[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pc.ciprian
Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
se vinde riccia , am in cantitati industriale,
o bucata de aprox 10x10cm - 4ron
Bonus daca supravietuiesc si aveti noroc sa fi in acel petic de 10/10ceva pui de red cherry

Comanda minima 20ron pentru inafara constantei
Radu.U wrote:a plecat marfa spre tine, Sa auzim de bine

doar ce am primit coletu , multumesc frumos , si mai ales pt pt bonusuri un varf de pogostemon si firul de anubias
cosminBM wrote:Am avut si eu acum vreo 2 luni de zile un covor superb de BBA si plantele acoperite in proportie de 40% de BBA si am incercat schimburi de apa de 25% odata la 2 zile , BBA se dezvolta in continuare am decis sa incerc cu Algumin am pus doza recomandata (nu mai aveam ce sa fac) si dupa o luna de zile BBA era tot la ia acasa asa ca am dat restart la acvariu. La mine alguminul nu a facut nimic . Un prieten de al meu a avut probleme acum vreo luna cu mai multe tipuri de alge , ca si mine de fapt dupa noul setup , el facea schimburi de 50% de apa si se pare ca in 2 saptamani a scapat de pb cu algele .Am si eu cateva tipuri de alge mai precis 4 tipuri din care nu lipseste favorita mea BBA (bine in proportie de 1%) . Si ma-am pus sa schimb si eu 50% din apa si am reusit performanta sa deciclez acvariul , asa ca dupa 2 saptamani am apa cristal nu ca si laptele. Ce sa iti zic mare grija cu schimbul de 50% din apa , la alti merge la alti se decicleaza.

Eu am reusit sa imi deciclez acvariu cu schimburi masive de apa cand statea filtru prea mult timp stins sau cand puneam apa de la robinet direct in filtru - clorul din apa de robinet omoara bacteriile din filtru, s-a mai discutat treaba asta.

Cat despre invazia de alge, la fel cum zic toti "mai marii" din aceasta comunitate, aveti o problema, un dezechilibru, algele se indeparteaza manual si se combat pe cale naturala, nu cu algicide. Trebuie gasit un raport bun intre fertilizare/lumina/numar de plante/co2. Este normal ca un acvariu foarte luminat cu putine plante si multa fertilizare sa aiba alge, sau un bazin fara co2 .... Sunt multe de discutat, tocmai d-asta l-am rugat pe colegul sa ne dea ceva detalii despre bazin
narcis.b wrote:Intradevar e super frumoasa utriculari...am cautat si eu ai nu am reusit sa gasesc... :x

Din pacate in constanta nu se gaseste, si eu ma chinui sa o inmultesc de ceva timp, am o tufa venita de la domnu faraonu tocmai de la baia mare. Momentan singurul care a avut utricularia si stiu ca i-a crescut este Val, care tot de la domu faraonu o are

Daca se prinde si isi da drumu ca nebuna prin acvariu promit ca dau prin cta sa avem de unde
salut, ia arunca tu un ochi aici pe postul colegului Val , sa vezi ce fac algicidele/face algolul. Am avut si eu o tentativa de a il folosi dar m-am razgandit

La fel cum a zis si alber nu te sfatuiesc sa folosesti algicid, Incearca mai degraba sa ne explici ce alga ai si cum/de ce a aarut, iar noi vom incerca dupa cum ne sta in putintta sa te ajutam
mosu wrote:
Hai sa vedem:
de unde din Romania / Europa se pot cumpara:
* Live rotifers (pt cultura sau direct feeders)
* instant alge (sau live Nannochloropsis sau ceva similar )
* Selco

Marea neagra?
LE: mai bine o trimiti de pe acum, pana vii fac cultura in nano`u de la birou, chiar aveam nevoie, caci la mine in bazin inca e in stadiu de crestere iti dau detalii p pm sau mess
si felicitarile mele, poate totusi ai noroc, nu mai fii negativist , "succesuri"
dianacorbeanu wrote:Am vr-o 10 melci maro(aproximativ ca nu am cu sa ii numar) si mici si mai mari, intr-un acvariu de 26 l. Mie imi sunt tare simpatici, ma distreaza sa ii vad cum manaca algele de pe peretii acvariului.
Problema e ca nu as vrea totusi o invazie, nici sa nu se mai vada pestii de melci. :-P
Cat de mult se pot inmulti melcutii astia?Daca sunt multi pot sa fie si daunatori?Ouale nu le-am vazut vr-odata ca ma gandeam sa le iau ca sa nu mai iasa pui, ca pe adulti nu ma indur sa ii killaresc.

depinde de melci, unii se inmultesc mai rapid altii mai rar. Ouale la fel , depinde de melci le depun fie pe plante, fie pe lemne/pietre/geam fie deasupra geamului langa neon. Daca sunt multi, la fel ca si pestii pot fi daunatori, iar ca sa eviti o invazie trebuie sa scoti din ei, cum vezi ca sunt mai multi, cum ai scos...si asa mai departe.

Pune o poza cu ei daca ai sa vedem despre ce este vorba
R9naldo wrote:bv ai acvariu frumos o intrebare cum faci cu Hc ? il tunzi si in plantezi langa ? cum ai reusit sa ai asa des covoru

asa creste el ;) plantezi cateva fire pe ici pe colo sa aiba de unde sa creasca si creste singur. Uita-te in posturile precedente ale lui dogibeer si ai sa vezi poze cum a fost plantata cuba
Andrei wrote:

Am cumparat o priza programabila saptamina trecuta, am gasit-o din intimplare intr-un supermarket - multumesc de sfat, intr-adevar foarte utila - las lumina 11 ore pe zi.

intradevar este unpic cam multicel, poti face un program de luminare cu pauza la pranz ca sa te poti bucura de acvariu seara dupa o zi de munca, eu unu asa am ....10-13 si 17-23
Andrei wrote:
Am cumparat si o buturuga, mi s-a spus doar sa o spal bine cu apa de la robinet si sa o pun in acvariu. De abia dupa ce am facut prostia am citit pe forum ca trebuia sa o si fierb pina nu se mai coloreaza apa Sper sa nu fie asa de grav, pestii par fericiti.

Depinde de unde sunt aduse buturugile, in general cele din petshop (daca este cat de cat serios) sunt deja tratate, eu am cumparat am spalat`o la robinet cu apa fierbinte si apoi rece si a fost ok. Dar preventiv ii poti da un clocot sa fii sigur . Daca in timp ti se face apa unpic maronie/galbuie, stii de unde e problema
arata promitator, incearca sa pui o plasa mai mare, sa ai mai mult "gazon" .... un gazon de riccia este intradevar superb, dar pe cat este de superb pe atat este de greu de intretinut. Dupa ce va creste va trebui sa il tunzi saptamanal/2ori pe saptamana ori partea de jos care este acum la baza sitei de inox se va usca si atunci se va desprinde, vei avea gauri in gazon si va da urat, iti zic din proprie experienta

cat despre sita nu stiu ce sa zic, esti sigur 100% ca e inox? eu unu m-am ferit sa pun orice fel de fier in bazin , doar...preventiv ;) poti incerca cu o plasa de dus(h) sa o desfaci si sa o prinzi de pietre.

spor la treaba
Salut, nu , nu este acelasi lucru cu clado, de asta se poate scapa, arunca un ochi aici si undeva in partea de jos a paginii vei gasi asta :

"Thread Algae grows on leaf edges as a single, up to 30cm long, thread. It is easily removed by twirling a tooth-brush around it. Excess iron is a possible reason. It is good to use ground iron fertilisers since this algae uptakes the iron from the water. Healthy plants will out-compete this algae. It is known that algae eaters like SAE and Caridina japonica will consume it, as well as Barbs. Thread algae is very likely to appear together with the Hair algae.
Observations;
My SAEs, American Flag-fish, Neritina Zebra snails, Red Cherry shrimps, Otos don't show any interest in eating this sort of algae."
de preferat ar fi sa o tai de la jumate....partea de sus taiata o infigi in nisip/pietris, si astepti sa creasca,ii vor da radacini din cealalta parte ii va da un alt varf.
Daca ai coloana de apa inalta o poti taia si in 3 si vei avea o tufa deasa mai repede
Radu.U wrote:Nu...... trebuia sa mi-o trimiti mie....
As fi vrut si eu sa fac o colonie de libelule prin camera, ca sa-mi pazeasca acvariul
Nu te-a muscat cand ai scos-o ?

daca mai apar le pun in vid si le trimit la iasi ) vreau la schimbi false neon tetra
nop ...am prins`o in plasa mwhahaha
si asta mai e interesant

@minnardy nu am idee....iau apa de osmoza de la colegul razvan, poate erau ceva oO in apa respectiva, ultimele plante care le`am adus le`am curatat frunza cu frunza, poate si de acolo sa fie nu zic nu ....sau poate am vre`o libelula prin camera
aaaaaaaaaaaaaa stiu, a aparut de la plantele venite de la domnu faraonu , era un pui de libelula prins in ghearele utriculariei....si fiind apa dura la mine ....s`a slabit utricularia si asa a dat drumu la libelula

Imi placea ideea de a o tine in acvariu, cel putin pana mai crestea....dar am 3 femele de creveti "gestante" si nu m`am riscat ....

ps. dragonfly is out
salutare baieti, imi cer scuze pt mesajul disperat dar imi da cu virgula....chiar cu mai multe virgule ....doar ce am ajuns acasa de la birou si am zis sa dau de mancare la pesti ...am vazut pe o frunza un ceva albicios....initial am zis ca e un mascul de red cherry dar cand m`am uitat mai atent e cu totu altceva, nu am nici cea mai mica idee ce e , inoata ...ondulat, cam cum inoata serpii ....si in rest se comporta ca un crevete.... va atasez mai multe poze sa vedeti despre ce este vorba.
Acum este "prizonier/a" intr`un mincioc ....este nociva? ii dau drumu inapoi in acvariu? un coleg de forum mi`a zis cum ca ar fi vorba despre larve de libelule .... nu imi dau seama cum ....sa o cresc? sau ma voi trezi ca imi alearga prin acvariu mai tarziu cu crevetii/neonii in gura?

A mai avut cineva? v-ati mai lovit de treaba asta?

image image image image

image imageimage image
da domne...bravos,imi place :banuiesc ca in coltul din dreapta va fi plin de rotala? stanga jos? ce se intampla acolo? de ce gol? sau e spatiu destinat pt ceva anume?
paaaaai nu ne dai si noua mai multe detalii? Care din poze e de actualitate? ca in unu ai multe specii si in unu discusi ... ce lumina ai acolo ....fertilizare? co2 nu cred ca e cazu ca am vazut o piatra de aer ...
El arata bine ....dar sunt sigur ca lumea vrea mai multe detalii
cibserg wrote:Da. O sa pun anunt la mica publicitate. "Cumpar apa moale"
Alta solutie nu e oare. Sa scad KH, Gh. Am turba in filtru dar nu prea ma ajuta.

Nu ai pe nimeni in iasi care te poate ajuta cu un 20L de apa saptamanal? banuiesc ca ai tot un 50-60L acolo . Pe mine ma ajuta colegul Razvan Radu cu treaba asta, si crede-ma ca merita

Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Go to: