[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: djphazer
Forum Index » Profile for djphazer » Messages posted by djphazer
Majoritatea celor care au plantate au melci din genul Neritina si stiu si cativa care au pH si sub 6...
Proiectul pe care il ai tu in plan este aproape irealizabil tehnic, iar in cazul in care cineva se risca sa construiasca asa ceva, intretinerea ulterioara este imposibila. Nu intelege gresit, se poate construi un acvariu de 2m inaltime, dar la asemenea inaltime trebuie ca cineva sa intre in el pentru a-l amenaja si intretine. Daca spatiul de care dispui are o lungime de 1,30m se poate realiza totusi ceva dar nu la o latime (pe intelesul tau adancime) de 20cm. Este necesar un minim de 50cm ca sa fie si functional. Inaltimea si ea ar trebui sa fie la un MAXIM de 70 cm.

Pe langa prezentarea la rubrica "Despre noi" (chiar daca scopul tau este strict de a aduna informatii pentru un acvariu decorativ, totusi avem pretentia sa stim cu cine vorbim...), te rog sa iti completezi locatia la profil, astfel vom sti in ce oras locuiesti, si iti va fi mai usor sa gasesti pe cineva care sa te ajute cu proiectul tau.
@Reefer aiptasia nu sunt. Asta e clar. Pot fi brontozauri, pisici persane, sau holsuruburi de 14... orice ... dar nu aiptasia. Bag mana in foc pana la glezne . Dupa cum am spus, aiptasia face parte din Scl. Hexacoralia, alaturi de actinii, deditei de mare... etc, si au tentacule netede... NU prezinta pinule. Voi incerca sa gasesc niste determinatoare pe la facultate sa imi intaresc afirmatia si sa vin cu o identificare la nivel de specie, sau cel putin la nivel de gen. Avand in vedere ca stam prost cu documentatia la capitolul coelenterate, slabe sanse sa fac din asta o promisiune, dar totusi voi incerca.
Cred ca te refereai la oua... Icre fac pestii...

La creveti conteaza pentru reproducere si duritatea apei. Daca ii tii in kh 3 nu vei vedea pui in veci...
Salutare si bine ai venit. Chiar ma intrebam cand te voi vedea pe aici...
Nu cred ca e nevoie de link-uri. Gasesti in orice petshop. Cum as fi stat eu acum pe google sa iti caut link-uri, la fel de bine o puteai face si tu...
Poza doar daca face ciprian cu briceagul ala de camera a lui (sa vezi acum ce se ambitioneaza )
Eu in schimb iti dau un extras dintr-un curs de-al meu (studiez biologia)

Subclasa Octocoralia

Prezinta 8 septe, care apar simultan,8 loje si 8 tentacule cu niste excrescente numite pinule.Actinofaringele are doar o sifonoglifa(cea ventrala). Sunt forme coloniale.

Acelor ramificatii care apar pe tentaculele din poza lui ciprian le uitasem denumira. Cu ocazia mi-am reimprospatat si eu cunostintele. Era vorba despre pinule .

Si acum anemonele & company :
Subclasa Hexacoralia

Cavitatea gastrica prezinta 6 sau multiplu de 6 loje si septe si corelat cu acest fapt tot atatea tentacule. Sunt forme solitare sau coloniale.Pot avea sau nu schelet calcaros.

Lamurita toata lumea ?
Cu aiptasiile care le-am avut eu ? Pai piatra a fost scoasa la uscat... si poza cu ea nu am. Daca te referi la ciprian ...
Cipraine stoarce ce poti din DSLR-u ala si fa omului o poza macro calumea... daca nu vin eu cu compactul sa iti dau clasa
@reefer nu iti pun la indoiala experienta, dar eu am avut aiptasia "pui" si ale naibii daca aratau asa. Pietrele colegului ciprian le-am vazut si pe viu. De asemenea, aiptasia face parte din subclasa Hexacoralia (tentacule in numar de 6 sau multiplu de 6) alaturi de actinii. Tot ce are 8 tentacule nu are cum sa fie aiptasia.
Exista maternitate care se pune in acvariu, si exista maternitate ce se poate pune separat. De asemenea exista si acvariu-maternitate.
Oricum o dai, cu mult mai ieftin nu ajungi, nici macar cu home made. Pune sticla, siliconul, munca, un filtru hang-on, o lampa, un bec, eventual un incalzitor si ai sa vezi ca tot acolo ajungi. Asa macar ai un acvariu lipit de fabrica, ce nu va semana niciodata cu unul home-made .
Uite aici un exemplu :

http://www.happypets.ro/acvariu-aquael-shrimp-10-p-2648.html?zenid=5be5ff473877416d2e084db8d84bcfb0

Acesta e cel mai mic, de 10 litri. Exista si in versiunea 20 si 30 de litri. Eu unul as merge pe cel de 20l. Cel de 10l e putin cam inghesuit...
Larvele cand sunt mancate de pesti ca neonii sunt "stoarse", "jumulite", "sfasiate" si astfel, ajunge destul de multa materie organica prin apa, lucru ce favorizeaza cresterea algelor. Daca erau consumate de pesti mai mari, erau inghitite cu totul si nu s-ar fi intamplat la fel .
Pentru un nano cu creveti se preteaza in special cuburile de la Aquael (au avantajul pretului fata de aquatic nature, dennerle si alte "fineturi"). Daca optezi pentru homemade, lucrurile se vor complica putin in privinta iluminarii in mod special (lampi mai greu de gasit, iar cele la indemana sunt scumpe, sau au spectru nepotrivit).
Dupa ce esti ferm convins ca acvariul e stabil, incearca un blackout de 3 zile. Lumina oprita, acvariul acoperit cu .... ce gasesti tu la indemana incat sa nu patrunda PIC de lumina. Restul echipamentelor, evident in functiune. Nu iti face probleme in privinta hranirii pestilor. Rezista fara probleme.
Le dai larve ? Hmmm.... cred ca problema algelor are origini si pe aici. Un test de PO4 ai facut ?
Sa-ti traiasca si sa-ti infloreasca. Chiar ma gandeam cand o sa postezi si pe aici. Rabdare multa iti urez !
Avem aici un coleg care are un cub de 2 litri (exact ... 2 litri.. nu e greseala de tastatura) plantat cu creveti, iluminat cu led-uri daylight, micro-filtru hang-on etc (nu divulg numele, ca nu vrea el sa divulge cubul...dar cand mai ajung pe la el fac o poza pe furis ). Si colegul pc.ciprian are un cub de 7 litri parca, cu Boraras brigite si creveti.
Asta este sectiunea "Despre noi" . Ai nimerit bine dar ai inceput prost. Aici fiecare isi face o prezentare cu NUMELE INTREG cum cere regulamentul, iar eventualele probleme se discuta in alte topicuri, la sectiunile corespunzatoare.
NU mai posta problemele tale in topicurile altora. Ti-am scris acelasi lucru si in celalalt topic. De asemenea, nu abuza de postarea pozelor. Aici citim informatii, nu vizionam albume de familie.

Forum Index » Profile for djphazer » Messages posted by djphazer
Go to: