[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Aspira mai bine intr-o parte, un colt, sa iti faci mana. E cu aspiratorul ala, unde iti e frica, pui doar teava si ape?i pe pompita de cateva ori, de la vreo 3,4 cm. Taie lejer, merge.
Nu imi dau seama, încearc? sa identifici. Uita-te si aici: https://greenaqua.hu/en/alga-tajekoztato?gclid=CjwKCAjw5dqgBhBNEiwA7PryaDA6wyxhD0N4jyvpDW-tKreeMojL1mHJ-oLHvc9moWb5Vovsu9-hiBoCjFUQAvD_BwE.
Nu imi dau seama ce e, poate o poza cu alga din apa. Incearca sa o identifici, sunt destule poze pe net cu toate tipurile de alge. Probabil nu ai o circulatie in partea de jos a bazinului si acolo apar alge din cauza substratului si a acumularilor in acea zona.
Nu recomand personal "experimentul", nu e necesara cresterea nitratilir. Daca plantele nu consuma mai mult, nu vad rostul. Prin forumul vechi, erau persoane care aveau nivelul mare la no3. No3 e daunator pentru pesti, ii otravesti incet si sigur. Eu am constant intre 10-20, iar unul din ramirezi, o femela, a depasit de ceva vreme venerabila varsta de 3 ani, de cand e la mine. Plantele cresc, am flori permanent de la majoritatea lor, de culori nu are rost sa mai vorbesc. Parerea mea.
No3 e no3, indiferent de sursa din care provine. Se cheama chimie anorganica. Iar valoarea de 20 ppm este suficienta pentru plante. In bazinul plantat, cu atat mai mult e suficient, plantele consuma in permanenta, valoarea ramane. Parerea mea.
Parerea mea e ca e ok asa. No3 e la valoarea corecta, procesul de formare al no3 este unul chimic. Poate colegul are alte informatii si ne lamureste in legatura cu afirmatia adaugarii no3 chimic.
Nu mai stiu ce filtrare ai, dar cred ca ai destui pesti. O pompa de valuri, sa bata in spatele insulei, cred ca ar tine insula cu lemne si moss mai curate.
Iar filtrul acela intern, incerca sa il cureti cu ceva de bba, eventual la schimbul de apa toarna apa oxigenata pe el, cu sticla.
Tine cont si de faptul in general mizeria se va strange in insula, deci aspiratorul sa traga mai mult in zona aia.
Feropol 24 se dozeaza cu lumina aprinsa, cand plantele deja sunt la masa ??. In rest, ma feresc sa spun ca e cel mai bine, bazinele sunt diferite, iar dupa cum am spus mai sus, feropol 24 face parte dintr-o schema de fertilizare, asta include si aquabasis. Eu l am folosit multi ani, inca mai folosesc feropol pe partea de micro.
Poti merge pe feropol+feropol 24 sau plant serum. Îl folosesti conform indicatiilor, mai ales daca nu faci consumul. Schimburi de apa 50% pentru reechilibrare. Cam toti care folosesc o schema completa de fertilizare, indiferent dac? e master, plant serum, etc au rezultate bune atata timp cat respecta dozajul. Toti se lauda cu ce au ei, de fapt e cam acelasi lucru. O mare parte o face si lumina, personal recomand o lumina mai puternica, pentru a pune in valoare si culorile pestilor, cand e cazul.
1. La canistra jbl 1500, daca inca mai scoate zgomot, desfaci la rotor si verifici daca ai capetele acelea de cauciuc de la axul rotor. Eventual po?i curata putin locul acela, unde intra rotorul si rotorul. Mare grija la ax, iar capacul care împinge rotorul la loc are un inel 0. Acela il poti scoate daca tot mai face galagie.
2.Nu e indicat sa pui silicon peste alt silicon uscat, nu va prinde. Daca doar intaritoarele sunt cu probleme, se dau jos si se lipesc altele. Sau dezlipesti tot bazinul si il relipesti.
Mda, lipsa nutrientilor. Ai marit cantitatea de lumina iar ele nu au ce manca. Creste putin toata fertilizarea si le urmaresti. Po?i tunde lejer, fara nici o jena. Nu lasa frunzele topite sa îti strice apa,deci taie. Daca ai posibilitatea, fertilizeaza macro fara no3, mai ales daca nu masori.
L.E. Acum vad, foloseti all în 1 si feropol 24.Feropol 24 face parte din schema de fertilizare a jbl, nu are legatura cu masterline. Nu l-am folosit inca prea mult, am acum 2 bazine pe care le testez cu all în 1 ?i all in1 gold. Din experienta mea, în general all in1 merge pe bazine fara pretentii, de aceea eu suplimentez cu micro ?i macro+fier chelat.
La bazine mari, nu e necesar 10%. Dar cum nu exista prea multa filtrare, de ce nu.
Arata bine, sa creasca mare si frumos. Dar stii vorba aia, fara buce viata e pustiu.
Asta e, firul vietii. A murit regele, traiasca regele!
Frumos noul rege, viata lunga!
Nu schimba pe parcele, o sa pierzi tot. Akadama e substrat activ si va dura o perioada pana se stabilizeaza. Aici nu mai e vorba de deciclare. Solutia la substrat activ e pauza.
Gazonul are nevoie de lumina. Nu stiu ce lampa si ce volum de apa, fa singur un calcul sa ai cam 40 lumeni/litru de apa. Programul la co2 e ok. La fertilizare, eu folosesc de regula micro in doza indicata de produc?tor, de la inceput. Macro cam jumatate, chiar mai putin. Carbo doza indicata, la fel si fier daca îl dozezi separat.
Mie îmi place mult, super si radacina.
Folosesc SerumPlant, pe partea de macro si fier, micro feropol. În cub, folosesc de la Dennerle.
Cu algele, pentru ca sunt bazine de cursa lunga, ma mai lupt. Folosesc cu incredere spirt cand este necesar, bai de scurta durata maxim 2 secunde. Schimburile de apa si aspiratul temeinic fac si ele ca algele sa nu prea apara. Plus ca am superfiltrare la toate bazinele. Ca exemplu, la bazinul de 160 brut folosesc acum un eheim 4+600, care a inlocuit un oase biomaster 250 , plus un jbl 1501, pline cu material filtrant biologic, matrix, substrat pro ?i ceva roca vulcanica.
Ultima serie.
Acvariile mele sunt bine, sanatoase. Fac mereu cate ceva prin ele, mai un ugrade la filtrare, mai o bucephalandra noua. In bazinul mare mi-am tras vreo 20 de melanotaenia praeocox. Din colectia de buce, ghost'2001-2012 a reusit sa faca un boboc, dupa vreun an. Cand va veni vremea, ii voi face si o poza. Pun si cateva poze, sa fie, e si floarea de sagitaria.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: