[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ramirez "intunecat"  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
sice
Junior member
[Avatar]

IP:

fara niciun motiv aparent, masculul ramirez are jumatatea stanga a capului innegrita. am senzatia ca "pata" evolueaza incet si sigur.
jumatatea stanga a pestelui este ok.
nu inteleg mai nimic din ce se intampla pt ca nu am mai vazut asa ceva.
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Arata cam asa?

image

Pestele din poza a murit la citeva saptamini de la aparitie bolii. Nu mai stiu cum ii spune la boala da' imi amintesc ca e o boala rara care apara de obicei la cichlidae.

Poze: smilie ... Poze cu plante
sice
Junior member
[Avatar]

IP:

arata exact asa.
nu exista tratament?
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

In cautarile mele pe net din perioada respectiva n-am gasit nici un tratament, din pacate am uitat numele bolii si sa mor daca stiu cum sa caut cu google smilie .
Imi amintesc ca e ceva ca afecteaza sistemu' nervos da' nu-s foarte sigur.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

sice wrote:nu exista tratament?

Daca e vorba de "Discus Plague" (denumire generica), poti doar sa ajuti pestele sa lupte impotriva ei, nu sa o tratezi direct. Cauta pe google dupa numele asta si vezi daca se potrivesc simptomele. Scrie cate ceva in primele 3 articole si de tratament ajutator (scaderea PH-ului, permanganat de potasiu si alte "otravuri"...).

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
sice
Junior member
[Avatar]

IP:

si-a revenit complet fara sa aplic vre-un tratament.
nu mai speram pt ca se innegrise pe jumatate din partea laterala stg si ochiul arata foarte nasol, dar treptat s-a recolorat.
[Email] [Yahoo!]
Lucozade
Junior member
[Avatar]

IP:

Cam tarziu pentru un raspuns dar cu caracter informativ pentru viitor. Am avut aceasi problema cu unul dintre discusii mei. Dupa multe cautari si multe intrebari am aflat ca "boala" se numeste half black si afecteaza sistemul nervos. Apare datorita schimburilor de apa facute cu apa prea rece fata de apa din acvariu. In functie de starea de sanatate a pestelui si diferentei de temperatura a apei se poate ca pata sa dispara de la sine dupa o vreme sau sa ramana pentru totdeauna. Afectand nervii din zona respectiva nu are tratament(sau cel putin nu l-am gasit nicaieri).
Sper sa ajute.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: