[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pc.ciprian
Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
si mie implace sa vezi cand s-o intinde glaso

Nu iti este cam frica sa il tii pe taburetul(cred) acela moale? poate o ia din loc la o atingere din greseala
Se vinde capac din komatex, forma placuta, semirotunda.
Detalii:

Dimensiuni: aprox 30x30
Cablu alimentare 1.5m cu intrerupator
Autocolant reflectorizant/cromat in interior
fasunguri pe filet mare
1bec economic dailyght + 1bec eonomic warmlight =aman doua PHILIPS noi noute, 2 ore de functionare - in seara asta am terminat capacul(optionale)
4 suporti de prins pe acvariu tot DIY din komatex
protectie pe laterale sa nu bata lumina in ochi daca este pus pe un birou de ex

Pretul este de 120ron cu becuri si 70 Ron fara becuri

Poze: image

Raspund cu mare placere la orice intrebare legata de produs, pretul este usor negociabil
Se vinde de preferat in Constanta
Pentru cei interesati:
Yahoo id: pc.ciprian
fipilica wrote:Cautand GDA pe google am dat peste acest jurnal , mi s-a parut interesant

mi se pare extremde multa bataie de cap pt o poza. Se pot face poze foarte reusite fara atata munca de a acoperi toate partile cu panza neagra , de a acoperi fotografu si asa mai departe . Sa fim serios

Oricum interesant articolul ....cam cat de departe pot ajunge unii pt a face o poza "de concurs"
s-au dat toate, mai putin lilaleopsisu, care credca il voi planta intr-un nano. Se poate inchide
olinno wrote:si am un juwel cu 10 L mai mare, si am 11neoni. a tau nu e suprapopulat???

noup cel putin mie nu mi se pare , sunt destui pesti, poate lumea considera ca e suprapopulat, dar la o privire mai de aproape nu este.
Neonii sunt pesti mici si de card ....nu se streseaza daca sunt multi, ba din contra
da....tatal meu e unpic cam greu de convins ...si nici voi de pe forum nu o sa reusiti sa il convingeti ...ca el ...stie ... ca el face acvaristica de cand era cls 9 si ca e acelasi lucru , nu s`a schimbat nimic de atunci ca daca tii discusi in bazin mic, nu vor creste mari, da tot vor creste ...ca el a crescut `shpe scalari si i`au depus inbazin de 80L .... ...eh ....peripetzii

vroiam sa pun 2-3 micuti la mine in bazin, dar acum gandindu`ma din nou la toata treaba cu plantele si asa mai departe ...iti dau dreptate...
Probabil daca voi avea bani voi face direct un bazin mare plantat low cost special pt discusi. Vom vedea ce va fi pe viitor
si ca sa semnez jurnalul si pe saptamana aceasta ... vin cu un update.
Am reusit as scad duritatea undeva la 6,
Fertilizarea e aceeasi
ferropol 24 - 2 picaturi zilnic,
ferropol saptamanal - 2ml zilnic
PPS pro - 2ml Zilnic
si cred ca voi trece la cate 3ml zilnic deoarece blyxa da semne ca ar avea nevoie de unpic mai mult macro (se inrosesc unele frunze)

Plante:
Eriocaulon setaceum
Utricularia Graminifolia
h.c. cuba
Blyxa japonica
Moss
Hemianthus micranthemoides
Rotala Rontundifolia (cred)
Cabomba caroliniana/Limnophila sessiliflora(niciodata nu am putut sa fac diferenta intre ele)
Heteranthera zosterifolia
Alternanthera reineckii (doar un varf care sper sa se prinda) inainte o confundam cu ludwigia rubin

Pesti: 32 neoni si 3 sae

Nevertebrate: 6 neritine ceva melci luati de pe plante si vreo 10 red cherry

Lumina: 2xOsram Fluora 15w + 1xOsram 830 15W (45w la aprox 50L)

Eriocaulonul in partea de jos e galben tot, dar frunzele nu se "topesc/sfarama" cand le prind in degete/penseta, chiar sunt destul de greu de rupt...in schimb varfurile vad ca sunt ok, cel putin de cand am redus duritatea chiar am vazut ceva frunze noi.
Ma supara faptul ca betele au inceput sa se inverzeasca ...gda cel mai probabil si ma deranjeaza, imi este frica sa nu fie un inceput de BBA ....cuba a inceput sa se intinda pe partea din fata, iar utricularia inca nu da semne ca ar vrea sa o ia din loc

In acvariile din casa am niste discusi care sunt ingrijiti de tatal meu. Nu sunt foarte incantat de conditiile in care stau(Spatiu la fel de mic, filtru intern, oxigenare slaba, apa dura , stresati de moly si gupy, si alte mici nimicuri) asa ca ma gandesc sa ridic temperatura in bazin undeva la 27-28grade (acum 25-26) Si sa adopt 2 dintre ei, caci inca sunt mici - 6-10cm diametru cu tot cu inotatoare) iar in timp daca dau de bani sa maresc bazinul..... Domnu faraonu, ce spuneti? am aprobarea dumneavoastra? :-) .
Inafara de faptul ca e bazinul destul de micut si de faptul ca s-ar putea sa raman fara creveti, desi in bazinul in care stau inoata fara nici un stres ceva pui de gupy..... ma mai gandesc ca si lumina este destul de puternica pentru ei, si asta ar fi inca un mare semn de intrebare .... soooooo, am nevoie de ceva pareri serioase, luand in calcul datele problemei.
O alta intrebare ar fi , daca ma puteti ajuta cu Rotala (dreapta spate)pe care o am in bazin....am vrut sa fie rosie ....dar defapt e ...verde
Am pus si ceva close-upuri cu ericaulonul si cu utricularia ca sa va dati o parere.

image image image

image image image
Salutare prieteni, in urma intretinerii din weekendul acesta, am de dat , in constanta urmatoarele :

vre`o 5 tufe de blyxa japonica
o tufa de Lilaeopsis mauritiana(cred, este varianta unpic mai inalta) cu cateva fire bogate in GDA (trebuie curatata)
4 fire (in acelasi pachet) de ludwigia rubin care la mine in bazin nu prea merge f bine

blyxele sunt in pungi separate, prefer sa dau la mai multa lume cate o tufa restu sunt fiecare in pungura ei.

Daca este cineva ce binevoieste sa imi dea si mie 2-3 creveti sunt mai mult decat recunoscator

Multumesc
incearca sa tii sae unpic flamanzi ...bine implicit toti pestii din acvariu ... eu am momentte cand le dau de mancare o data la 3 zile.
In primele 2 saptamani de cand i-am adus nu i-am vazut mai deloc si am crezut ca au crapat toti in jungla. Dar chiar si aseara i-am vazut pe toti 4 (implicit crezand ca au mai ramas doar 3 din aceeasi problema) la treaba, calare pe alge. Fac o treaba minunata si sunt niste pesti superbi ....bine pana in mom in care ajung la un 7-12cm
pe mijloc e blixa? e prinsa pe mai multe nivele?!
4di wrote:Probabil ai dreptate, voi optura intentionat de aceasta data cand ajung acasa si in alt expriment voi reduce la minim presiunea apei la iesire , vreau sa stiu conditiile in care s-a produs evenimentul ca sa nu ma trezesc cu cativa litri de apa pe covor si cu rotorul ars ...(bine ca nu toti 160 l , ar fi interesant .... )

pune si tu furtunul sa "Atarne" deasupra acvariului ....si osa ai oxigenare din caderea apei

acum trecand la lucruri serioase...teoretic nu ar trebui sa iti faca treaba asta, probabil, la fel cum ti-a spus si alber ai obturat cumva iesierea apei si atunci a fost impinsa pe furtunul de aer. Personal nu cred ca este in functie de debitul la care e setat filtrul
update:

duritate 7, astazi / diseara imi vin 2x osram fluora ce le voi combina cu un 830 ....

micro...macro .. lumina cat trebuie zilnic... sper eu sa o ia din loc
mmm, iti doresc sa stai in zona asta ca vara e super lux 5min pana pe plaja ...parcu aproape ...ce sa vrei mai mult de atat. Singuru aspect deranjant sunt tantarii si motoarele/atv-urile de pe lapusneanu(bd mare din cta ce duce pana in mamaia) . Stii ca nu doresc raul nimanui

Eu nu m-as muta de aici............cred
olinno wrote:alga bruna apare pe cabomba si Eleocharis vivipara. acvariul nu-i facut proaspat. am aproximativ 0.45W/L 12ore pe zi.
folosesc Tetra easy balance dar s-ar putea sa am un dezechilibru...

din pacate acvariul nu-mi permite sa tin foarte multe specii (60L brut) deci o sa aleg numai o specie, care mananca alga bruna, sau alga pufoasa.

eu am aproximativ 45-48L brut(jewel rekord 60) in care am vreo 4sae (teoretic 5 da unu nu il mai gasesc) 6 neritine ...si noua armata de vreo 10 red cherry - am avut si undeva la 30-50

Si nu am suprapopulare , nu inca am 12 neoni, urmeaza inca 18 pui sa fie cifra rotunda
Val wrote:
Diseara sunt calare la magazin ca de vro` 3 seri nu dorm

Ciprian, da' ce faceti voi acolo? aveti o crescatorie de tantari in fata blocului? Ca si eu tot in acelasi oras stau si inca nu am vazut nici picior de tantar.

Iti doresc din tot sufletu sa te muti langa tabacrie(eu stau exact peste drum) . Nush ce sa zic, am si ceva spatiu verde in spatele blocului unde stau. Poate si de acolo. Cert e ca in fiecare seara vanez cate 2-3 . Am aruncat si plasa la geam zilele trecute, si am reusit sa ii mai imputinez. Dar daca tin geamu intredeschis nu am cum sa prind plasa ... e complicat . Nu am termopane, e geam cu tencuiala din lemn, iar sita de tantari e custom made (diy)
In prima faza se vor ingalbeni in partea dejos ....cel putin asa este la mine acum varfurile inca sunt verzi. Sper sa se adapteze pentru ca la fel cum ai spus si tu sunt niste plante superbe. Eu am gasit un prieten cu osmozor care ma ajuta cu 10-20L saptamanal . Dupa ce vei duce apa la duritatea pe care o vrei, un 10L e mai mult decat necesar (pt ca o vei combina cu cea de le robinet) . Eu unu asta am in plan, si sa ajung la o duritate 4-7
@tropikana -> voi pune deaspura acvariului o sageata mare pe care o sa scriu : aici loc de depunere pt tantari

una peste alta "The Myth Has Been BUSTED "

Acum stim ca putem scapa de nemernicii piscatori, fara a risca acvariile
Diseara sunt calare la magazin ca de vro` 3 seri nu dorm
Fujito wrote:daca ai capac la acvariu nu cred ca ii afecteaza ;)

probabil daca ar fi capac custom si inchis bine
dar al meu nu sta perfect etans pe bazin, cel putin la jewel rekord are ceva gauri pt furtune / cabluri / whatever.

Pusesem problema pentru caz general, sunt siguri ca exista oameni cu acvarii "open-top" sau cu lampi, sau cu capace gaurite pt ceva coolere si asa mai departe. Mi se pare o tema destul de interesanta de dezbatut...acum, depinde si de restu
Alga bruna apare in acvariile proaspat facute si/sau slab luminate, dupa o perioada de timp va disparea singura....se mai poate curata foarte usor chiar si cu mana, nu trebuie magneti/lame/etc

Alga paroasa ti-a aparut datorita unui dezechilibru. Daca vei baga mancatori de alge asta nu inseamna ca vei scapa de ea. Te vor ajuta sa o tii oarecum sub controla dar la cel mai mai mic avantaj in favoarea ei(algei) vei avea o explozie(de alge) de toata frumusetea

arunca un ochi aici, identifica alga ta si vezi ca iti scrie ce este mai recomandat

Eu personal am sae si neritine in acvariu. Oto nu am gasit. Dar despre cei care ii am sunt mai mult decat multumit
Pastilele de tantari (tzantzari - ca n-am tastatura in ro ) pot afecta in vre-un anume fel acvariile? Si cand spun pastilele de tantari ma refer la acele pastilute mici care se pun in niste chestii ce se baga in prizaa....se incing...si miros...atat de frumos incat mor inculpatii. Va intreb pentru ca stau in apropierea unui lac ...s-a incalzit afara si m-au invadat acei ce piscaaaa.
Stiu ca spray-ul impotriva acestora poate dauna...tatal meu si-a chilari o data tot ce avea in acvariu din cauza ca oxigena apa .....cu ...aer din camera bogat in spray de tantari

Poate e stupida intrebarea, poate nu , dar ma gandesc ca mai e lume care se confrunta cu chestia asta

Personal eu cred ca nu are treaba , ca nu e in cantitati industriale, sau nu sunt picaturi/chestii care se pulverizeaza in aer si pot avea contact cu apa sa zicem (in cazul in care e acvariul open-top sau e capacul desfacut)

Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Go to: