| Message |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Foarte frumos! Succes.
|
 |
|
|
Azi a fost ziua cea mare, dupa 3 saptamani am mutat crevetii Crystal Red Prl in casuta lor.
Am numarat vreo 50-52 bucati....dar sigur sunt putin mai multi. Ce e foarte interesant ca in galeata unde au stat provizoriu 3 sapt s-au inmultit în buna voie pentru ca am mutat vreo 7 pui minusculi de 1-2mm care nu aveau mai mult de 1 zi....greu am reusit sa ii prind pe cei f mici  dar a fost o satisfactie imensa
Acum doar rabdare si sa fie totul ok sa creasca colonia sanatoasa!
Si cateva poze....
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Pentru BBA niste slujbe cu popa ar fi bune..
Le rezolv eu  , dispar cu curatenie buna si curatarea filtrelor mai des.....mentenanta regulata si ok.
|
 |
|
|
Cmariusgabriel@gmail.com wrote:Salutare. acu a venit Solutie antialge eSHa Protalon 707, si o sa incep tratamentu, dar sincer nu le-am gustat, nu stiu daca am curaj....), dar ieri cand am facut curatenie,, sunt prinse asa de bine de plante ca nu se indeparteaza...
Sa ne spui rezultatul cu eSHa Protalon 707.......am luat si eu pt BBA intr un acvariu...sper sa fie buna si sa scapi fara alte evenimente neplacute.
Astept sa revii aici cu feedback despre solutie.
|
 |
|
|
ionionut wrote:Cine a mai cumparat online de pe Nevertebrate.ro, la marfurile care nu sunt in stoc scrie ,,produsul este livrabil in X zile".
De ex: in 4-7 zile / in 10-20 de zile / in 20-30 de zile.
Pentru mine e importanta durata asta, ca sa stiu ce, cum, când... si de unde.
Se respecta aceste termene, sau le-au scris doar ca sa fie scris ceva?
Eu nu am avut niciodata probleme cu cei e la Nevertebrate.ro....am comanda si au venit produsele cand au zis.
Bine, eu am noroc ca stau in Cluj si foarte aproape de magazinul lor fizic
Dar, cum a zis si colegul de mai sus, cel mai bine suni pt ca e posibil ca site ul sa nu fie actualizat si la un produs sa scrie livrare in 30 zile, dar de fapt este pe stoc sau vine in 5 zile (eu am patit asa).
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Fadds wrote:Am 2 canistre in functiune care nu au mai fost curatate de mai multe luni, care imi vor asigura ciclarea. Momentan filtreaza acvariul golit de pesti, doar cu plante, o parte din ele in descompunere. Am oprit fertilizarea si am redus lumina la un tub de acum 2 saptamani.
Asa da! Oricum ti as recomanda si ceva bacterii, seachem stability si prodibio digest. Pentru a fi mai linistit 
|
 |
|
|
Fadds wrote:Azi dimineata le-am cules. Asa arata pline de jeg:
Nu stiu daca sunt destule sau nu, atat am avut curaj sa bag in portbagaj.
Le voi baga in apa cu clor, in cada. Dupa ce stau la inmuiat le iau la perie.
Aiaiaiiii....ai cules ceva, sunt f faine! ..... spor la curatat. Vad ca ai umplus portbagajul masinii.....
Nu cred ca ai nevoie de toate.....dar e bine sa ai mai multe cu care sa lucrezi.
Spor!
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Pai si daca iau acum ieftinache, in conditiile in care ma strange buzunarul si inlocuiesc apoi cu matrix si fragmente de asteroid cand o sa am bani, ce are?
Nu are nimic, e bine!
|
 |
|
|
homealone wrote:https://www.atelierbonsai.ro/bonsai-shop/pamant-pentru-bonsai/pumice-piatra-ponce-5-litri/
Daca nu vrei sa cheltui mult, cred ca piatra asta ponce e solutia  40 lei pt 10 litri.
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:
alinutz80 wrote:
Poate daca mai cauti vei gasi si mai bune preturi......
Si la 30 de lei daca gasesc matrix, 10 litri inseamna 300 lei
Roca vulcanica, 10 litri = 50 lei
Mi-a zis o vecina ca nu-mi sta rau cu bani in buzunar
Da asa e, dar nu poti compara roca vulcanica cu restul..........  stii tu vorba aia, dai un ban dar stai in fata, sau dai un ban si nu-l mai ai.
|
 |
|
|
Cmariusgabriel@gmail.com wrote:Mul?umesc de r?spuns, iluminat sunt 1 ora diminea?a ?i 5 ore dup?-amiaza...am început sa reduc mâncarea sin fac schimburi de apa
Timpul de iluminare e ok, dar as pune macar 3 ore dimineata si 3 dupa amiaza.
Succes!
|
 |
|
|
Fadds wrote:
koala wrote:Nitratii se scot doar cu schimburi de apa
Tot ce am incercat sa exprim mai sus intr-o singura propozitie.
Tocmai am venit de la Hornbach, am gasit nisip... sa zicem alb, 0,4 mm - 1,4 mm granulatie. E ok sau e prea mare pt mbune?
Am cautat si niste roci, aveau cateva bucati de roca canion la 24 ron bucatica, si sansibar care nu ma interesa.
M-am dus si la sectiunea gradinarit, cautand bolovani ornamentali. Am gasit doar pietris si niste pietre nu mai mari de 5cm. Un pic dezamagit...
Maine ma duc sa culeg bolovani din natura, orice gasesc, ca nu mai am timp. Saptamana ce vine trebuie sa primesc pestii.
Eu zic ca e ok nisipul...nu stiu daca ciclidele il inghit sau nu si sa nu fie asta o problema, dar nu cred...
Eu zic sa mergi pe roci calcaroase...vezi ce gasesti...te vor ajuta pentru biotopul ciclidelor.
Dar, daca saptamana viitoare iti vin pestii si tu inca nu ai refacut acvariul va fi putin nasol......e un risc sa nu fie ciclat acvariul tau si atunci risti sa omori pestii......vor trebui schimburi de apa la 2 3 zile
Spor la treaba!
|
 |
|
|
Cmariusgabriel@gmail.com wrote:Salut din nou, am dat comanda de Solutie antialge eSHa Protalon 707, acuma nu ?tiu ce alga este...mai ata?ez imagini
https://postimg.cc/gallery/QB2gD6t
Scuze ca întreb dar ma oftic ca nu ?tiu ce este ?i ma gândesc poate ca am exagerat cu mâncarea....
E posibil sa fi exagerat cu mancarea...redu mancarea la 1 masa pe zi...cat mananca pestii in maxim 5 minute.
Fa schimburi de apa mai dese si mici (20%) - de 2 3 ori pe saptamana.
Redu timpul de iluminare la 6 7 ore.
Curata in apa din acvariu filtrele.....
Plus, citeste si aici ca sa identifici ce alga e: https://www.aquasabi.com/aquascaping-wiki_algae_oliver-knott-algae-in-the-aquarium
|
 |
|
|
raul.tatulescu wrote:
alinutz80 wrote:Astept ceva recomandari sau sfaturi.....etc.
Merg si aplauze  ?
Imi place aspectul natural al acvariului asa cum e plin de alge. Eu ma tot chinui sa cultiv BBA in doua acvarii dar nu prea am succes. In afara de mentenanta rara care ar putea fi cauzele la tine?
Multumesc Raul  dar nu prea e de aplauze......
Da...eu zic ca doar mentenanta rara.....si spalat filtrul extern rar...schimb de apa lunar.....fertilizanti rar......lumina buna  cam astea
|
 |
|
|
Eu am si piatra ponce si matrix si siporax. Din cele 2 mentionate de tine as alege piatra ponce.
Dar, totusi as merge pe siporax sau matrix....si poti gasi si putin mai ieftin de 50 lei pe litru, daca cauti bine.
https://abc-zoo.ro/2194-sera-siporax-15-mm-1000ml-ambalaj-vrac.html?gclid=CjwKCAiAg8OBBhA8EiwAlKw3kszEfhV-BemMTsKaxgtMx2rnJeV86Ke7SOEEwJCR0POkQ0d9n-pZrBoCxysQAvD_BwE
https://iazuri-acvarii.ro/seachem-matrix-1-litru-vrac.html?search=matrix
Poate daca mai cauti vei gasi si mai bune preturi......
|
 |
|
|
|
Este chiar foarte ok! Mai tunzi putin din plante si e bine....Succes in continuare
|
 |
|
|
|
Astept ceva recomandari sau sfaturi.....etc.
|
 |
|
|
DraCoNi wrote:Oare merge sa bag si 2 creveti in acvariu sau ma intind prea mult? Am 4 rasbora, 1 guppy, 2 xipho si 2 melci nerita. Parca nu misuna destule chestii in acvariu.
Crevetii sigur vor fi mancati de xiipho si rasbora  daca ii va gasi......si sigur ii va gasi.
|
 |
|
|