[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: djphazer
Forum Index » Profile for djphazer » Messages posted by djphazer
Treci intai pe la rubrica "Despre noi" si fa-ti o mica prezentare cu NUMELE INTREG cum spune regulamentul. Dupa ce faci asta, poti deschide un topic al tau, la sectiunea corespuzatoare, nu dai buzna asa prin topicurile altora.
Abuzezi de smiley-uri, folosesti prescurtari tip IRC (nush), nu esti coerent in exprimare si postezi consecutiv fara sa editezi mesajul anterior. Locatia la profil vad ca ti-ai schimbat-o... gata, te-ai mutat si din Constanta unde te mutasei de 1-3 luni ?
Pentru volumul acvariului tau recomand totusi Anubias nana. Vezi ca sunt destui cautatori de anubiasi mari... iti poti scoate "parleala" pentru nana .
Poti taia/rupe frunzele mai mari si sa le lasi doar pe cele mici. Cu timpul, vazand ca asta e singura ei solutie pentru a primi suficienta lumina pentru dezvoltare, va creste si in lungime. De asemenea, poti incerca Anubias nana... creste aproape exclusiv pe lungime, si frunzele au in jur de 6-7 cm maxim (de la rizom la varf). Ca sa o inmultesti, poti taia rizomul in 2 sau mai multe bucati, avand grija ca fiecare "segment" sa aiba macar 2 frunze. Radacinile le poti scurta si pe ele daca te deranjeaza vizual...
Ai incurcat forumurile
Avand in vedere ca mai toata lumea de pe acest forum foloseste fertilizantii in acvariile cu pesti, melci, creveti etc. nu stiu ce rost are intrebarea ta. Normal ca nu ii afecteaza cu nimic. In privinta carbunelui activ... el este facut sa absoarba substante chimice din apa, deci inclusiv fertilizantii (mai exact doar unele parti din ei) ceea ce ar face ca fertilizarea sa nu fie eficienta, sau sa apara carenta anumitor elemente.
Asta am patit si eu cu un difuzor ceramic care il aveam la vanzare.... spun asta ca banuiesc ce s-a intamplat cu acvariul
Bineinteles ca si lumina joaca un rol important. Daca fenomenul ia amploare, un blackout de 3 zile iti garantez eu ca te scapa de problema... Pe termen lung insa, daca prezenta silicatilor in apa este de o concentratie mare, vor tot aparea...
Lasa pietrele in pace. Dispar diatomeele de la sine. Daca totusi vezi ca problema presista in timp, gasesti de la JBL un produs numic Silicat-Ex. Absoarbe silicatii din apa, principalul "combustilil" folosit de diatomee.
Avantajul produsului asta e ca poate fi folosit in orice fel de filtru, la orice debit, deci nu te incurca cu nimic. Mai are avantajul ca rezista in timp (6-12 luni) deci la volumul filtrului si acvariului tau, o cutie de 500ml se poate sa iti ajunga si vreo 2 ani, deci investitia mare e doar psihologica . Ai putea sa suplimentezi nisipul si sa incerci un DSB dar e destul de riscant sa-l faci retroactiv.... Daca il avea de la bun inceput, sunt sigur ca nu ai fi avut problemele astea acum. Mie mi-au scazut nitratii la cel mare la 10 mg/l asa ca astazi am mutat clownii, crevetele, ariciul si melcii. Mai raman doar coralii pe care ii mai las cateva zile in cel mic. Maine s-ar putea sa imi soseasca si un Pterapogon kauderni si ma gandesc in ce acvariu sa-l pun pentru moment... ca nici cel mare nu pot sa spun ca e deosebit de stabil, si nici cel mic nu mai e, dupa ce am scos o mare parte din piatra...
Si pretul "BOMBAAA" care este ?
Da.... e adevarat, dar se poate doza cu ajutorul unui sistem de dozare, sau varianta mai ieftina, confectionarea unuia. Mai nou am vazut ca "se poarta" un mediu filtrant care joaca acelasi rol, intr-un mod mult mai controlat. Se numeste NP Biopellets (i se mai spune solid vodka), dar momentan pretul e cam piperat pentru gusturile mele... 140 ron/500ml ...care ce-i drept la un acvariu de 200l ajung cam un an...
@Ioan Corect. Nu ii starpeste. Dar de ce m-ar deranja melcii din filtre ?
In functie de volum. Pentru volumele de pana in 200l recomand de comparat. Ce trece de volumul asta e deja cam scump si iesi mult mai ieftin cu unul confectionat. Astfel, de banii economisiti poti investi mai mult in lumina/filtrare/medii filtrante/ fertilizanti si asa mai departe.
Mama mea face drumuri destul de des catre Thailanda in interes de serviciu, si cand mi-a povestit cum sta treaba cu pestii de acvariu acolo, am ramas interzis. Ca sa va faceti o idee, uneori sunt mai scumpe heatpack-urile decat pestii dintr-un bax . Daca voi ajunge si eu vreodata pe acolo, imi voi face niste socoteli sa vad cum ar sta treaba cu transportul. Exista desigur varianta DHL care ajunge in 2 zile lucratoare din Bangkok in Constanta, dar ultima data firma a platit pentru transportul unui colet de 15 kg nici mai mult nici mai putin de 2200 RON (in conditiile in care biletul de avion dus-intors costa pana in 1000 euro). Per total, nu cred ca ar fi mare afacere importul de pesti de acolo, decat in cazul unei alternative mai ieftine a transportului, dar asta in alte topicuri, ca deja i-am facut topicul baiatului praf .
Sunt binecunoscutii melci comunitari, pe care ii are toata lumea. La mine numarul lor nu a devenit niciodata o problema, iar prezenta lor in acvariu este una normala, care completeaza diversitatea speciilor . Pe langa asta, mananca resturi, alge, si prin inmultirea si cresterea lor (si implicit a cochiliei) exista chiar sansele sa reduca de-a lungul timpului KH si GH . Daca vreodata ti se pare ca se inmultesc excesiv, recomand melcii asasini pentru starpirea lor.
Poate ca e posibil (desi din punct de vedere legal e interzis) dar ramane intrebarea... "merita?" ...
Cand am citit prima propozitie, am simtit nevoia sa o mai citesc inca odata sa fiu sigur ca nu am inteles eu gresit . Chiar imi dadea cu virgula ce anume necesita timp la treaba asta cu iarba .
Scade cheltuiala cu osmozoare...etc si apar cheltuielile cu filtre si pompe puternice, medii filtrante biologice suplimentare, acvarii imense cu tot ce implica ele ....
Plecostomus mananca alge, dar poate ajunge la dimensiuni foarte mari, si cam tot ce ii incape in gura e ca si mancat. Mult mai indicati sunt ancistrusii.
P.S. Incearca sa nu mai postezi consecutiv fara rost. Au trecut fix 18 secunde de la ultima postare. Nu e nimeni obligat sa iti raspunda la secunda. Este forum, nu chat ! Iar daca ai ceva de adaugat, poti folosi butonul "Edit".

Forum Index » Profile for djphazer » Messages posted by djphazer
Go to: