[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Parerea mea este ca mai bine schimbi 50%-max80% pentru inceput, chiar daca are aceeasi temperatura vei schimba chimia apei, mai ales ca faci si curatenie. Schimburile daca betanul are ceva vor fi un motiv de stres....dar noi nu facem decat sa vorbim vorbe. Intradevar, daca il bagi in acvariu spital este cum zice stefan. Inca ceva, ce temperatura are apa ?
Nu sunt plante putine, dar vei renunta la cateva fara sa-ti zica nimeni. Ai un bazin relativ mic, iar ca sa-ti dau un exemplu, in bazine mici nu au ce cauta plante cu frunze mari. Criptocorinelor le trebuie spatiu cand se vor dezvolta, in partea dreapta poti face loc destul, parerea mea.
In plus daca este finrot, asta inseamna calitatea proasta a apei. Eu as face ceva schimburi de apa,teste, iar daca este finrot vor aparea si alte semne. Chiar daca a avut coada despicata de la mama lui, semn clar de boala este faptul ca nu poate desface inotatoarea/le
Stai linistit, nu vei incuraja algele doar cu co2. Doar sa nu ai variatii mari de ph, in rest stai linistit, baga co2 cat vrei tu.
Nu te contrazic, dar bacteriile ajuta la ciclare, in nici un caz nu reduc nitritii si si nitratii la 0, ajuta la formarea ciclului nh3/ nh4 transformat in no2 transformat in no3. Ce scrie pe pastilele acelea care le-ai introdus, poate mai ai cutia sau iti aduci aminte.
Daca nu ai pesti, nu ai de ce sa-ti faci griji, lasa co2 la maxim.
Salut. Treci si la rubrica Despre noi. In al 2-lea rand, in acvariul cel mai mare ai o mare aglomeratie, ma refer la 9 xipo. Scalarii au nevoie de spatiu, se fac mari, xifo la fel, de hoplo nici nu mai zic. Ai ceva experienta, iti va fi mai usor sa intelegi ce trebuie facut. Cauta sa citesti despre ce ai in bazin pentru inceput, necesitatile pestilor si a plantelor tale, ai destula informatie. Spre exemplu, la un xifo matur ai nevoie cam de 20 litrii de apa, la un scalar vreo 50 litrii si inaltimea acvariului macar de 50cm... Nu ca nu ar creste si asa, vor creste dar nu le va fi bine, xifo sunt teritoriali, masculii nu se vor intelege, iar prea multe femele la 1 mascul iar nu este bine.
Fertilizarea nu favorizeaza aparitia algelor, favorizeaza cresterea plantelor. Daca plantele tale au mult co2, multa lumina, vor avea nevoie si de multa fertilizare si vor creste ca nebunele. In schimb daca faci dezechilibre, adica adaugi fertilizant mult si nu ai lumina si co2 suficient care sa stimuleze plantele sa se hraneasca, nu ai o circulatie completa a apei in acvariu, nu faci curatenie corecta, da, vei hrani algele.
Eu merg fara controler de ph....din lene mai mult ca il am achizitionat de vreo 6 luni, dar am test de co2 si ma descurc. Bag co2 cand merge lumina, pe aceeasi priza programabila, la fel ca si vantilatia de racire.
In general daca nu mai poate dezlipi inotatoarele, nu este ok. Ceva teste la apa ai facut? Iti recomand sa faci ceva teste si schimburi de apa si stai cu ochii pe el, daca mai apr si alte semne poate o sa trebuiasca sa-i faci ceva tratamente.
Are dreptate stefan, ar fi bine sa incerci sa o muti acum cat mai poti. Nu-ti fa griji, isi va face dru spre lumina, de exemlu la mine ajung frunzele la suprafata lejer, o sa fac maine dimineata o poza la mine sa vezi.
Pe langa astea iti mai trebuie si o electrovalva, sa poti opri co2 cand vrei tu fara a fi obligat sa strangi robinetul.
Salut. Vad ca ne indepartam de la subiect. Este experienta ta personala cu plantele emerse, sau ai tu asa un filing. Chiar daca ai mai activat inainte, noi nu vedem asta in profilul tau, te-as ruga sa treci la rubrica despre noi si sa ne dai si noua bunaziua, sau cum vrei tu, dar treci si saluta-ne
1. in primul poti pune vata de perlon pentru filtrarea mecanica, in al 2-lea compartiment poti baga ceva pentru filtrarea biologica, de ex sera siporax, matrix, substrate pro de la jbl parca, sunt mai multe variante.
2.poti indrepta jetul in alta parte, il dai spre suprafata sa valureasca usor apa. Mai exista si alta solutie, la iesire pui o teava din pvc mai lunga,inchisa la un cap, cu gauri mici pe unde sa iasa apa, un spraybar.
Salut. Viitorul suna bine, este ok inaltimea de 55cm la plantat, in functie de inaltimea substratului poti sa cresti la 60. Vad ca ai bagat hc, nu trebuia sa fie putin mai apropiat sau nu imi dau eu bine seama din poza, plus ca ar trebui sa dai drumul la co2. Oricum ar fi, asteptam cu nerabdare cealalta poveste .
Din ce vad eu, plantele sunt fara mari pretentii, vor face radacini si vor creste. Mossul de prinde pe buturuga, iar despre fertilizare poti incepe cu feropol si feropol 24, ceva easycarbo si cam atat pentru inceput. Restul mai tarziu. Poti sa incropesti si o bomba.
Nu prea cred eu ca se face ciclarea in maxim 2saptamani, dar poate stie cineva ce contin acele pastile. Oricum, ca sa inteleg, carbunele era de fapt un burete, sau....era un burete si un carbune si le-ai inlocuit pe ambele(medii)? Plus ca nu cred ca acele pastile contin bacterii, probabil altceva.
Salut si bine ai venit. Mare atentie, acvariul este destul de populat si neciclat inca. Schimburile de apa te vor ajuta sa tii no2, nh3/nh4 sub control.
Cu siguranta vei putea planta, dar il scoti doar daca asta iti doresti. Poti folosi acelasi sistem de a taia radacinile cu cuterul, sa se "topeasca" mai usor si mai repede, plus ca vei putea si planta fara sa te mai incurci in radacini.
Salut. Parerea mea este ca ajung pestii, daca aglomerezi nu o sa-ti mai placa nici tie. Cat despre pistia, daca ai drum pri pitesti iti dau eu vreo 3 feluri, iar de melci nu are rost sa te feresti, dupa ce o sa apara primul o sa te uiti lung dupa ei.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: