si ca sa semnez jurnalul si pe saptamana aceasta ... vin cu un update.
Am reusit as scad duritatea undeva la 6,
Fertilizarea e aceeasi
ferropol 24 - 2 picaturi zilnic,
ferropol saptamanal - 2ml zilnic
PPS pro - 2ml Zilnic
si cred ca voi trece la cate 3ml zilnic deoarece blyxa da semne ca ar avea nevoie de unpic mai mult macro (se inrosesc unele frunze)
Plante:
Eriocaulon setaceum
Utricularia Graminifolia
h.c. cuba
Blyxa japonica
Moss
Hemianthus micranthemoides
Rotala Rontundifolia (cred)
Cabomba caroliniana/Limnophila sessiliflora(niciodata nu am putut sa fac diferenta intre ele)
Heteranthera zosterifolia
Alternanthera reineckii (doar un varf care sper sa se prinda) inainte o confundam cu ludwigia rubin
Pesti: 32 neoni

si 3 sae
Nevertebrate: 6 neritine ceva melci luati de pe plante si vreo 10 red cherry
Lumina: 2xOsram Fluora 15w + 1xOsram 830 15W (45w la aprox 50L)
Eriocaulonul in partea de jos e galben tot, dar frunzele nu se "topesc/sfarama" cand le prind in degete/penseta, chiar sunt destul de greu de rupt...in schimb varfurile vad ca sunt ok, cel putin de cand am redus duritatea chiar am vazut ceva frunze noi.
Ma supara faptul ca betele au inceput sa se inverzeasca ...gda cel mai probabil si ma deranjeaza, imi este frica sa nu fie un inceput de BBA ....cuba a inceput sa se intinda pe partea din fata, iar utricularia inca nu da semne ca ar vrea sa o ia din loc
In acvariile din casa am niste discusi care sunt ingrijiti de tatal meu. Nu sunt foarte incantat de conditiile in care stau(Spatiu la fel de mic, filtru intern, oxigenare slaba, apa dura

, stresati de moly si gupy, si alte mici nimicuri) asa ca ma gandesc sa ridic temperatura in bazin undeva la 27-28grade (acum 25-26) Si sa adopt 2 dintre ei, caci inca sunt mici - 6-10cm diametru cu tot cu inotatoare) iar in timp daca dau de bani sa maresc bazinul..... Domnu faraonu, ce spuneti? am aprobarea dumneavoastra? :-) .
Inafara de faptul ca e bazinul destul de micut si de faptul ca s-ar putea sa raman fara creveti, desi in bazinul in care stau inoata fara nici un stres ceva pui de gupy..... ma mai gandesc ca si lumina este destul de puternica pentru ei, si asta ar fi inca un mare semn de intrebare .... soooooo, am nevoie de ceva pareri serioase, luand in calcul datele problemei.
O alta intrebare ar fi , daca ma puteti ajuta cu Rotala (dreapta spate)pe care o am in bazin....am vrut sa fie rosie ....dar defapt e ...verde
Am pus si ceva close-upuri cu ericaulonul si cu utricularia ca sa va dati o parere.