Inca mai exista si acest acvariu la birou, Juwel Rio 180
Este jungla de moss si altele....am si BBA destul de mult, dar nu prea am vreme sa ma ocup de el...doar schimb apa asa pe rapid si gata...aspir putin substratul si gata.
Ahh,,, si am multi pui de molly negru
Urmeaza prin martie o tunsoare....sper ca vine omu ce mi a promis
Barbarosa wrote:Mi-am pus in functiune filtrul extern Eheim 150 si ma intreb daca merge sa-l opresc peste noapte. Este ok sa stea pe pauza 8h? Exista vreun risc?
Filtrul trebuie sa mearga 24 din 24.
Vezi mai sus explicatia foarte buna ca colegului Catalin. Vor muri bacteriile benefice din filtru, apoi deciclare acvariu apoi pesti morti.
Noh, si o poza recenta cu acvariul de 54L brut dedicat crevetilor blue dream.
Am acolo melci ramshorn gramada, vreo 2 neritina zebra si 2 asolene spixi(mai am asolene spixi si in alt acvariu)
Trebuie sa bag coasa....sa mai scot din buce si crypto, dar e ok
ocean wrote:Betta nu se tin la 25 de grade! Sunt pesti de apa calda deci macar 27-28, acvariul acela nu a fost niciodata ciclat iti trebuie saptamani sa se intample asta, Tot ce s-a intamplat acolo e in primul rand din cauza temperaturii scazute si a igienei precare, da mai multe detalii despre filtrare(nu stiu ce e microfiltrul ala dar insasi denumirea nu e grozava), substrat, o poza cu ansamblul ne lamureste mai bine. Nu te mai lua dupa cei de la magazin pentru ca bat campii, informatie mai de calitate gasesti pe net, youtube etc., iti trebuie ceva medicament antibacterian(nu stiu ce se gaseste acum), lasa prostiile cu schimb mai mic de apa(mai ales acum, dar vezi sa aiba aceiasi temperaturacu cea din bazin-adica minim 27! si ghideaza-te si dupa medicatie) da foloseste un conditioner pentru ea(anticlor, antimetale grele etc.)
Poate sunt eu paranoica, dar am observat o agravare a zdrentuirii aripioarelor la Betta in noiembrie, la 2 saptamani de când i-am instalat primul încalzitor, care mergea doar pe 27 grade, de aceea am presupus ca ar putea avea ceva problema de natura bacteriana, accentuat? de caldura mai mare. A?a c? i-am luat al doilea înc?lzitor, care merge ?i pe temperatura mai mica. Pe net zicea la Backtotheroots.com ca temperatura ideala la Betta e 25.5-26.5 grade Celsius/78-80 grade Fahrenheit, iar al meu e acolo. Baktopur mi-a recomandat cineva pt fin rot, îns? acest medicament decicleaza acvariul (excep?ie daca tratez pe?tele cu el in container separat).
Mda, trateaza pestele separata cu Sera Baktopur conf prospect (are in cutie cum se face).
Nu e asa grav pestele.
Scoate l intr un borcan, bol, galeata si il tii acolo pe durata tratamentului. Nu ii trebuie filtrare.
Temperatura apei sa fie 26-27 gr., citeste mai bine si pe alte site uri si vezi ce temperatura este in mediul lor natural si te apropii de ea.
Chiar aici pe forum ai multe articole despre Betta.
Pune apa in acvariu pana sus, sa nu fie asa mare lipsa de apa, arata urat asa
Acele pietricele mari de pe substratul fin scoate le afara toate...si le poti arunca, nu te ajuta si nici nu arata bine. intra mizerie intre ele si degradeaza calitatea apei.
mersi baieti, dar nu este loc pentru asa ceva.....as vrea io un 900L, dar nu am unde....si latimea de 70 nici o sansa, mai mare sanse am la inaltime de 70
Barbarosa wrote:Saracii tetra sunt si ei o pata de culoare.
Acum tocmai ce mi-a "fatat" molia mea grasutza, galben cu negru. Abia astept sa vad cati raman din tura asta ca data trecuta a scapat unul singur.
In plus, cand aprind lumina am o gramada de comunitari pe pereti si pe plante. Spunea cineva pe Facebook ca ar fi bun un Botia dar eu stiam ca-i capaceste si pe Asasini sau Neritina...
Da, Botia papa toti melcii...
Ramai la melci asasini sa scapi de melcii comunitari.
Ludivine21 wrote:Foarte tare aparatul! Cre?terea TDS pare a fi din cauza interferen?ei electrice. Verific? dac? prizele au împ?mântare (po?i folosi un tester de prize) ?i încearc? imp?mântarea acvariului, ar putea rezolva problema. Succes! ??
Multumesc!
Inca nu am rezolvat impamantarea la acvariu......dar nici nu ma stresez prea tare cu asta.
La priza unde am acvariul eu zic ca am impamantare.
narcis wrote:Ok, am inteles. Atunci te poti orienta la un bazin mai inalt, 140/70/100. Sticla laminata e foarte ok pentru un astfel de proiect. E doar o idee, bineinteles ca sunt si alte variante.
Ma gandeam la un 160x50x70cm, sticla de 12mm, cu intarituri si tot. Dar, repet, inca nu am locul gandit, trebuie sa fac masuratori, si sa adun bani pt asa ceva....PLUS, cel mai important, sa conving SEFU MARE (sotia)
Plus, anu asta am alte planuri financiare...si schimbarea acvariului nu e printre acestea
narcis wrote:Arata foarte bine bazinul, pestii la fel. Insa, poate e doar parerea mea, le-ar cam trebui la toti un bazin mai mare. Poate e cazul sa treci spre un bazin de 1000-1200.
Nohhh, mersi Narcis draga!
Crezi ca nu as vrea? .... clar as vrea ceva mai mare dar chiar nu am unde in apartament. Poate o sa dau sveni vreo 2...sa raman doar cu 2. Oricum dau acara si gibbi...se mai rareste putin.
Primul video pe 2025, am ramas cu 8 Altumi Rio Orinoco si 6 geophagus sveni...plus restul.
Blue acara si gibbiceps vor trebui sa plece curand...inca nu am avut rabdarea si nervii sa ii prind....
narcis wrote:@dadu. Nu este concludent ce spui tu, nici un bazin nu seamana cu altul, reactioneaza diferit la schimbari. Corect este sa dea timpul necesar filtrului nou sa se colonizeze.
Corect Narcis! Si eu zic la fel.
Eu as lasa ambele filtre impreuna macar 3-4 saptamani. Abia apoi daca e tot ok as scoate filtrul vechi.