[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pc.ciprian
Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Salut, am avut si eu probleme cu algele respective ... pe langa faptul era un dezechilibru in bazin, am reusit sa indepartez cu ajutorul neritinelor si SAE .

Am inlaturat cauza dar nu si motivul .

Ceea ce am observat in postul tau e ca stii ca ai foarte multe probleme/greseli dar nu le rezolvi...

La fel ca si colegul adriancalotescu te voi ruga si eu sa apesi un preview inainte sa postezi si sa arunci un ochi peste text. Stiu ca nu suntem la facultatea de litere, dar mi se pare corect fata de cei care sunt aici sa inteleaga ceea ce vrei sa scrii
eu zic ca da try google images ;) cand ai nelamuriri
salut si bine ai venit si din partea mea

Superb mosu` ala de pe buturuga
Multumesc lui Razvan Radu pt osmoza ....

Doar ce am terminat de schimbat 20L de apa, din duritate 14-15 am ajuns la 9-10 ....in zilele ce urmeaza voi mai schimba inca 20L si probabil estimativ voi ajunge undeva la 8 Gdh din calculele facute de mine ipotetic

Sa scad mai jos? Cei care aveti utricularia ....Care a fost cea mai mare val. de duritate care ati avut-o?
fara cuvinte..... Doar BRAVO.Jos palaria , pt mai mult nu mai am cuvinte
asta inseamna ca tre sa fac rost de vro 40L de osmoza acum, iar saptamanal cate 10-20L pt schimburi :x
La noi la robinet e de la 14-15 in SUS Naspa ....vorba aia "speranta moare ultima"
deci tre sa imi iau osmozor ca sa am utricularia ......feck :hammer:

Stie cineva vre-o alta solutie de a scadea duritatea?
Pam paraaaam, rectificam lista de plante

2 noi vedete:
Eriocaulon setaceum (multumim domnu faraooonuuu)
Utricularia Graminifolia (care sper sa se prinda de data asta )(multumim domnu faraooonuuu)
h.c. cuba
Blyxa japonica
Moss (java+chrismass amestecat)
Hemianthus micranthemoides
Rotala Rontundifolia (cred)
Lilaeopsis mauritiana
Cabomba caroliniana/Limnophila sessiliflora(niciodata nu am putut sa fac diferenta intre ele)
Heteranthera zosterifolia
Alternanthera reineckii (care nu ii place deloc la mine in bazin si care cred ca va disparea cat de curand din peisaj - nu ca s-ar vedea)

Dupa ce se intinde si covoru de cuba/utricularia (depinde care pleaca primu si cat de tare accelereaza) voi mai scoate din plante, pe lista ar fi Alternathera si Limnophila . Deci din nou se va mai micsora putin lista de plante

Lumina - 1osram 830 + sunglo (30w total) - sunglo-ul urmeaza schimbat cu 2 osram fluora

Fertilizare - in substrat florapol, in apa ferropol 24 (2picaturi zilnic) (pps pro+ferropol saptamanal 2ml zilnic din fiecare)
Locatari - cam 12 neoni si vreo 7-8 red cherry
Plante - inca nu le stiu pe toate, dar voi veni cu o lista completa cat se poate de curand daca e cineva interesat
Co2 - 1-2b/sec dizolvate doar cu un difuzor ceramic

Si acum :foto: :foto: :foto:

Ansamblu...........................Detaliu "Creaca"
image image

image image
Detaliu Stanga ...................Detaliu Dreapta

Daca pleaca Utricularia si la mine ....si daca pleaca cum imi imaginez eu, mai mult ca sigur voi renunta la cuba ....trebuie doar sa ii aflu secretul ....

Domnu Faraonu, in principiu pe partea de fertilizare bazinul meu difera doar cu pps-u si posibil concentratiile mai mari ....ca lumina urmeaza sa ma apropii de ce aveti acolo ... intrebarea de baraj este cat e duritatea acolo, ca din ce stiam e gen osmoza direct de la robinet Sa fie oare Duritatea motivu pentru care cea care mi-a dat-o Val nu a prins la mine? sau sa fie toate diferentele apei per total?
da, jos palaria, super plante, si cu pui, multumesc domnu faraonuy mai ales pt utricularia, sper ca de data asta sa reusesc sa o prind si eu
sorana_bv wrote:............am facut si un tratament pt alge si incet incet vad ca dispar

sper ca nu ai bagat algicide nu? (adica substante importiva algelor)
m-am, abtinut atatea zile sa gasesc niste cuvinte inteligente ....da tot nu mi`au venit
asa ca iti citez ce ti`am zis si prima oara
"ce sa zic ...faraon e unu singur, jos palaria, imi place de mor"

Acum ...intrebare ....utricularia , asa ai de gand sa o lasi sa creasca?! buline?crezi ca poti? o tunzi zilnic?

Cum de ai trecut la Riccia? Ar fi mers f misto niste christmass moss pe buturuga Sunt sigur ca ai mai crescut riccia prinsa de ...anumite chestii dar oricum iti voi da un sfat (sa ma simt si eu mare nah) sa o tunzi cat poti de des ca se dsprinde

Cat despre buturuga ..... sa inteleg ca e un ....."fetish" cand e vb de JBL?

Ai mai schimbat ceva la lumina? sau tot sera plant color? si aici ca sa fiu si offtopic ca deh se poarta, te voi intreba si pe tine cum i-am stresat si pe altii ... osram fluora sau plant coloru`?
Sorin, daca amesteci tratamentele si le dai 10 pastile o data ...nu ii vad bine, asta e parerea mea ...
Incearca pe rand tratamentele, si nu te astepta la efecte vizibile de pe o zi pe alta, poate doar in comportament .

Cu cat le bagi mai multe tratamente o data cu atat de repede ii zapacesti ....treaba cu sarea, la fel cum zicea cineva pe forum intr-o alta discutie ...este buna, poate foarte buna, dar se folosea cand piata nu era atat de diversificata la medicamente.

Eu la discusii mei nu le-am pus sare, sfatuit de un crescator de discusi, el mi-a spus si mie ceea ce ti-am scris eu mai sus, si pot spune ca lui ii datorez succesul salvarii discusului.

Acum ... postand pe mai multe forumuri, vei avea foarte multe opinii, extrem de multe, de la sare pana la aruncat pesti si cumparati altii .... incearca sa vezi cine s-a mai lovit de problema asta, cauta pe net, si pe site-urile de afara, dupa cum ai vazut jbl`u are un laborator online destul de diversificat. Incearca un tratament de la ei ...
Vezi cum reactioneaza la tratament .... si daca nu dau semne bune, poti incerca ceea ce am facut eu
stai asa ca m-ai pierdut .... " 48 de specii " sper ca te referi la plante

sper ca nu spui de pesti ....vad ca mai jos spui ca ai " 6 sanitari albi si 4 ancistrusi...."

explozia de alge posibil sa fie datorata excesului de mancare / nitrati pestilor .... si datorita faptului ca ai facut un dezechilibru major acolo ...

asa ca iti pun cateva intrebari:

1.de cate ori le dai de mancare zilnic?
2.Cat de mare este timpul de iluminat al acvariului
3.Cate plante ai in bazin
4.Pune o poza de ansamblu te rog daca poti caci se pare ca ai ceva pietre calcaroase acolo, lucru care nu merge decat la acvariile de ciclide nu si la plantate pentru ca iti vei mari duritatea la apa, lucru care nu vrei
5.Cat de mult le dai de mancare
Salut sorin, am avut si eu problema asta la discusii mei, dar dupa lupte seculare si 2 decese am reusit sa salvez unul din ei care era intr-o stare foarte grava (ceilalti 2 erau mai mici si foarte slabiti, unul din ei tocmai ce isi revenise dintr-un alt tratament)

Sfatul meu , muta-i NEAPARAT pe cei care au pete intr-un bazin steril, cu filtrare f buna si oxigenare puternica , temperatura apei undeva la 32-35 grade

ca sa iti faci o idee aici e poza cu unul din ei si aripioara rupta...
(este cel care l-am salvat)

Cum l-am salvat:

Metronidazol + Diflucan si usturoi (da ai citit bine usturoi) in apa , cam o pastila din fiecare la o zi/2 cu schimburi de apa aferente (20-35%)si un -2 "catel/i" de usturoi bine pisat si dizolvat in apa (a se citi cu S si nu SH), apoi

in cazul in care tot nu mananca, iei frumos o seringa, faci o pasta (amestec)de mancare - eu am folosit tetra prima, hikari diskus in care adaugi putin din cele mentionate mai sus, eu adaugam cam 1/4 din fiecare pastil, si la fel ceva usturoi.(la o seringa de 12ml)

prinzi frumos pestele/pestii in sensul ca il duci cu mana usor catre un geam lateral, de preferat e cel din fata ca iti va fi mai usor, si incerci sa il "strivesti" cum ar veni cu palma de geam (atentie nu strange cat sa nu scape din mana) iar la gura va trebui sa ii lasi loc liber sa il poti hrani .... il tii 1min-2 langa geam pana se mai linisteste ...apoi in ritmul in care el deschide si inchide gura, tu ii dai din pasta respectiva cat sa inghita ceva acolo, o mare parte va elimina prin branhii dar ii va ramane ceva iar efectul pastilelor va fi mult mai rapid. Acest lucru se va intampla de 2 ori pe zi, cam 3-4ml la fiecare masa cat sa inghita ceva

in cazul in care dupa 4-5-6zile nu vezi nici un efect pozitiv, treci la administrare directa (cu seringa - la fel cum am explicat hranitul mai sus- sa nu intelegi injectie) a ampicilinei
eu ii dadeam jumatate de ampicilina zilnic amestecata in 10ml de apa, 5 ii dadeam dimineata si 5 seara (personal cu asta l-am pus pe picioare)
Chiar si in timpul administrarii ampicilinei, daca ajungi acolo este necesara administrarea mancarii daca nu mananca singuri ....

Atentie, intre cele 2 tratamente, daca treci la ampicilina de la diflucan si metro e bine sa ai o pauza de 1-2 zile in care sa faci schimburi de apa

Nu pot decat sa iti urez succes, si multa rabdare pana cand o sa inveti sa il prinzi langa geam ,si pana cand o sa treaca boala lucru la care tre sa fii atent

ps: tratamentul la mine a durat cam 2 luni aproape, pentru ca a mai avut si ceva probleme la ochi (ca o ceata) dar ampicilina si-a spus cuvantul

Dupa ce m-am uitat mai cu atentie pe pozele tale , am observat ca mai toti sunt afectati pe aripioare cel putin (sunt roase)
Incearca cei care nu au pete sa ii tii in acvariul plantat si sa ii tratezi doar cu metronidazol, la mine treaba asta a mers, desi metronidazolul este pentru flagelate din cate stiu, poti incerca si direct cu ampicilina(250mg) dizolvata (in aman2 cazurile o pastila la 30l)

Dar cei care au petele albe pe ei, trebuie bagati in carantina neaparat....ori ...

Daca vrei neaparat medicamente de acvariu poti sa il incerci este JBL FURANOL si JBL PUNKTOL

ca sa vezi ca nu vorbesc prostii arunca un ochi aici . aici . aici si aici

eu personal am incercat doar furanolul, dupa metro si diflucan, iar in ultima instanta pentru ca nu dadea semne de imbunatatire am trecut la ampicilina

Inca o data SUCCES
da, stiu aveam nevoie de un "motor" sa ma ajute sa scap de alge, o parte din ele sunt cu crestere rapida, asa a fost si la primul setup , si dupa am mai inlocuit din ele. Sigur sigur voi mai renunta la multe din ele, dar trebuie sa vad care se adapteaza mai frumos si mai bine la mine inbazin
Val wrote:
Ma fac ca n-am vazut asta, ok? :slap:

nu mai dadeeeaaaaa:
cam asta zic eu ca ar fi lista

h.c. cuba
Blyxa japonica
Christmass moss
Java moss
Hemianthus micranthemoides
Rotala Rontundifolia (cred)
Lilaeopsis mauritiana
Cabomba caroliniana/Limnophila sessiliflora(niciodata nu am putut sa fac diferenta intre ele)
Ceratopteris thalictroides(cred)
2specii de Cryptocoryne (inca nu se vad )
Egeria densa
Heteranthera zosterifolia
Alternanthera reineckii

sper ca nu am scapat nici una din ele sau sa le fi incurcat prea tare
Urmeaza cateva fire de Eriocaulon si niste Utricularia graminifolia in zilele ce urmeaza (multumita faraonului )
heeei heeeeeei ....de cand nu m`am mai "laudat" ... a trecut ceva vreme de la ultimul post in jurnal... obligat fortat am fost nevoit sa postez ca m-am dat de gol cu noul setup la anuntul de la carciuma

buuuun.....si ca sa va zic pe scurt ... am dat cu reset la setupul respectiv pentru ca am vrut sa imi pun ceva fertilizant in substrat (si anume florapol), am facut rost de un ex700 asa ca am renuntat la filtrarea care venise din fabrica la rekord60 .

Mi s-a pus pata pe stilul igwami....m-am chinuit ...si imi iesise ceva ...numai igwami nu :-)

Primul setup:
image

a fost facut tot cu pietrele din setupul precedent, pentru ca nu gasisem nimic sa imi placa ....pana cand bunul prieten razvan radu m-a ajutat sa gasesc cativa bolovani din care am spart si am ajuns la un alt setup:
image
care la ceva timp dupa realizare s-a umplut de alge din cauza excesului de lumina/fertilizant/lipsa de intretinere - din partea mea

avand alga filamentoasa pe covorul de cuba, am incercat sa o scot cu scobitori dupa metoda betelor de gratare, cand rotesti langa alga si ea se infasoara pe bat si o scoti ....ei bine am reusit ...dar am reusit sa fac si niste gauri in covor ....lucru ce ma deranja ....

Uitandu-ma cateva zile bune la el am realizat ca ma duc usor usor spre lipsa de interes ...nu era nimic care sa ma atraga foarte mult la el, ceva care sa ma faca sa stau cu minutele in fata lui si sa nu ma plictisesc ....si atunci mi s-a pus pata .....RESET

Cu ceva timp in urma ...imi alesesem niste bete, care in prealabil toata perioada asta au fost fierte si au stat in apa ....le-am curatat bine bine de resturile de coaja ...mi-am imaginat cam ce as vrea , am trecut pe la "showroomul" lui razvan de unde am luat o "galeata" de plante ....si m-am pus pe plantat .... rezultatul, un mic "jungle" care eu personal il vad destul de promitator, dupa cum vor evolua plantele... acum...sa vedem ...

el arata cam asa :

image

Ca si detalii ...
Lumina - 1osram 830 + sunglo (30w total) - sunglo-ul vreau sa il schimb cu un sera plant color (dupa schema faraonului :drac

Fertilizare
- in substrat florapol, in apa ferropol 24 (2picaturi zilnic) (pps pro+ferropol saptamanal 2ml zilnic din fiecare)
Locatari - cam 12 neoni si vreo 7-8 red cherry
Plante - inca nu le stiu pe toate, dar voi veni cu o lista completa cat se poate de curand daca e cineva interesat
Co2 - 1-2b/sec dizolvate doar cu un difuzor ceramic

Si...cam atat, orice intrebare / parere / sfat / injuratura :-) conteaza

(iar am spus ca zic pe scurt si am facut ditamai postu )
salut giga, bine ai venit, ce ma bucur cand vad constanteni in zona

Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Go to: