[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucozade
Forum Index » Profile for Lucozade » Messages posted by Lucozade
Cam tarziu pentru un raspuns dar cu caracter informativ pentru viitor. Am avut aceasi problema cu unul dintre discusii mei. Dupa multe cautari si multe intrebari am aflat ca "boala" se numeste half black si afecteaza sistemul nervos. Apare datorita schimburilor de apa facute cu apa prea rece fata de apa din acvariu. In functie de starea de sanatate a pestelui si diferentei de temperatura a apei se poate ca pata sa dispara de la sine dupa o vreme sau sa ramana pentru totdeauna. Afectand nervii din zona respectiva nu are tratament(sau cel putin nu l-am gasit nicaieri).
Sper sa ajute.
Mersi mult! Cam ceva de genu e si la mine acum dar am lasat doar un singur mascul si o femela. Inca astept sa vedem daca vor vrea sa icreze si vor binevoi sa si lipeasca icrele de cuib nu de fundul acvariului.
Si totusi daca va rog si daca a mai scos cineva torocatul la icrat imi spuneti si mie cum ati procedat? Sa incerc doar cu un mascul si o femela? Ce volum sa aiba acvariul? Ce inaltime coloana de apa?Cu siguranta ati fost si voi incepatori odata si va prins bine un sfat. Multumesc mult!
Am 3 femele si un mascul intr-un acvariu de aprox 75l, masculul a facut cuib la suprafata dar icrele sunt lipite toate de sticla de pe fundul acvariului.Temperatura 25grade. Ce sa fac, sa scot adultii?
Si ultima tura de icre a fost "halita" de catre parinti. Chiar nimeni nu ma poate ajuta cu niste idei?
Ma ajuta cineva si pe mine daca se poate cu un sfat cu reproducerea la torocatum? Am 4 bucati (1 mascul si 3 femele) de aproximativ 18 luni, femelele deja au burta(evidenta). I-am pus la icrat (pe toti) intr-un acvariu de 100l in care am adugat o buturuga(scade ph-ul pe la 6,5) si o tufa de elodea, am pus o bucata de polistiren si un capac de cutie de margarina pe care am lipit banda izoloatore(pt culoarea neagra, ideea luata de pe net; pe care masculul a agreato, pt a face un cuib) si dupa 3 zile au icrat. Pana aici toate bune, doar ca icrele erau lipite de fundul acvariului nu de cuib.Am crescut cu mult debitul la aer, pt o aerare puternica si astept sa vedem rezultatul. Azi va fi a patra zi de cand au icrat(aprox 100 icre), pestii i-am mutat intr-un acvariu de 75l (au icrat iar ieri , dar au mancat toate icrele). Nu am gasit prea multe informatii pe net si de aceea am apelat la domniile vostre Daca cineva a mai facut torocatum sau poate sa ma ajute cu vreo idee . Multumesc
Caut cateva perechi de colisa. Daca ati vazut pe undeva pe la cluj da-ti un pm, mail... plz
Intreaba la magazinul de pe 21 Decembrie(vizavi de Orange). Au sigur la crescatorie nu stiu daca i-a scos inca la vanzare.
Daca este cineva pe forum care ar putea sa imi spuna si mie daca si unde se gasesc ceva creveti consumatori de alge in Cluj i-as fi tare recunoscator ( platesc cu guppy :-P )
Aici se pot vedea si ceva poze cu acvariul

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12088
Vand acvariu 50 litri cu doi ocelatusi cam la 9-12 centimetri si un hoplo la 10 cm. Pret doar 50 RON pt ca nu mai am unde sa il pun. Relatii la 0742 771690 sau johny34000@yahoo.com.

Forum Index » Profile for Lucozade » Messages posted by Lucozade
Go to: