| Message |
|
|
|
au mai ramas:
piatra cu paly+ xenia cca 20-25cm diametru - 150lei
pocilopora cca 15 cm diametru - 250 lei
hydnophora 15 cm - 150lei
piatra gsp verde deschis+ ciuperci rosii+ zoasi cca 20 cm diametru - 200 lei
caulastrea - frag 12-14 capete -100lei
melci turbo 15 lei bucata/ 3 buc disponibile
|
 |
|
|
@lucianvlad: sry seriatopora a plecat aseara toata.
@Cristi: multam, sa creasca mari
Diseara o sa actualizez ce mai este.
Zi buna in continuare
Roni
|
 |
|
|
Salut ,ne auzim la tel. Seriatopora e verde , este cea din poza asta din dreapta:
Zi buna in continuare
Roni
|
 |
|
|
au mai ramas si unora le-a mai scazut pretul :
piatra cu montipora plate rosu aprox 25 cm+ milka cca 20cm - 350 lei
seriatopora calierndrum colonie cca 25 cm - 200 lei
piatra cu paly+ xenia cca 20-25cm - 150lei
hydnophora 15 cm - 150lei
piatra gsp verde deschis+ ciuperci rosii+ zoasi cca 20 cm diametru - 200 lei
caulastrea - frag 12-14 capete -100lei
o increngatura de cca 25 cm cu paly 2 feluri de verde+ ceva zoasi+ gsp si o alga calcaroasa noninvaziva - 150 lei
se mai adauga :
melci turbo (dimensiune intre o modeda de 10bani si una de 50 bani )- 15 lei bucata / 7 buc disponibile
pachet pesti maturi (ii am de mai bine de un an in bazin ) : Six Line Wrasse (Pseudocheilinus hexataenia) si Bicolor Dottyback (Pictichromis paccagnellae) -200 lei - disponibili cand ii voi prinde  .
|
 |
|
|
vand urmatorii corali:
piatra cu montipora plate rosu aprox 25 cm+ milka cca 20cm - 400 lei
seriatopora calierndrum colonie cca 25 cm - 230
piatra cu paly+ xenia cca 20-25cm - 150lei
piatra cca 15 cm acoperita cu blue clove polyps + frag lps - 160 lei
piatra cca 12 cm acoperita cu blue clove polyps - 100 lei
piatra cca 10 cm cu zoasi roz , 2 scoici, paly, si ciuperci verzi - 200 lei
piatra cca 10 cm cu zoasi mov - 130 lei
piatra ciuperci rosii + xenia - 100lei
kenia tree cca 10-15cm - 50 lei
hydnophora 15 cm - 160lei
piatra gsp verde deschis+ ciuperci rosii+ zoasi cca 20 cm diametru - 230 lei
caulastrea -colonie mare poate fi fraguita - 10 lei capul
piatra cca 15-20 cm cuparazoasi+pay+ bureti albastrui deschis+ceva zoasi - 200 lei
o increngatura de cca 25 cm cu paly 2 feluri de verde+ ceva zoasi+ gsp si o alga calcaroasa noninvaziva - 200 lei
O parte din poze se pot vedea AICI , daca va intereseaza ceva pot face poze mai detaliate. Dupa o experienta neplacuta (colet trimis si neridicat de la sofer) trimit in tara doar cu plata in avans, doar unde exista ruta directa de microbuz.
Totodata donez xenia care a crescut in refugiu:
|
 |
|
|
|
Oxid dr fier, rosu, maro ...mai e si oxid negru da nu stiu daca-i oxid de fier.. se amesteca cu lapte de ciment si dai ultima mana pe unde vrei umbre. Dupa intarire tre sa schimbi cateva ape inainte sa bagi pestii. Spor
|
 |
|
|
mda... devi enervant cu acroporele alea  ... sa-ti traiasca si sa creasca mari
|
 |
|
|
koala wrote:
- mi-a sarit furtunul din galeata, si-am dat apa pe jos... mui ......
Ai grija ce spui sa nu fi citat si pe alte forumuri...explica te rog, pt toti, ca ai prescurtat mui = Mut de Uimire si Impacientat
In rest felicitari pt proiect , arata total diferit fata de acum un an cand : "PLM ( a se intelege pe legea mea ) nu vreau sump , skimmer si alte-alea .. vreau doar ceva ciortani si apa de la robinet"
|
 |
|
|
luc7777 wrote:
Ieri am faciut masuratori:
Par 500-600 la nivelul apei, 300 la mijloc, 150-175 la baza pe nisip, tineti cont de faptul ca tuburile au peste un an!
Par cu vechea lampa 150 chiar langa tuburi nu mai avea loc sa o agatam sa facem masuratori si in apa.
Observatii: corali cresc si la lumina mai chioara, importanta este calitatea apei!!!
Multam domnu pt ajutor cu lampa ,maine o sa-mi cumpar cabluri ceva mai lungi..iar 2 coralplus noi is pe vine. Multam si pt ajutor ca am scapat de cei 50V din apa
Sebastian Costin wrote:
Nu pot sa cred .... 150 ???? la nivelul apei???
Cresc, dar cat nu au crescut in timupul asta datorita lipsei luminii suficiente?
da 150 da nu erau aprinse ultimele 2 blue plus (cam obosite si alea) , da sigur bateam in 200 cu ele ...si despre cat nu au crescut in timpul ala , las ca pe urma nu mai avea loc de pesti din cauza acroporelor
STN inca mai exista in bazin , azi am mai fraguit 2 acropore  . Acum din cauza vremii am mai facut o lampa cu benzi d-alea de leduri cu care o sa luminez un bazin mic(60x30x30) care e legat in serie intre display si refugiu. Vreau sa vad cum cresc zoasi si ciupercile sub lumina aia si cat sau daca cresc sps-ii si lps-ii. Am alimentat totul cu o sursa de 12v/5A dar dupa 2 ore de functionare nu mai puteam sa tin mana nici pe sursa nici pe radiator.. asa ca am adaugat 2 ventilatoare de 80 si le-am legat la o sursa de 24v 6,5A.. inca e in teste sa vad cat se incinge fiecare. Lampa are 50cm si are 2 buc alb rece, 2 buc alb cald, 4 buc albastru si 2 buc un albastru mai ciudat ,bate un pic spre verde ... asa a venit de pe ebay

|
 |
|
|
Da, are si Mosu o lampa d'asta, da al lu' Mosu are in plus 2 abtibilduri cu ATI  ... Avea si Lucian (Luc777) o lampa, da acu a trecut pe leduri
Maine il astept pe Lucian ca sa masuram lampa mea veche cat scotea (4x54+2x39) si cat scoate actuala.
|
 |
|
|
Multam, zoasii si ricordea aia portocalie sunt de la un prieten care si-a desfintat bazinul..
@Shubi: un frag il trimit la crestere la Timisoara, sa vad cand am timp sa-i fragui si sa fac colet.. apropo, zoasii aia galbeni s-au inmultit?
aseara am venit acasa cu inca ceva pt bazin : 8x54w 
|
 |
|
|
cum i-am zis si lui Ionut la tel la mine cam la 2 sapt dupa calibrare picura in loc de 10 ml ba 9 ba 11-12 .. depinde cat de plina era sticla din care tragea.. iar lui Tavi acelasi model s-a oprit pt o zi parca .. soo... ajung la ce spunea Gabriel : "... GHL.Urmate de GroTech, Bubble Magus si Marine Colors" .. cred ca pretul stabileste acuratetea..
reefer wrote:Intreb ca am si eu de vreo juma de an , si nu mi-a creeat probleme pana acum
incearca sa masori intr-un pahar gradat cat iti varsa in bazin intr-o zi, fata de cat tre sa verse de cand ai calibrat ultima dat pompele
spor
|
 |
|
|
pai cu asa lampa si cu asa decor nu incerci macar ceva corali moi nepretentiosi?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Salut, daca-l lipesti de geam si te hotarasti sa-l mai muti sus/jos ce faci? incearca sa-l lipesti de un magnet de la vreo pompa sun-sun sau vreun magnet pt curatat geamul. asa ramai cu senzorul mobil , in caz ca vrei nivelul apei mai jos/sus
|
 |
|
|
devii enervant cu pozele astea  . faine culori la plateuri, abia astept sa creasca mari 
|
 |
|
|
kirucd wrote:...
- salinitate 1028 (masurata cu colorimetrul de la Hanna)
...
am gasit aici ceva info despre Tissue Necrosis on your SPS ; in cazul meu cred ca salinitatea mare a fost cauza.
|
 |
|
|
YDarius wrote:Adica pierzi 1Kh pe zi si 15 Ca ? Daca nu suplimentezi o saptamana scade calciul cu 105 si KH cu 7 ? sau nu se face calculul asa 
Nu prea se calculeaza asa . Se calculeaza in functie de ce si cati corali ai. Vorbeam cu Mosu zilele trecute si tocmai despre asta imi explica ; daca imi aduc bine aminte spunea ceva de genul : ...daca ai acropore kh-ul se consuma pana undeva la 6 dupa care ritmul de absortie scade si se consuma mult mai greu.. daca ai montipore multe astea consuma pana sub 5..timp in care coralii mai pretentiosi incep sa se buseasca si de aici un intreg lant NH3-No2.. de preferat sa-ti afli consumul si sa incerci sa il ti cat mai stabil fara fluctuatii de la o zi la alta . O metoda ca sa iti afli consumul este in manualul de la Fauna Marin :
"...Example: 50 ml of canister 1 into a 500-litre aquarium.
Value before dosing = 380 mg of calcium. After 2 hours, repeat the test the calcium value
after the 2nd test is then 400 mg of calcium. In this example, the addition of 50 ml of the
solution from canister 1 increases the calcium value by 20 mg/litre for a 500-litre aquarium.
Now program the dosing computer to add 7 ml of solution 1 once a day, i.e. 50 ml of the
solution spread over a week.
After a week measure the calcium value again and note it has only risen to 390 mg/litre,
although in a pure arithmetic sense this should have risen to 400 mg/litre.
This method determines the actual loss of calcium that is to be compensated in the system.
Due to chemical precipitation, growth or the use of water treatment agents, the actual calcium
loss that is determined may differ from the calculated value.
You can now easily adjust the dosage level by increasing the value by 3 ml per day. 50 ml =
+20 mg/7 days = 7 ml
Therefore, to obtain the value + 30 mg, 75 ml/7 days = 10 ml must be added.?Using this
simple 3-part calculation you can easily adjust each of your desired values and set an
automatic dosing schedule in just a few days..."
spor
|
 |
|
|
|
Nouati despre lampa ?
|
 |
|
|
" la noi " gasesti la extremecorals.de  .. ajunge cam intr-o saptamana daca ai noroc, 15eur transport.. daca vrei sa iei de acolo da-mi si mie un semn ca vreau si eu ceva..ms
|
 |
|
|