[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pc.ciprian
Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Destul de enervat de aceasta alga nenorocita m-am gandit sa iau atitudine impotriva ei si sa incerc sa o inlatur. Acum vro 2 saptamani am observat ca imi cresc din java moss niste crengute lungi si ramificate. Inceptor fiind am crezut ca e normal dar dupa cateva post-uri pe forum am inteles ca e cladophora. Am smuls din ea cat am putut dar parca degeaba. Ma gandeam sa iau moss-u de pe buturugi, sa il curat bine de alge, sa curat si buturugile iar apoi sa prind moss-u inapoi dar in strat mai subtire. Tin sa mentionez ca acesta arata cum nu ma asteptam; a capatat o culoare maron spre gri (nu peste tot, pe ici pe colo) si cresterea a cam stagnat. Care ar fi cea mai buna metoda de a scapa de aceasta alga?

Sa arunci mossul. Este cea mai pacatoasa alga, care daca ti`a intrat in sistem...nu mai scapi de ea decat cu un reset total cu toate plantele noi alt substrat alta apa . Am avut si eu probleme si inca mai am dar am inceput sa o ignor, unde apare mai multa o scot si gata. Multi zic cum ca amano shrimp fac treaba buna cu ea . Eu nu am gasit in constanta asa ca nu ma pot pronunta
s`a dat totul, se poate inchide
ionutz40 wrote:ma poate ajuta cineva cu cateva sfaturi pentru setarea unui Fuji FinePix S6500fd. Nu reusesc sa-l setez pt fotografiera acvariului. imi apar mereu reflexiile acelea
Multumesc anticipat !

Nu mai folosi blitzu? :foto:

Arunca un ochi peste ce s-a scris mai sus si vezi unde gresesti, sau zi-ne exact despre ce reflexii este vorba, poti chiar sa pui o poza 2 si te vom ajuta cu cea mai mare placere
am de donat cateva tufe de blyxa ....sunt deja in pungi, detalii pe pm sau messnger pc.ciprian , doritorii vor fi nevoiti sa vina sa le ridice din zona tomis nord
Porcu wrote:PO4>10 ?

Da ...adica ...era un albastru ....mai albastru decat ultimu albastru la valoarea 10 de pe setul de albastru din trusa jbl ...e de bine? de rau? am vazut la multi ca il au peste 15-20 :-??

Porcu wrote:Io zic sa deschizi un topic la sectiunea Acvarii de vis.
Cred ca peste 2 saptamini o sa fie in forma maxima. Fa-i atunci o poza da' scoate furtunele si alte chestii dubioase .

Inteleg ca iti place daca l`am incantat pe faraonu` ...mai am sanse de reusita ) . cat despre poze ...ma voi juca cand il duc in stadiu in care vreau , sau ma rog ...cum vad eu ca va fi

gengiskhan wrote:Putin off-topic
@pc.ciprian:
Vad ca folosesti un 1000D.
Daca tragi cadrele din fata, incearca sa folosesti obiectivul ala standard 18-55 IS (presupun ca il ai) si sa il pui pe 18mm - minim. O sa-ti dea o adancime incredibila a acvariului. S-ar putea sa trebuiasca sa o indrepti putin, o sa-ti bage niste aberatii geometrice la marginile pozelor, dar asta se repara foarte simplu. De asemenea, mareste cat poti de mult deph of field-ul. Daca ai un trepied, lucrurile se simplifica mult.

La ce acvariu ai, merita sa tragi niste poze perfecte :-P

PS: Ai pm.

Mersi de sfaturi, stiu cu 18-le ca iti da adancime, pozele le-am tras cu un 50 f1.8 pentru ca imi place calitatea pozelor. Cand il voi prezenta la galerie voi trage poze cum trebuie ...acum au fost doar pentru jurnal , nu .....de concurs
Si pentru ca a trecut aproape o luna de cand nu am mai zis nimic despre bazin o sa va prezint in continuare ce s-a mai intamplat....

Blyxa incepuse sa o ia ca nebuna din loc iar dimensiunile incepeau sa ma scoata din minti ...si m`am hotarat sa fac un "trimming" ...adica ... le`am scos pe toate si am replantat doar varfurile ....
Asa arata inainte de tunsoare:
image

Bineinteles ca am deranjat substratul si aveam apa alba ....tulbure ...circa 4 zile dupa care ....surpriza ... VERDE

si o poza..... mai speciala, cu un convertor de wide
image

Dupa o pauza de 3 zile de iluminare, co2 si fertilizare si-a revenit, mai era unpic tulbure, dar astazi este cristal ...pestii ...parca plutesc in gol

Am reluat fertilizarea si tras o tunsoare pe cinste ..... si a iesit asta:
image

Inainte de a dezechilibra bazinul am facut un set de teste si mi`a iesit ceva de genul :
no2 0.1
no3 10
po4 >10
fe 0.2/0.3
kh 4
gh 8

Fertilizarea e aceeasi
ferropol 24 - 2 picaturi zilnic,
ferropol saptamanal - 2ml zilnic
PPS pro - 2ml Zilnic

Plante:
Eriocaulon setaceum , la care imi este teama ca o voi pierde
Utricularia Graminifolia , care ...nu ma pot pronunta pentru ca parca sta pe loc
h.c. cuba
Blyxa japonica
Hemianthus micranthemoides
Rotala Macrandra
Alternanthera reineckii (doar un varf care nu se mai prinde)
Eustralis Stellata
Limnophila Aromatica
Anubias nana foarte mica, primita de la colegul radu

Pesti: circa 28-30neoni , 3 sae

Nevertebrate: 5 neritine ceva melci luati de pe plante si vreo 10 red cherry

Lumina: 2xOsram Fluora 15w + 1xOsram 830 15W (45w la aprox 50L)

CO2 Constant 24/24 - 1-2b/s

Orice intrebare aveti, cu cea mai mare placere, va raspund. Va las in continuare cu ceva poze macro cu un set de lentile ce se pun peste obiectiv, nu facute cu un obiectiv dedicat macro

image image image

image image
lazarginel wrote:Sticla de 10 float taiata MCM la moldoglass Bacau
O aduce in iasi
gata taiata
Au si o filiala in iasi

asa asaaaa, ofticaaaa-l

presimt ca urmeaza un post de genu "vand acvariu nou nout, la subpret pentru ca vreau sticla de 10"
Salutare si in primul rand imi cer scuze pentru durata lunga de raspuns dar sunt prins foarte tare cu munca si nu am reusit sa ma mai ocup .

pc.ciprian wrote:..........comanda minima 30ron, la o comanda de peste 100ron se face o reducere.

#Vallisneria 5fire --- 10lei

#Bacopa caroliniana 4 fire --- 10lei

#Bacopa monnieri 4 fire --- 10lei

#Nucus 2 fire --- 10lei

#Nucus crestat 2 fire --- 10lei

#Hygrofila polisperma 5 fire --- 10lei

#Ludwigia repens 4 fire --- 10lei

#Rotala rotundifolia 5 fire --- 10lei

#Hydrocotyle verticillata 4 fire --- 10lei

#Micranthemum/Hemianthus micranthemoides --- 10 lei buchetu

#Aponogeton --- 10 lei firu

#Saururus --- 10 lei Firu

#Vallisneria giganteea --- 10 lei

#Eichornia crassipes --- 10 lei Tufa

#Echinodorus cordifolius --- 15 lei

#Echinodorus kleiner bar --- 20lei

#Hygrofila angustifolia --- 5 lei Firul

#Microsorium windelov --- 10 lei tufa

#Buturuga anubia --- 25 lei (buturga + o tufa deasa de anubias)

#Red cherry --- 2ron pui 3ron adulti peste 10buc adultii se dau la 2.5ron

La care se mai adauga :
#Blyxa Japonica ----- 6ron tufa , mai mult de 5 se dau la 4 ron

#Stoc nou de Riccia ---- 6 ron suprafata de 10x10cm peste 4 bucati se da la 5ron

Pozele cu bazinele in care se cresc plantele aici

In zilele ce urmeaza voi incerca sa vin cu poze pentru fiecare planta in parte , scoase separat sa va faceti o idee
Radu.U wrote:bani de disucusi nu mai sunt. cat despre saltul pestilor, la mine si neonii sar de nebuni , acum domnu cu mila/
gengiskhan, unde ai gasit suporti care iti permit reglarea inaltimi ?
fa-mi te rog o poza sa inteleg cum e facut, deoarece eu ma gandeam tot ceva home made sa fac. si te rog si o poza cu tot capacul prins. Mi-ar fi de mare folos
pana acum am 2 pareri pro pentru open top.

3 si cu mine doar pentru design Cateva pers de aici ma stiu ca sunt unpic "bolnav" de aspect , dar ...deh ...asta imi e meseria .Daca ai posibilitatea fa`o suspendata, cu prindere in tavan eu unu asa as face. cu un lant subtire.

Cat despre utilitate, cred ca este mult mai lejer sa umblii in bazin cand ai un open-top. Cel putin asta e parerea mea.

Capacul il poti face din komatex fara nici o problema. Nici nu trebuie taiat, poti sa il faci si semirotund. La dimensiunile care le ai o sa fie floare la ureche, am facut eu unul 30x30 , il poti vedea aici.
ontopic: eu am reusit sa o topesc o data cu un soc de ph foarte puternic. dar am topit si tot ce aveam in acvariu. Am reusit sa ma pricopsesc iar cu ea, iar acum nici nu ma mai obosesc. Scot manual catpot , din cauza ei am renuntat la moss.

(scuze pt dublupost)
olinno wrote:am si eu o bucatica de moss atacat de aceasta alga, si azi maine vreu sa cumpar 2-3 bucati de amano shrimp. o sa revin dupe ce o sa-i am in acvariu si ii vad la treaba ;)

Nu cred ca rezolvi cu 2-3 , intreaba-l pe domnu ginel cati a avut el . Eu inca o am, dar din pacate nu gasesc amano in cta.
Nu pot decat sa va felicit pentru munca depusa si pentru faptul ca v-ati batut capul sa aduceti ada si la noi, respectele mele si jos palaria pentru voi .
Din pacate in romania, din ce am observat, acvaristii nu isi prea permit sa investeasca in aquascaping, desi ,in unele cazuri, nu este exagerat de scump. Putem doar sa speram ca vor deschide ochii si vor fi din ce in ce mai interesati despre aceasta .....arta
Eu sunt increzator in puterile voastre, Urmaresc de cand a deschis mosu postul cu mult interes si sunt sigur ca veti reusi ;) Asa cum se zicea de muuuult timp ca e aporape imposibila inmultirea la discusi si alte specii mai grele , asa e si acum ... Eu personal sincer va tin pumnii.
Nici un comentariu in plus. Fertilizare lumina co2 locatari sunt aceeasi , asa ca las pozele sa vorbeasca de la sine

image image image

Orice parere , sfat, indrumare e mai mult deca binevenita

Am o intentie de a scoate betele , ce spuneti?
subsicriu, ai si pm de la mine, momentan in bazin am kh4 gh 7 si tot sta pe loc nu vrea sa plece de nici o culoare. Fertilizare la greu, co2 la fel lumina buna si sta pe loc
lazarginel wrote:Si toate aceste plante sunt din acvariul sau acvariile tale

Sunt din acvariile colegului radu razvan.Dar el nu are timp sa se ocupe de vandutpe forum. Voi veni cu ceva poze cat se poate de curand sa vedeti "depozitul" de plante.
tibitun wrote:ceva raci nu gasesc la tine?

doar din marea neagra

Glumesc, imi pare rau nu am
Salut, vin cu o lista mai mare de plante asa cum am promis. Momentan stocul de riccia s-a eupizat. Plantele se trimit si in tara, comanda minima 30ron, la

o comanda de peste 100ron se face o reducere.

#Vallisneria 5fire --- 10lei

#Bacopa caroliniana 4 fire --- 10lei

#Bacopa monnieri 4 fire --- 10lei

#Nucus 2 fire --- 10lei

#Nucus crestat 2 fire --- 10lei

#Hygrofila polisperma 5 fire --- 10lei

#Ludwigia repens 4 fire --- 10lei

#Rotala rotundifolia 5 fire --- 10lei

#Hydrocotyle verticillata 4 fire --- 10lei

#Micranthemum/Hemianthus micranthemoides --- 10 lei buchetu

#Aponogeton --- 10 lei firu

#Saururus --- 10 lei Firu

#Vallisneria giganteea --- 10 lei

#Eichornia crassipes --- 10 lei Tufa

#Echinodorus cordifolius --- 15 lei

#Echinodorus kleiner bar --- 20lei

#Hygrofila angustifolia --- 5 lei Firul

#Microsorium windelov --- 10 lei tufa

#Buturuga anubia --- 25 lei (buturga + o tufa deasa de anubias)

#Red cherry --- 2ron pui 3ron adulti peste 10buc adultii se dau la 2.5ron

Plantele se trimit prin fan curier ramburs, sau daca sunt persoane care stau in zone unde avem tren/microbuz direct le putem pune si asa ca transportul sa

fie mai ieftin. In acest caz plata se va face inainte

Plantele sunt crescute submers , de noi, nu sunt importate sau ceva de genul

Pentru comenzi, aici sau pe pm
Multumesc
s-a epuizat stocul, daca voi mai avea voi posta un alt anunt, aici se poate inchide

Multumesc acvariu.ro
Astazi sau cel tarziu maine trimit colet spre Sibiu si Braila , daca este cineva doritor si de o cantitate mai mica sa imi dea pm sau post aici.

Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Go to: