune in prealabil un substrat(fertilizant) de plante, acesta fie se amesteca cu o parte din pietrisul tau, fie se pune sub el ,daca vrei ca plantele tale sa fie sanatoase si frumoase la fel cum ti-a recomandat si dolly iti recomand si eu, un substrat bun . Dupa cum mi s-a recomandat si mie iti recomand si eu tie, pentru ca l-am testat si sunt multumit ....cei de la JBL au o linie compelta de fertilizanti(substrat(florapol) + picaturi zilnice(ferropol24) + inca un lichid(fertilizant) ce se pune saptamanal(ferropol)) completa si destul de ieftina . In momentul in care pui fertilizanti automat vei avea nevoie si de CO2 , lumina mai multa si asa mai departe.

despre impartitul substratului sau ce ai incercat tu sa zici acolo nu am inteles foarte bine, banuiesc ca vrei sa faci partea din spate a aacvariului cu plante si partea din fata nu ...sau ceva de genul. Sfatul meu, in cazul in care te hotarasti sa iti iei un fertilizant de substrat este sa pui pe toata suprafata acvariului, pentru ca mai tarziu nu se stie unde vei vrea sa plantezi, poate la un momentdat te vei hotara la o planta de "gazon" care si ea va avea nevoie de fertilizare...ce vei face atunci? vei umbla iar la substrat? :-)

Cat despre plantat, din ce am inteles eu din posturile tale, vrei sa aflii cum anume se introduce planta in nisip/pietris? La fel cum ti-a spus si dolly, le scoti din ghiveci/pot/legaturi, in cazul in care au radacini lungi, le scurtezi ...in cazul in care sunt prinse in plumb, le scoti plumbul apooi iei planta ...de partea de jos , daca are ...si o "infigi" in substrat ...fie cu mana, fie cu o penseta in cazul in care este vorba de plante foarte mici si foarte fine ce se pot rupe/strivi in mana

Poti merge pe un acvariu "low cost" , ce nu necesita atat de multe instalatii , fertilizanti si asa mai departe dupa metoda Dianei Walstad. Ca sa vezi despre ce vorbesc, Val a deschis subiectul aici. Un acvariu de genul acesta am si eu in casa il poti vedea aici dar atentie mare caci in bazinul respectiv la categoria pesti s-au facut multe greseli, asa ca iti recomand din suflet sa nu faci ca mine , ma rog tatal meu, cum este prezentat intre subpunctele 4, 5, 6, 8, 9 pentru ca vei chinui saracele vietati si nu merita.

singuru lucru care vreau sa te rog ....inainte sa dai submit, ai un buton cu Preview ...da`i una ...reciteste ce ai scris , corecteaza daca este cazul si da`i submit dupa, astfel nu vei mai creea confuzii nu vei mai supara lume, sau nu va mai fi nevoie sa te faci idiot :p

In restu toate cele bune si apa cristal sa ai.
offtopic daca mie la rezolutie de 1600x1200 mi s-a dublat pagina, nu vreau sa stiu la cineva cu rezolutie mai mica

paote stii sau poate nu poti scrie ceva de genul :

"Este nou nout, nefolosit, inca nu a ajuns in romania, vine in 14 zile.
il puteti vedea la adresa Aceasta "

si iti va aparea ceva de genul :

"Este nou nout, nefolosit, inca nu a ajuns in romania, vine in 14 zile.
il puteti vedea la adresa Aceasta"

Preamaritul Porc i-a editat postu' .

On topic: succes la vanzare
@val nu cred ca se pun alte balarii ...dar de obicei apa ruginita vine mai des pe conduta de apa calda si cred ca si daca intrebam pe cineva o sa ne convinga cum ca sunt la fel si nu ne spalam cu apa ...murdara )

@mosu nu ma deranjeaza filtru, numai ca dupa cum am mai spus si in alte posturi am un tata "mester" si acvarist de cand era mic ....numai ca a ramas cu ideile de atunci ... iar treaba cu filtru 24/24 chiar u o stiam, nu am citit in nici unu din ghiduri, sau poate am omis. Furtun de aer nu are, este un filtru intern de la Jewel, cel original din acvariu.

Iar ca un "THE END" al problemei mele, va anunt ca dupa 4 zile de filtru 24/24 si pauza de 4h a luminii la pranz, mizeria alba a disparut in totalitate, nu mai exista nici pe plante nici pe geamuri, GSA-ul de pe pietre a inceput sa se "rareasca" incep sa vad culoarea pietrelor in unele locuri, plantele sunt bine sanatoase, numai ca nu "bolborosesc" , cred totusi ca am prea putina lumina, dar asta e alta poveste pe care o voi continua in jurnal

Va multumesc mult pentru sfaturi si pt ca mi-ati deshis ochii :bbere:

Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Go to: