[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cirotariu
Forum Index » Profile for cirotariu » Messages posted by cirotariu
Sarumana, dar nu mai am unde sa le bag. Jungla e saturata.
Asa e, nu am mai facut teste recente. O sa mai fac cand bag si populatie. Testele sunt cele de la JBL, individuale. La lumina cred ca te refereai la 5 ore, 2 pauza si inca 5 ore...
Am sa setez de maine 10.00 - 16.00 si 19.00-24.00 lumina. Tot maine sper sa achizitionez 20 de RCS. Pestii nu am timp sa ajung sa ii cumpar din pacate in timpul saptamanii, iar uichendul asta am fost plecat. Sa vad cum reusesc sa ajung in Drumul Taberei pana la orele inchiderii, daca nu, in uichendul ce va sa vina.
Ca fertilizare (macro sau micro, mereu le incurc ) bag Easy Carbo 20 ml zilnic, Plant nutrition zilnic a 7-a parte din doza saptamanala, 3-4 ml de Ferropol. Ferropol 24 nu mai am, sa terminat, tre sa achizitionez curand, cand cumpar si pestii. Codoioul merge inca la 2-3 bule/sec.
Schimbari de decor nu prea s-au petrecut majore, am rarit Blyxa intre cele doua grupuri de cioate ca sa fac acea "carare", am scos Cryptocorinele si inca niste Rotale, sa le mai aerisesc, plantele plecand spre o tanara speranta (colega cu nevasta-mea) care s-a pricopsit cu o magaoaie de acvariu de 250 de litri, gol si chel. Sper sa o atrag spre minunata noastra lume de pe acvariu.ro. Jungla a ramas aceeasi jungla.
Referitor la alge, am schimbat apa saptamanala vineri seara si am tuns varfurile de muschi si de alte plante care aveau filamentoasa pe ele. Am bagat cate 5 ml de Easy Carbo cu siringa direct pe zonele afectate. Acu om vedea cum avanseaza, sau nu avanseaza. E pacatoasa rau Cam atat. O saptamana buna tuturor.
Pai aia ma intrebam si io., dragose, ca asta deja faceam. Asteptam colegul donpisote sa imi zica ceva nou si constructiv.
@donpisote, am facut teste si le-am si afisat pe topic acum ceva mai multa vreme. HZ stiu ca ii merge bine, nu vorbeam de HZ aici. Lamureste-ma cu 5-2-5 ce e, ca pare o asezare de fotbal
L.E. Si easycarbo bag zilnic exact cat zici tu acolo, si asta am scris in topic... Nu prea ma citesti, ca sa zic asa
@radu, nu practic nicio rupere de fotosinteza, habar nu am ce e aia Io las lumina pana la pranz, ca asa mi se pare ok, sa nu se "indoaie" plantele dupa soare, apoi ii dau drumul seara, cam cand vin io acasa, ca sa am "ce sa vada si ochiul meu". In rest... ape limpezi sa avem.
Banuiesc, sau sunt sigur ca, cresterea gazonului spre sus e de la faptul ca inca folosesc 36W pe spate, aprinse pana la pranz, apoi seara adaug inca un 965 de 18W pe fata. De maine le voi lasa pe toate patru, ca astea mici saracele nu prea au lumina.
@antoniot, folia de aluminiu banuiesc ca nu trebuie sa se atinga de neoane, sa o lipesc cumva pe margini sa vina sub ele, intre neoane si apa, sa faca umbra in stanga.
Mai astept pareri avizate la punctele intrebate mai sus... (cersetorul din mine nu putea sa se abtina)
@antoniot, stiu ca "jungla" e pe placul tau si ai un mare merit la partea din stanga Am sa tund din el, inca nu a crescut ca e relativ tanar la mine in acvariu, dar o sa ii tund varfurile.
Apa e curata, valuri la suprafata abia daca am, codoiul merge la 2-3 bule pe secunda, HZ, didiplisul si restul "gastii" din partea dreapta cresc ok, cu gazonul nu prea ma inteleg io inca. Pe anubiasi am un singur smoc mic de BBA pe o frunza, in rest e curat. Staurogynele si ele merg bine, cresc si le voi tunde si pe ele si voi mai replanta. Ideea ca intre cioatele mari din stanga si cele 3 mici din dreapta, am de gand sa fac o carare[i] , "rupand" Blyxele in doua cu Staurogyne pana in spate si Marsilea in fata.
Crevetii RCS daca iau vreo 10-20 sunt ok pentru "buna crestere si intretinere" a mossului ?
Nimic nou pe "jungla de vest". Sau nimic rau. Bazinul asteapta pestii, cand stapanul va avea timp sa ii gaseasca/cumpere. Ce ma deranjeaza este alga filamentoasa de pe moss si de pe unele plante, in special varfurile de Rotala. Cea mai multa e pe moss. Am tot luat-o in fiecare seara cu creion/degete/periuta de dinti, dar e capoasa.
1. Cum scap de ea fara sa scot cioatele cu muschiul?
2. Inmultirea gazonului de Marsilea se face tunzand frunzulitele care au crescut mai inalte de 2 cm? Le tai pur si simplu si le arunc sau le si replantez?
3. Maine seara am de gand sa acopar 1/4 din partea stanga a neoanelor cu folie de aluminiu, ca sa am umbra la cioate, la microsorum, la bolbitis si la anubiasi. E ok "miscarea" asta ?
Sar'na de ajutor.
Are si cap si coada, dar nu are aparat. "Ian" repede-te si fa niste poze si comenteaza-l la fata locului, sa vezi ca nu e chiar asa urat
Taiat cioate, repozitionat cioate (3 in dreapta), tuns rotala, tuns HZ, tuns didiplis, tuns etc..., mutat bolbitis intre cioate, in stanga, langa geam, legat pe o piatra, donat Crypto balansae, niste crypto, niste rotala, egeria toata, eliberat oleaca spatiul. Adancit cioate printre plante, mutat unele Blyxe inspre stanga, ca sa creez "continuitate" intre cele doua setupuri (bine, asta am facut si cu mutarea cioatelor in dreapta. acum ambele parti au cioate), apa inca tulbure de la noile mutari. Am sa pun o singura poza, mai "rasarita" (nu imi place dar am promis ca pun o poza, buna sau proasta, asta e). Lumina de maine am setat-o pe 8.00-12.30 prima parte, apoi 17.30-23.30 a doua parte, 3 neoane din 4. Melci comunitari la greu, oleaca de BBA pe Anubias ( e si normal, saracul abia daca e umbrit), oleaca de alga verde pe geamul din spate, aproape neglijabila. Teste apa nu am mai facut, pesti inca nu am, dar in uichend se rezolva si problema asta. Poza mai jos. Azi sunt scurt (ma doare un dinte si am munca luata acasa, ca asa e in presa la sfarsit de an- zda masii ). Noapte linistita tuturor.
S-au dat catre colegul Marius, sa te bucure si sa iti umple acvariul. Se poate inchide. Multumesc.
Incearca sa sintetizezi toate problemele intr-un singur topic, nu e nevoie de trei. Daca a suferit vreun soc cand a sarit afara (tu zici ca ai gasit-o, dar nu stii cat timp a stat fara aer)si nu si-a revenit, treaba e nasoala, mai pe romaneste. Ai mare grija la ei si cum zicea si Dolly, fa EXTREM de repede acvariul mare si fa o ciclare DUMNEZEIESC de rapida cu solutii de grabire a ciclarii, ca altfel vei avea de cumparat noi locatari. Si baga-le un vibrator cu piatra pentru aerare, pana ii muti. Grija mare si bafta.
S-a rezervat pana diseara pentru Marius.
Dap, stefane, de cateva zile de cand am inceput sa "tai" din ele, stau cumintele si asteapta sa fie puse unde vrea mana inspirata (sau nu) a maestrului aranjator.
Si iata ca am "ciuntit" si ultima cioata care statea in sus si obtura calea vizionarii rotalei din spate. Am mai aranjat Blyxa cat sa se "duca" inspre stanga, pe sub cioate, arata mai bine. Arata clar mai bine. Poze maine, ca acum e oleaca de "tulburel". Holandeza devine incet-incet o "jungla combinata" in toata regula. Cioate iesind dintre plante, tufe de ierburi, muschi, crypto, tufe de stemuri "in devenire"... tot tacamul. Sper ca acum le-am aranjat mai bine. O noapte buna tuturor.
Cum se spune si in titlu, am una bucata Crypto Balansae de donat, are vreo 5-6 frunze de 40-50 de cm, frumoase si sanatoase. Dupa orele 19, Stadionul Giulesti si imprejurimi, telefon de contact 0726.228.289. Ionut, zis si "ciro", se stie. Primul venit, primul servit.
Nu m-am suparat, colega, a fost o schimbare de imagine si sper si constructiva. Tundem, maria Ta, tundem si iar tundem, formam tufe, suntem cuminti...
@antoniot, am sunat joia trecuta si Alex nu mi-a zis ca ar avea Black Tetra... acu mi-e sa nu fi facut si el confuzia cu neonii black tetra. O sa incerc sa ajung la el, desi abia sambata se iveste o ocazie...
@restul care v-ati luat de spray-barul meu, ce-i drept inestetic... L-am scos de tot, gata. Cotul turului este acum indreptat din coltul dreapta spate spre mijloc-fata. Cu poze nu va mai "delectez" decat cand o sa pun si ceva vietati, oricum nu am mai facut decat tunderi si indesiri.
Pai green tetra sunt neoni, eu vorbeam de Black Tetra(Gymnocorymbus ternetzi), nu black neon tetra (Hyphessobrycon herbertaxelrodi).
Plantele abia le-am tuns... o sa creasca la loc, sa speram tufe... Vietati cand o sa gasesc Black Tetra, varianta neagra a tetrazonilor mei de odinioara, cat de curand...
Ca e mai lata decat latura din dreapta si pentru ca pe latura din dreapta nu are nicio treaba teava aia. Circulatie pot face obturand teava si dand drumul la spray-bar, dar apoi sunt valuri prea mari, apa prea agitata in acvariu, canci codoi... Off, o scoteam din poza cu "edit" daca ma gandeam ca teava aia nenorocita ajungea atractia serii.
P.S. O mai gandim la "rece", dragose, maine seara...

Forum Index » Profile for cirotariu » Messages posted by cirotariu
Go to: